به گزارش اول فارس ، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بازدید از دستاوردهای فضایی دانشگاه علم و صنعت و مراحل ساخت ماهواره ظفر این دانشگاه، با اشاره به اهمیت ساخت این ماهواره، گفت: این ماهواره به لحاظ سنجشی دقتی دو برابر دستاوردهای فضایی گذشته دارد و کشور هم اکنون به چنین ظرفیت هایی بسیار نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در ماهواره نوید تمرکز بر روی قدرت ساخت ماهواره مکعبی بود، افزود: اما هم اکنون چرخه فناوری فضایی در کشور به تکامل رسیده است و مطابق با سند توسعه فضایی در ایستگاه های زمینی دریافت اطلاعات ماهواره ای سرمایه گذاری ها بیشتر و تقویت شده است.
وزیر ارتباطات، با اشاره به گزارش هایی که به وزرای جهاد کشاورزی و نیرو از پایش سازمان فضایی در استان فارس ارائه کرده، گفت: بر اساس پایش سطح کشت برنج در استان فارس که بر اساس اطلاعات تصویری کشورهای دیگر تهیه شده، ۲۵ هزار هکتار در این استان زیر کشت برنج رفته است، این در حالی است که استان فارس به شدت درگیر خشکسالی است.
آذری جهرمی تصریح کرد: ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب برای این حجم زیر کشت برنج مصرف شده و ۱۷۳ میلیون متر مکعب از این حجم آب تبخیر شده است.
وی با اشاره به کاشت سالیانه محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاوزران از حجم بالا و قیمت پایین محصولات، افزود: آیا این مشکلات به غیر از بهره گیری از علم فضایی حل می شود؟ سطوح زیر کشت و منابع آبی کشور به صورت دائم باید پایش و گزارش شود و این کار خدمات صنعت فضایی به مدیریت کشور است.
وزیر ارتباطات با اشاره به فعالیت های انجام شده در این حوزه، گفت: مراحل آماده سازی ماهواره امیر کبیر از یک ماه گذشته به اتمام رسید و در همین هفته تحویل می شود تا بتوانیم اولین ماهواره کشور را در مدار داشته باشیم و تصاویر مربوط به ماهواره خود را در مراکز پردازشی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ماهواره ظفر نیز باید با سرعت آماده شود، افزود: ماهواره پیام امیرکبیر دقتی برابر ۴۵ متر و طول عمر سه سال دارد اما دقت ماهواره ظفر ۲۲ و نیم متر و در مکان هایی نیز تا ۱۵ متر می رسد که باید تلاش شود طول عمری بین ۲ و نیم تا ۳ سال داشته باشد، البته باید تلاش کرد در سال ۱۴۰۱ دقت ماهواره های ما به زیر یک متر برسد چرا که این ماهواره ها برای بهبود نظام های پایشی کشور از نیازهای اساسی است که در صنعت و اقتصاد ما تاثیر بسیاری دارد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت دوازدهم ساخت لایه کاربرد فضایی مورد تاکید بوده است، گفت: سازمان و پژوهشگاه فضایی وارد لایه کاربرد شده اند و برخی دستگاه ها نیز استفاده از دانش فضایی را آغاز کرده اند و برای دریافت اطلاعات فضایی درخواست هایی ارائه شده است.
وی با اشاره به بازدید امروز خود از مراحل ساخت ماهواره در دانشگاه علم و صنعت، افزود: هدف از بازدید امروز مشاهده و بررسی مشکلات و نحوه بالا بردن سرعت کار و عبور از این مرحله و وارد شدن به مراحل بعدی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که مردم به زودی از فعالیت های حوزه فضایی که در اوج تحریم های ظالمانه و بدون همکاری های بین المللی انجام شده، استفاده کنند.
آذری جهرمی به پرتاب ماهواره نوید و انتشار پیام یا مهدی در فضا اشاره کرد و گفت: برخی می گفتند که این کار چه ثمره ای برای کشور داشته است در صورتی که نتیجه این است که چرخه فضایی ما در کشور هم اکنون کامل شده و با همین تصاویری که این ماهواره ها ارسال می کنند، بهبود شیوه های مدیریتی و توسعه کسب و کارها را خواهیم داشت و این از مزیت پایش های فضایی است.
بر اساس این گزارش وزیر ارتباطات ازبخش های مختلف مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت بازدید کرد و در جریان فعالیت های پژوهشی این مرکز قرار گرفت.”منبع:خبرگزاری دانشجو”
نظرات