خیلیها ترجیح میدهند قهوه را بدون شیر، شکر و یا هر افزودنی دیگری بنوشند. ولی حتما این حس را تجربه کردهاید که ای کاش حتی شده برای تنوع میشد، چیزی جز شیر و شکر به قهوه افزود.
آیکافی – نگران نباشید در این نوشته سعی کردهایم افزودنیهایی را به شما معرفی کنیم که علاوه بر اینکه حس و حال تازهای به فنجان قهوهتان میبخشند، میتوانند تاثیر کافئین بر بدنتان را نیز افزایش دهند.
۱- دارچین
بدون شک حس خوب نوشیدن یک فنجان چای دارچین یا کاپوچینوی داغ که رویش پودر دارچین داشته را تجربه کردهاید. پودر و چوب دارچین در تمام خانهها پیدا میشود. اگر دوست دارید قهوهتان را با شیر و شکر بنوشید میتوانید کمی پودر دارچین هم به آن اضافه کنید و از آمیزش رایحهی گرم دارچین با عطر خوش قهوه لذت ببرید. دارچین فواید درمانی متفاوتی دارد. برخی میگویند که مصرف دارچین میتواند به کاهش وزن و افزایش سوختوساز بدن کمک کند. افزون بر این طبع گرم دارچین بدن را در برابر سرماخوردگی در فصلهای سرد پاییز و زمستان مقاومتر میکند.
۲- کره
افزودن کره به قهوه مدتهاست که بین طرفداران رژیم غذایی پارینهسنگی فراگیر است. طرفداران این رژیم غذایی بر این باورند که در سیر تکامل تمدن بشری، توسعهی کشاورزی تاثیر مثبتی بر رژیم غذایی انسان نداشته و افراد باید از مصرف غذاهایی که پس از دوران پارینهسنگی و بهدنبال تحول کشاورزی پدیدار شدهاند بپرهیزند.
این روزها افزودن کره به قهوه میان باقی دوستداران این نوشیدنی محبوب نیز پا گرفته است. تا جایی که شخصی بهنام دیو اسپری برندی بهراه انداخته به نام بولتپروف کافی (یا قهوهی ضدگلوله) که مصرف قهوه همراه با کره یکی از سنگ بناهای آن است.
اسپری میگوید: «مصرف قهوه همراه با کره میزان قابلتوجهی انرژی فشرده شده در اختیار بدن قرار میدهد. بدن این انرژی را مصرف میکند و چون وارد فاز سوزاندن کالری شده شروع به چربی سوزی میکند.» همانگونه که حدس زدهاید چربیسوزی و وزن کم کردن به همین راحتیها نیست و در نهایت اسپری دارد محصول شرکتاش را تبلیغ میکند. او میافزاید: «البته باید به نوع کرهای که به قهوهتان اضافه میکنید حسابی توجه کنید. کرهی مصرفی باید از شیر گاوهایی باشد که علف تازه خوردهاند و مملو از آنتیاکسیدان است.»
جدای از این بازهای تبلیغاتی یک بار امتحان کردن ترکیب کره و قهوه بدون شک خالی از لطف نخواهد بود و نوشیدن این ترکیب در زمستان و پاییز یحتمل حسابی میچسبد.
۳- بستنی
احتمالا این یکی را قبلا امتحان کردهاید. ترکیب قهوهی داغ و بستنی سرد از آن دسرهای دوست داشتنی است که آنقدر محبوب است که مردمان کشورهای مختلف برایش اسامی متفاوتی دارند.
در ایتالیایی به این دسر محبوب آفوگاتو (Affogato) میگویند و برای درست کردناش روی یک اسکوپ بستنی وانیلی یک شات اسپرسو ی داغ میریزند. در آلمان به این ترکیب جادویی آیس کفه (Eiskaffee) میگویند.
در ایران یکی از نوشیدنیهای محبوبی که از ترکیب قهوه با بستنی درست میکنند (میکردند؟) کافه گلاسه است.
۴- نمک
برخی بر این باورند که اضافه کردن نمک به قهوه تلخی نوشیدنی را کاهش میدهد. اگر جزو آن دست هستید که تلخی قهوه را دوست ندارید به قهوهتان کمی نمک اضافه کنید. حواستان باشد که در مصرف نمک زیادهروی نکنید. شاید برایتان جالب باشد که رسمی در مراسم خواستگاری ترکها رایج است حول همین داستان نمک و قهوه.
۵- تخم مرغ
در نگاه اول ممکن است به نظرتان برسد که اضافه کردنتخم مرغ بخشی از رژیم غذایی بدنسازان است که همیشه پی این هستند که هر جور شده پروتئین بیشتری مصرف کنند. ولی در حقیقت اضافه کردن تخممرغ به قهوه یک رسم محبوب میان مردمان اسکاندیناوی است.
