علت خاموش شدن ناگهانی رایانه یا لپ تاپ چیست؟

خاموش شدن ناگهانی رایانه از جمله مشکلات کاربران است که کارشناسان علت آن را مشکلات سخت افزاری یا ویروسی شدن سیستم عامل می دانند. به گزارش اول فارس،  اگر کامپیوتر یا لپتاپ شما بلافاصله یا حتی پس از چند ثانیه روشن بودن، خاموش شود، می‌تواند چندین مشکل وجود داشته باشد. در ادامه، پیشنهاد می‌کنیم برای […]

علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر

خاموش شدن ناگهانی رایانه از جمله مشکلات کاربران است که کارشناسان علت آن را مشکلات سخت افزاری یا ویروسی شدن سیستم عامل می دانند.

به گزارش اول فارس،  اگر کامپیوتر یا لپتاپ شما بلافاصله یا حتی پس از چند ثانیه روشن بودن، خاموش شود، می‌تواند چندین مشکل وجود داشته باشد. در ادامه، پیشنهاد می‌کنیم برای یافتن راه حلی برای مشکل خود، به دنبال راهنمای گام به گام زیر بروید.
احتیاط
برخی از مراحل زیر، لازم است کامپیوتر خود را باز کنید. هنگام کار با دستگاه خود، همیشه از خطرات ESD آگاه باشید.

کابل شل
اگر این مشکل همچنان ادامه داشت، مطمئن شوید که تمام کابل‌های داخل کیس کامپیوتر به طور محکم به مادربرد و هر یک از قطعات وصل شده اند. شما می‌خواهید کابل‌های IDE و کابل‌های SATA را که به هارد دیسک، سی دی یا دی وی دی و دیسک فلاپی متصل هستند بررسی کنید (در صورت وجود). انتهای هر دو کابل را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که آن‌ها به طور محکم به کامپوننت و مادربرد وصل شده اند. رایانه را روشن کنید و آزمایش کنید تا ببینید آیا این مشکل را برطرف کرده است یا خیر.

توجه داشته باشید که: گاهی اوقات بهترین راه برای مطمئن شدن از شل نبودن کابل ها، قطع و وصل مجدد کابل در هر دو انتها است.

برق کم
کم بودن جریان الکتریکی و برق در رایانه، که ممکن است باعث بروز مشکل در برق شود، هنگامی اتفاق می‌افتد که قطعات فلزی باعث شوند جریان برق از طریق آن وجود نداشته باشد. رایانه‌ها پر از پیچ هستند، زیرا تقریبا همه‌ی مؤلفه‌های داخلی را در خود جای می‌دهند و هر از گاهی، می‌توانند شل شوند. کامپیوتر خود را بلند کنید و در حالی که به آرامی آن را از یک طرف به طرف دیگر تکان دهید، آن را به آرامی بچرخانید. اگر می‌شنوید که صدا‌های کمی اطراف آن به گوشتان می‌رسد، پیچ‌های شل شده در داخل کیس دارید. کامپیوتر را باز کنید و آن‌ها را درست کنید.

مسئله حافظه
بررسی کنید که ماژول‌های حافظه به درستی در شکاف‌های حافظه در مادربرد قرار گرفته اند یا خیر. برای انجام این کار، کامپیوتر را باز کنید، ماژول‌های حافظه را از شیار‌های آن‌ها جدا کنید و به آرامی آن‌ها را بررسی کنید. همچنین لازم به ذکر است که ماژول‌های حافظه باید به صورت جفت و در شکاف‌های هماهنگ نصب شوند، که با تطبیق رنگ‌ها تعیین می‌شوند. اطمینان حاصل کنید که تراشه‌ها به طور محکم قرار گرفته اند و گیره‌ها در دو طرف هر چیپ به جای خود قرار گرفته اند. سیم برق را وصل کنید و رایانه را روشن کنید تا ببینید مشکل برطرف شده است یا خیر.

علت خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر
مشکلات مربوط به منبع تغذیه
سوئیچ ولتاژ منبع تغذیه
در بعضی موارد، یک سوئیچ ولتاژ منبع تغذیه، یعنی سوئیچ قرمز کوچک که پشت آن در نزدیکی یکی برای برق قرار دارد، می‌تواند اشتباه تنظیم شده باشد. اگر تنظیم این سوئیچ برای کشور شما صحیح نباشد، ممکن است رایانه شما به طور خودکار خاموش شود. اولین کاری که باید انجام دهید این است که با وب سایت Voltage Valet مشورت کنید تا تنظیمات صحیح کشور خود را تشخیص دهید. بعد از دانستن آن ها، اطمینان حاصل کنید که سوئیچ ولتاژ منبع تغذیه شما مطابق تنظیم شده باشد.

منبع تغذیه احتمالاً معیوب است
نکته بعدی که باید بررسی شود این است که آیا منبع تغذیه کاربردی است یا خیر. منبع تغذیه معیوب می‌تواند باعث شود در صورت وجود، قدرت مادربرد به اندازه کافی نباشد که این باعث می‌شود کامپیوتر بلافاصله خاموش شود یا اصلا روشن نشود. بسیاری از فروشندگان رایانه آنلاین واحد‌های تست منبع تغذیه را می‌فروشند که ممکن است با قیمت کمتر از ۲۰ دلار خریداری شوند. در صورت وجود منبع تغذیه بد، تنها راه حل جایگزینی جایگزین یک منبع تغذیه جدید است. رفع یک منبع تغذیه، حتی اگر اصلا امکان پذیر باشد، یک راه حل اقتصادی نیست.

گرمای بیش از حد
اگر کامپیوتر شما، یک کامپیوتر جدید است یا مادربرد به تازگی تعویض شده است، اطمینان حاصل کنید که ترکیب حرارتی به درستی روی پردازنده اعمال شده است. اگر گرما به درستی از CPU به سینک گرما منتقل نشود، می‌تواند تقریبا بلافاصله کامپیوتر شما را گرم کنند.

مسئله مادربرد
آخرین چیزی که باید بررسی شود مادربرد است. با این حال، این مسئله می‌تواند بسیار دشوار باشد، زیرا این مسئله می‌تواند در هر نقطه از مدار باشد. یک مدار معیوب یا مولفه ناقص (به عنوان مثال خازن) می‌تواند باعث شود کامپیوتر سریعا خاموش شود یا اصلاً روشن نشود. اگر هیچ یک از توصیه‌های فوق به رفع مشکل کمک نمی‌کند، پیشنهاد می‌کنیم رایانه را به تعمیرگاه بفرستید یا مادربرد جدیدی را جایگزین کنید.

مطالب مرتبط

انفجار گاز ال‌پی‌جی یک ساختمان را در شیراز روی هوا برد

پیش بینی پنج روزه هواشناسی برای آب وهوای شهرهای استان فارس

ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۴

نظرات