گوش کنید| آیا امکان تغییر سن شناسنامه افراد وجود دارد؟

تغییر سن در شناسنامه شرایط قانونی خاص خود را دارد که متقاضیان با توجه به این شرایط می‌توانند برای تغییر سن خود در شناسنامه اقدام کنند.  برابر ماده واحده ” قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها ” مصوب سال ۱۳۶۷، از تاریخ تصویب قانون مذکور تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می […]

تغییر سن در شناسنامه شرایط قانونی خاص خود را دارد که متقاضیان با توجه به این شرایط می‌توانند برای تغییر سن خود در شناسنامه اقدام کنند. 

برابر ماده واحده ” قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها ” مصوب سال ۱۳۶۷، از تاریخ تصویب قانون مذکور تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می باشد .  بنابراین اصل بر این است که امکان تغییر سن شناسنامه افراد وجود ندارد . اما برخی از افراد در صورتی که بتوانند با ارائه دلایل کافی تفاوت سن شناسنامه با سن واقعی شان را ثابت کنند ، کم کردن سن شناسنامه یا زیاد کردن آن ممکن است . هر فرد تنها یک بار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن شناسنامه اش کند . اینکه برای تغییر سن شناسنامه باید به کدام مرجع مراجعه کرد ، بسته به میزان تفاوت سم واقعی و سن شناسنامه دارد .

تغییر سن

مرجع صالح برای تغییر سن شناسنامه با توجه به میزان تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی متفاوت است . 

الف ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی بیش از ۵ سال باشد :

در این حالت فرد به فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه رجوع کند تا پرونده اش در کمیسیونی تحت عنوان “کمیسیون  تشخیص سن ” بررسی شود . این کمیسیون مرکب از فرماندار یا بخشدار ، رییس اداره ثبت احوال محل ، پزشک منتخب ، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رییس شورای اسلامی شهر یا بخش تشکیل می شود . ریاست این کمیسیون با قاضی محل است . 
تقاضای فرد در این کمیسیون بررسی می شود و در صورتی که دلایل او مثل استشهاد نامه ، برگه ولادت و … مورد قبول قرار گیرد و پزشک کمیسیون نیز تفاوت سنی را تایید کند ، فرد می تواند برای تغییر سن در شناسنامه اقدام کند . اعتراض به رای که در این کمیسیون صادر می شود در دیوان عدالت است .  

ب ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی کمتر از ۵ سال باشد :

در این حالت فرد باید به دادگستری رجوع کند . رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی است . در این حالت فرد با ارائه دادخواستی به طرفیت اداره ثبت احوال صادر کننده شناسنامه فرد متقاضی ، درخواست رسیدگی به موضوع را  می کند . نکته مهم در این مورد این است که قانون اجازه اقامه دعوی در محل اقامت متقاضی را داده است و نه محل صدور . اعتراض به رایی که در این دادگاه صادر می شود در دادگاه تجدیدنظر بررسی می شود . 

در هر دو حالت گفته شده در بالا ، فرد می تواند تقاضای افزایش سن شناسنامه و هم تقاضای کاهش سن شناسنامه را بنماید .

مطالب مرتبط

چگونگی تغییر سن در شناسنامه افراد

نظرات

  • عبدالطیف

    تاریخ : ۱ - فروردین - ۱۴۰۰

    می‌خوام تغیر سن بدم آیا میشه من الان ۱۳۷۵هستم می‌خوام ۷۱کنم