لبخند زدن و تاثیر آن بر زندگی شما

در عصری زندگی می‌کنیم که برای لبخند زدن ما هم دانشمندان دست به تحقیق و آزمایش زده‌اند تا به ما ثابت کنند لبخند زدن به سادگیِ دیدن لبخند یک انسان دیگر است. اول فارس | زندگی بهتر : به‌راستی وقتی مغز ما به محض دیدن لبخند انسان دیگری، ما را به تقلید وا می‌دارد، چرا […]

در عصری زندگی می‌کنیم که برای لبخند زدن ما هم دانشمندان دست به تحقیق و آزمایش زده‌اند تا به ما ثابت کنند لبخند زدن به سادگیِ دیدن لبخند یک انسان دیگر است.

اول فارس | زندگی بهتر : به‌راستی وقتی مغز ما به محض دیدن لبخند انسان دیگری، ما را به تقلید وا می‌دارد، چرا آگاهانه جلوی این واکنش شگفت‌انگیز را بگیریم؟ مُسری بودن خنده، خود گویای نیاز بدن به آن، برای بالا بردن آستانه‌ی تحمل در برابر مشکلات است. در این مقاله با شرح یک مثال، با مُسری بودن این پدیده‌ی شیرین و واکنش مغز به آن، بیشتر آشنا شوید تا نه دیگر خودتان را از این نعمت محروم کنید و نه لبخند دیگران را بدون جواب بگذارید.

تأثیر لبخند زدن بر مغز

هر زمان که لبخند می‌زنید، جشن مختصری در مغزتان بر پا می‌شود. عمل خندیدن سبب فعال کردن پیام‌رسان‌های عصبی می‌شود که برای سلامتی و شادی مفید هستند.

در درجه‌ی اول، خندیدن سبب آزاد شدن نوروپپتیدها می‌شود که مأموریت‌شان، مبارزه با استرس است. نوروپپتیدها مولکول‌های کوچکی هستند که به نورون‌ها مجوز برقراری ارتباط می‌دهند. این مولکول‌ها زمانی‌که ما خوشحال، غمگین، عصبانی، افسرده و هیجان‌زده هستیم، پیام‌رسانی به کل بدن را تسهیل می‌کنند.انتقال‌دهندگان عصبیِ احساسات خوب (دوپامین، اندورفین‌ و سروتونین‌) همگی زمانی که لبخند می‌زنید آزاد می‌شوند. این آزادسازی نه تنها به بدن آرامش می‌دهد، بلکه می‌تواند ضربان قلب و فشار خون را نیز پایین بیاورد.

اندورفین‌ها همچنین به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل می‌کنند، ۱۰۰ درصد طبیعی، بدون هیچ‌ یک از عوارض جانبی ترکیب‌های ساختگی.

در نهایت،سروتونینی که به واسطه‌ی‌ لبخند ملیح شما آزاد می‌شود، به عنوان یک عامل ضدافسردگی و سرحال کننده عمل می‌کند. امروزه بسیاری از داروهای ضدافسردگی‌ نیز بر سطوح سروتونین در مغز شما اثر می‌گذارند، اما اگر به‌واسطه‌ی لبخند خودتان سبب آزاد شدن این انتقال‌دهندگان عصبی شوید، دیگر نیاز نیست نگران اثرات جانبی این داروها باشید، به علاوه به نسخه‌ی پزشک هم نیازی ندارید.

تأثیر لبخند زدن بر بدن

لبخند که می‌زنید، خوش‌چهر‌ه‌تر می‌شوید، قصدم چاپلوسی نیست! لبخند که می‌زنید، طرز برخورد دیگران هم با شما عوض می‌شود. مردم به شما به عنوان یک فرد جذاب، قابل‌اطمینان، آرام و صادق نگاه می‌کنند. طبق تحقیقی که در مجله‌ی Neuropsychologia به چاپ رسید، دیدن یک چهره‌ی خندان، قشر پیشین حدقه‌ای (orbitofrontal cortex) را فعال می‌کند، بخشی از مغز شما که پاداش‌های احساسی را پردازش می‌کند. این یافته حاکی از آن است که وقتی شما لبخند فردی را می‌بینید، در واقع احساس می‌کنید پاداشی دریافت کرده‌اید.