برای درست کردن این ترکیب جادویی یک تخممرغ خام را با پودر قهوه و کمی آب ترکیب کنید. این ترکیب را با آب بیشتر بریزید داخل قهوهجوش و بگذارید به جوش بیاید و برای سه دقیقه قل بزند و سپس ترکیب را صاف کنید. حاصل نوشیدنیای است کهربایی رنگ، دلنشین و سرشار از مواد مغذی.
۶- هل
همچون دارچین، هل عطر و طعم دلچسبی به قهوه میبخشد. مزیت هل به دارچین شاید این باشد که در لایههای طعماش حس و حال شیرینی دارد که میتواند شما را از افزودن شکر به قهوه بینیاز کند.
۷- شیر نارگیل
افزودن روغن یا شیر نارگیل به قهوه نوشیدنی را غلیظ و مقوی میکند. یک فنجان قهوه به همراه شیر نارگیل میتواند برای چند ساعت سیر نگهتان دارد. در ایران شیر نارگیل را بهصورت کنسرو میفروشند.
۸- لیمو
مانند نمک، افزودن آب یا پوست لیمو به قهوه کمی تلخی نوشیدنی را کاهش میدهد و لایههای شیرینتر و میوهای قهوه را آشکارتر میکند. طبیعتا افزودن آب لیمو کمی قهوهتان را ترشمزه خواهد کرد، پس اگر میخواهید به نوشیدنیتان شیر یا شکر اضافه کند قبل از این کار آن را بچشید.
۹- شیر غلیظشده
افزودن شیر غلیظ شده به قهوه چندان در آمریکا محبوب نیست ولی خیلیها در جنوب شرقی آسیا طرفدار این ترکیب هستند. شیر غلیظ شده همانطور که از اسماش پیدا است از شیر عادی خیلی غلیظتر و شیرینتر است و اضافه کردن یک قاشق چایخوری از آن به یک فنجان قهوه طعم و حس و حال نوشیدنی را حسابی تغییر میدهد.
افزودن شیر غلیظ شده به قهوه در ویتنام بسیار محبوب است. مردمان جنوب ایران هم حسابی طرفدار این ترکیب شیرین و دلنشین هستند.
۱۰- آب گازدار
این یکی را حتما با قهوه سرددم امتحان کنید. ریختن کمی آب گازدار داخل آیس کافی به نوشیدنی حس طروات و تازگی میبخشد. این نوشیدنی به ویژه در سوئد محبوب است. یادتان باشد که امسال تابستان حتما ترکیب آب گازدار و قهوهی سرد را امتحان کنید.
۱۱- کوکاکولا
یک فنجان قهوهی سرد را با یک لیوان کوکاکولا ترکیب کنید.کوکاکولا مثل آب گازدار حالوهوای پرانرژیای به نوشیدنیتان میبخشد با این تفاوت که کوکا شیرین است. پس حواستان باشد که قبل از افزودن کوکا به قهوهتان در آن شکر نریزید. این ترکیب مخصوصا با قهوههای تلخ بهتر جواب میدهد. در فصل تابستان بسیاری از کافههای تهران این ترکیب را با اسمهای مختلف سرو میکنند.
۱۲- کاسنی
در اروپا چند سالی است که ریشهی برشتهی کاسنی را آسیاب کرده و به پودر قهوه میافزایند. این ترکیب را مانند قهوهی عادی دم میکنند و طعماش چندان تفاوتی با قهوهای که هر روز مینوشید ندارد. به گفتهی پژوهشگران این نوشیدنی خواص درمانی بسیاری دارد و به کارکرد دستگاه گوارشی کمک میکند. یک شرکت دانشبنیان ایرانی در حال کار روی تولید این محصول است. نجف دریابندی در کتاب «از سیر تا پیاز» نوشته:
در اروپا در مواقع کمبود قهوه، مانند سالهای جنگ جهانی اول و دوم، مواد دیگری دستِ قهوه میزدند یا به جای قهوه مصرف میکردند. یکی از این مواد ریشهی گیاهی است به نام کاسنی. ریشهی برشته و ساییدهی کاسنی (که به فرانسه شیکوره (Chicoree) و به انگلیسی چیکوری (Chicory) نامیده میشود) مزهی خاصی به قهوه میدهد که در اروپا بسیاری از نوشندگان قهوه با آن اخت شدهاند؛ این است که در بسیاری از قهوهفروشیهای اروپا ریشهی کاسنی برشته و ساییده هم عرضه میشود و نوشندگان قهوه آنرا به مقدار دلخواه به قهوهی خود اضافه میکنند. یک فایدهی این کار آن است که مقدار کافئین هر فنجان قهوه را کاهش میدهد و در عین حال رنگ و مزهی قهوه را حفظ میکند.
نظرات