چگونه بفهمیم ” سرماخوردگی، آنفلوانزا یا کرونا “گرفته ایم؟

هرساله از فصل پاییز بروز بیمارى‌هاى سرماخوردگى و آنفلوآنزا شروع می‌شود؛ امسال شیوع ویروس کرونا با شیوع این دو بیمارى در فصل پاییز همراه خواهد بود که می‌تواند باعث تشدید علائم و سخت شدن تشخیص این بیمارى‌ها از یکدیگر شود. به گزارش اول فارس، امسال شیوع ویروس کرونا با شیوع سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل پاییز همراه خواهد […]

هرساله از فصل پاییز بروز بیمارى‌هاى سرماخوردگى و آنفلوآنزا شروع می‌شود؛ امسال شیوع ویروس کرونا با شیوع این دو بیمارى در فصل پاییز همراه خواهد بود که می‌تواند باعث تشدید علائم و سخت شدن تشخیص این بیمارى‌ها از یکدیگر شود.

«سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا»؛ چطور بدانیم کدام را گرفته‌ایم؟

به گزارش اول فارس، امسال شیوع ویروس کرونا با شیوع سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل پاییز همراه خواهد بود که می‌تواند باعث تشدید علائم و سخت شدن تشخیص این بیمارى‌ها از یکدیگر شود.

به‌گفته متخصصین، از علائم بیماری سرماخوردگی، می‌توان به آبریزش بینی و تب مختصر اشاره کرد در سرماخوردگی بیمار حال عمومی وخیمی ندارد و امور روزانه خود را می‌تواند انجام دهد همچنین بیمار تب ملایمی دارد و معمولاً تب بالا نمی‌رود.

در رابطه با تفاوت آنفلوآنزا و کرونا، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان گفت: در آنفلوآنزا ظهور بیماری بسیار ناگهانی است و با تب و لرز و بدن‌درد شروع می‌شود و می‌تواند با سردرد همراه باشد و تب بیمار نیز بالا هست.

فاطمه نوروزیان ادامه داد: بیماری کرونا تدریجی‌تر از آنفلولآنزا می‌باشد و دوره کمون یک هفته تا دو هفته‌اى دارد، همچنین بروز علائم تدریجی است، به‌طور مثال در ابتدا با تب شروع می‌شود، سپس علائم دیگر نظیر سرفه، سردرد و بدن‌درد یا گلودرد بروز می‌کند و یا ممکن است با علائم دیگرى مانند اسهال، استفراغ و بی‌اشتهایی خود را نشان دهد.

وى ضمن تأکید بر اینکه آنفلوآنزا ناقل بی‌علامت ندارد، تصریح کرد: ویروس آنفلوآنزا سرایت و خطر کمترى از ویروس کرونا دارد و بیمار بدون علامت ندارد از این رو هر فرد در صورت آلوده شدن به ویروس آنفلوآنزا، علائم و بیمارى را بروز می‌دهد و لازم است که نکات بهداشتى توسط بیمار و اطرافیانش، از همان ابتدا رعایت شود.

13990613000133 Test PhotoN

 محققان درباره تلاقی شیوع ویروس آنفلوانزا و کووید ۱۹ در فصل پاییز هشدار می‌دهند؛ به‌خصوص آن‌که این دو بیماری دارای علائم مشترک هستند و هر دو ریه‌ها را درگیر می‌کنند.

جان لینچ، متخصص بیماری‌های عفونی مرکز سیاتل آمریکا در این باره گفت: یکی از علائم کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند از دست دادن حس بویایی و چشایی است و پزشکان از این علائم می‌توانند به راحتی افراد مشکوک را شناسایی کنند. با این حال، این علامت با بیماری آنفلوانزا مشترک است. از این رو، با آغاز فصل پاییز شناسایی افراد مبتلا به کرونا و افراد مبتلا به آنفلوانزا کار دشواری است و این دو بیماری علائم نزدیک بسیاری به یکدیگر دارند.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های واگیردار آمریکا، کووید ۱۹ و آنفلوانزا دارای علائم مشترک زیادی مانند سرفه، بی‌حالی و عطسه هستند. همچنین داشتن تب، تعریق و مشکلات تنفسی در مبتلایان به این دو بیماری بسیار شبیه به هم است.

محققان می‌گویند هم ویروس کرونا و هم آنفلوانزا می‌تواند بدون وجود علائم در فرد منتقل شود. با این حال، تنها تفاوت این دو در زمان بروز علائم است. دیده شدن علائم ابتلا به آنفلوانزا در افراد، یک تا ۴ روز پس از ابتلا رخ می‌دهد، این در حالی است که مبتلایان به کرونا معمولاً ۵ تا ۷ روز پس از ابتلا علائم بیماری را از خود نشان می‌دهند.

دکتر رضا جلیلی خشنود نیز با اشاره به برخی از علایم ناشایع کرونا که اخیرا مشاهده می‌شود، اظهار کرد: علایم گوارشی مانند اسهال، سکسکه، علایم نورولوژیک مثل سکته‌های مغزی، عفونت نخاعی و خستگی و بدن درد بسیار شدید برخی از علایم ناشایع کروناست که اخیرا بیشتر مشاهده می‌شود.

همچنین الکساندر چوچالین، متخصص ارشد بیماری‌های ریه روسیه معتقد است دوره ابتلا و بیماری کووید-۱۹، چهار مرحله‌ای است. اسپوتنیک به نقل از این متخصص نوشت: سیر بیماری و ابتلا به ویروس کرونا چهار مرحله دارد که عبارت‌اند از:

– مرحله اول احساس سرماخوردگی عادی که تقریباً تاثیر خاصی نداشته و بین ۷ تا ۹ روز به طول می‌انجامد.

– در مرحله دوم که از روز نهم آغاز شده و تا روز چهاردهم ادامه پیدا می‌کند، نقطه تحولی در بیماری به وجود می‌آید که طی آن سلول‌های بدن به دلیل التهاب ویروسی ریه از بین می‌رود.

– به گفته این متخصص در صورت عدم تشخیص سریع و دقیق وضعیت، بیمار وارد مرحله سوم می‌شود که طی آن بیماری و تنگی نفس شدت می‌گیرد تا اینکه به جایی می‌رسد که فرد دیگر قادر به تنفس غیرارادی نبوده و باید او را به دستگاه تنفس مصنوعی متصل کرد.

– در مرحله چهارم ایمنی بدن بیمار به طور کامل سرکوب می‌شود و بیماری‌های دیگر نیز به سراغش خواهند آمد.

در اینفوگرافیک زیر نیز ترتیب بروز علائم بیماری کرونا را مشاهده می‌کنید:

13990708000647 Test NewPhotoFree

مطالب مرتبط

۵ باور رایج اشتباه درمورد سرماخوردگی که همه آنها را شنیده ایم!

چطور بفهمیم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا گرفته ایم ؟

نظر رئیس انستیتو پاستور درباره ورود سویه جدید کرونا به کشور : شایعه است

نظرات