در راستای این تحقیق، یافته‌های محققان آزمایشگاه تحقیقی چهره از دانشگاه آبردین، اسکاتلند در سال ۲۰۱۱ نیز گویای این حقیقت است. در این تحقیق، از داوطلبان خواسته شد به لبخند و جذابیت چهره‌هایی که می‌بینند، نمره بدهند. آنها دریافتند که هم زنان و هم مردان، بیشتر مجذوب چهره‌ی افرادی می‌شوند که ارتباط چشمی برقرار می‌کنند و لبخند می‌زدند تا کسانی که این دو کار را نمی‌کنند. اگر باور ندارید، همین حالا با چهره‌ای خندان بیرون بروید تا ببینید چند نفر را مجذوب خودتان می‌کنید. هنوز هم همان لبخندی را که خواستم بر لب دارید یا نه

لبخند زدن

۱. .لبخند جذابتان می‌کند…

همه ما به سمت افرادیکه لبخند می‌زنند کشیده می‌شویم. لبخند یک کشش و جذبه فوری ایجاد می‌کند. دوست داریم نسبت به آنها شناخت پیدا کنیم.

۲. لبخند حال و هوایتان را تغییر می‌دهد…

دفعه بعدی که احساس بی حوصلگی و ناراحتی کردید، لبخند بزنید. لبخند به بدن حقه می‌زند.

۳. لبخند مسری است…

لبخند زدن برایتان شادی می‌آورد. با لبخند زدن فضای محیط را هم شادتر می کنید و اطرافیان را مانند آهن ربا به سمت خود می‌کشید.

۴. لبخند زدن استرس را از بین می‌برد…

وقتی استرس دارید، لبخند بزنید. با اینکار استرستان کمتر می‌شود و می توانید برای بهبود اوضاع وارد عمل شوید.

۵. لبخند زدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند…

به این دلیل عملکرد ایمنی بدن تقویت می شود که شما احساس آرامش بیشتری دارید. با لبخند زدن از ابتلا .به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کنید.

۶. لبخند زدن فشارخونتان را پایین می‌آورد…

وقتی لبخند می‌زنید، فشارخونتان به طرز قابل توجهی پایین می‌آید. لبخند بزنید و خودتان امتحان کنید.

۷. لبخند زدن اندورفین، سروتونین و مسکن های طبیعی بدن را آزاد می‌‌کند…

تحقیقات نشان داده است که لبخند زدن با تولید این سه ماده در بدن باعث بهبود روحیه می شود. می‌توان گفت لبخند زدن یک داروی مسکن طبیعی است.

۸. لبخند زدن چهره تان را جوانتر نشان می‌دهد…

عضلاتی که برای لبخند زدن استفاده می‌شوند صورت را بالا می کشند. پس نیازی به کشیدن پوست صورتتان ندارید، سعی کنید همیشه لبخند بزنید.

۹. لبخند زدن باعث می‌شود موفق به نظر برسید…

به نظر می‌رسد که افرادیکه لبخند می‌زنند اعتماد به نفس بالاتری دارند و در کارشان بیشتر پیشرفت می‌کنند. 

۱۰. لبخند زدن کمک می‌کند مثبت اندیش باشید…

لبخند بزنید.. حالا سعی کنید بدون از بین رفتن آن لبخند به یک مسئله منفی فکر کنید. خیلی سخت است. وقتی لبخند می زنیم بدن ما به بقیه بدن پیغام می‌فرستد که “زندگی خوب پیش می‌رود”. پس با لبخند زدن از افسردگی، استرس و نگرانی دور بمانید.

پس….همیشه لبخند بزنید.

مطالب مرتبط

فال حافظ امروز ۳۰ خرداد با تفسیر زیبا و دقیق/هر کو نکاشت مهر و ز خوبی گلی نچید

فال حافظ امروز ۲۶ خرداد با تفسیر زیبا و دقیق/که چنانم من از این کرده پشیمان که مپرس

فال حافظ امروز ۲۵ خرداد با تفسیر زیبا و دقیق/در همه دیر مغان نیست چو من شیدایی

نظرات