آبگوشت بامیه
آبگوشت بامیه از غذاهای محلی و اصیل استان ایلام می باشد که البته شهرت چندانی در سایر مناطق ایران پیدا نکرده است. وجود مواد سالم و ارزش غذایی هر یک باعث مفید و سالم بودن این غذای ایلامی شده است. به گونه ای که این غذا برای درمان دیابت و سایر بیماری ها نیز بسیار معروف می باشد.
این آبگوشت معمولا با گوشت گوسفندی تهیه می شود و طعم لذیذی دارد . اما مهمترین نکته آن در استفاده از بامیه است.شاید بامیه برای خیلی افراد طعم ناپسندی داشته باشد اما می توانید به راحتی طعم آن را جذاب کرده و از استفاده آن لذت ببرید.
بامیه از آن به عنوان «بمب خاصیت» یاد می شود، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها و سرطان ها را بیش از آنچه فکرش را بکنید، کاهش می دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی می کند، بامیه بهترین داروی قند است زیرا لوزالمعده را فعال می کند. بامیه می تواند ناراحتی های روده و معده ازجمله زخم معده را درمان کند و این خوراکی با مزه سبز رنگ با قدرتی که دارد مفاصل را نرم میکند و از رماتیسم و آرتروز جلوگیری می کند.
وجود گوشت در این غذا که به عنوان ماده اصلی نیز می باشد، باعث طبخ غذایی مفید و سالم و سرشار از فیبر شده است. همچنین در مورد بامیه نیز باید بگوییم که این گیاه خواص و فواید بسیاری برای سلامتی داشته و جزو گیاهان معروف خطه جنوب می باشد. بامیه حاوی ویتامین، مواد معدنی و فیبر می باشد که باعث کاهش قند خون و کلسترول شده و از بروز یبوست پیشگیری می کند. همچنین پتاسیم و کلسیم موجود در بامیه منجر به جلوگیری از فشار خون و پوکی استخوان می شود.
از انواع دیگر آبگوشت می توان به آبگوشت کشک، آبگوشت بادمجان، آبگوشت لیمو عمانی، آبگوشت به، آبگوشت بوقلمون اشاره کرد.
مواد لازم
- بامیه :۳۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی :۳۰۰ گرم
- گوجه فرنگی متوسط :۲ عدد
- پیاز متوسط :۱ عدد
- رب گوجه فرنگی :۲ قاشق غذاخوری
- آب :۴ لیوان
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- فلفل قرمز: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه سرخ کنید.
- مرحله ۲
سپس گوشت را نیز خرد کنید و به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه مواد را تفت دهید.
- مرحله ۳
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و ۲ یا ۳ دقیقه تفت دهید تا مواد خوشرنگ شوند و رب هم خوب تفت بخورد و از خامی در بیاید.
- مرحله ۴
سپس ۴ لیوان آب جوش را درون قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. حرارت را کم کنید تا گوشت نیم پز شود.
- مرحله ۵
در یک ماهی تابه دیگر کمی روغن بریزید و بامیه ها را به آن اضافه کنید.
- مرحله ۶
حدود ۱۰ دقیقه بامیهها را سرخ کنید تا خامی آن از بین برود.
- مرحله ۷
گوجه فرنگی ها را رنده کنید و بعد از حدود یک ساعت به همراه بامیه ها به مواد گوشت اضافه کنید.
- مرحله ۸
نیم ساعت اجازه دهید تا مواد قابلمه کاملا بپزد و بامیه ها نیز نرم شود.
- زمان طبخ آبگوشت بامیه باید به گونهای باشد که آب غذا کاملاً تبخیر نشود و غذا آبدار باشد و به صورت آبگوشت سرو شود.
- سعی کنید بامیه هایی در اندازه های کوچکتر را برای طبخ آبگوشت بامیه خریداری کنید تا طعم و مزه بهتری داشته باشد.
- اگر مایل بودید می توانید سیبزمینی سرخ شده را نیز در کنار این آبگوشت سرو کنید.
- طعم اصلی آبگوشت بامیه تند است، اما می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه خاص خود، میزان تندی آن را کمتر کنید.
- می توانید از چند عدد لیمو عمانی و یا مقداری آبغوره نیز برای طعم بهتر آبگوشت بامیه نیز استفاده کنید.
- آبگوشت بامیه را می توانید با نان، سبزی خوردن، پیاز و انواع ترشی سرو کنید.
نظرات