طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه با گوشت و مرغ

طرز تهیه خورش بامیه آشپزی ایرانی | اول فارس : ابتدا گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیار رنده شده و چوب دارچین و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد به آن رب گوجه فرنگی ، بامیه و ادویه جات را اضافه کنید تا بپزند. بعد از کمی پختن این مواد ، […]

خورشت بامیه

طرز تهیه خورش بامیه

آشپزی ایرانی | اول فارس : ابتدا گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیار رنده شده و چوب دارچین و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد.

وقتی گوشت نیم پز شد به آن رب گوجه فرنگی ، بامیه و ادویه جات را اضافه کنید تا بپزند. بعد از کمی پختن این مواد ، لیمو عمانی را با پوست قطعه قطعه کنید و به خورش اضافه کنید  تا بپزد.

خورش بامیه

گوجه فرنگی را پوست بگیرید و تخم های داخلش را بیرون بیاورید و به تکه های کوچک تقسیم کنید.سپس در ۵ دقیقه آخر پخت خورش بامیه همراه پیاز داغ به آن اضافه کنید و سعی کنید

تا خورش زیاد پخته نشود و بامیه ها له نشوند.

در آخر چوب دارچین را از خورش بیرون آورده و خورش را در کنار برنج سفید یا نان مصرف کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن خورش بامیه

  1.  زعفران باعث خوشمزه تر شدن خورش بامیه میشود. 
  2. بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبل تر پخته شده باشد.
  3. در بعضی استان ها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمرهندی یا رب انار استفاده میکنند.همچنین می توان به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده  استفاده کرد.
  4. به جای آبغوره، میتوانید آلو زرد به خورش اضافه کنید تا طعم خورش تان بجای ترش شدن ملس باشد .
  5. برای خوش رنگ تر شدن خورش می توانید یکی دو گوجه تفت داده شده را همراه با بامیه اضافه کنید. 
  6. برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت ،مقداری از دم بامیه را بگذارید.
  7.  بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت میشود.
  8. همچنین سرخ کردن بامیه ها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت میشود. 
  9. سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید.چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن میشود.
  10.  یکی دیگر از راهای گرفتن لیزی بامیه ها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
  11. برای اینکه بامیه ها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
  12. دقت کنید اب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کمو زیاد نکنید تا خورشت از ریخت و قیافه بیفتد.
  13. حرارت زیر خورشت را کم کنید تا بامیه ها وا نروند.

عوارض مصرف بیش از اندازه بامیه

  • مصرف زیاد بامیه میتواند باعث ایجاد سوءهاضمه یا تهوع شود.
  • بامیه باعث تسریع شدن تعریق بدن میشود.

نکات تکمیلی در مورد خورش بامیه

خورش بامیه جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
خورش بامیه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه “خورش مرغ با بامیه” را در این مطلب برای شما آماده کرده ایم. آب و عصاره مرغ مگی را به مرغ اضافه کرده سپس درب قابلمه را گذاشته بگذارید مرغ به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد.

مواد لازم برای درست کردن خورش مرغ با بامیه

  • بامیه خرد شده :۵۰۰ گرم
  • مرغ :۸ قطعه
  • پیاز ریز شده :۲ عدد
  • عصاره مرغ مگی :۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی :۳ قاشق غذاخوری
  • ادویه مخلوط :۱ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو :۲ قاشق غذاخوری
  • آب :۸ لیوان
  • پودر فلفل سیاه :نصف قاشق چایخوری
  • نمک :۱ قاشق چایخوری
  • روغن :به اندازه لازم

خورش مرغ با بامیه

طرز تهیه خورش مرغ با بامیه :

قابلمه ای را روی حرات قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.سپس پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید .وقتی رنگ پیاز طلایی شد قطعات مرغ شسته را به آن اضافه کنیدو به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه در پیاز تفت دهید.

کمی که مرغ سرخ شد ،آب و  عصاره مرغ مگی را به مرغ اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.

بعد رب ، آبلیمو  و بامیه را داخل آب مرغ بریزید و بگذارید تا خورش ۴۰ دقیقه دیگر بپزد.

نکات تکمیلی در مورد خورش مرغ با بامیه

خورش مرغ با بامیه جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .
خورش مرغ با بامیه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

مطالب مرتبط

راز ترش و لعابدار شدن خورشت کرفس چیست؟

ترفندهای کلیدی برای لیز و سفت نشدن خورشت بامیه

طرز پخت خورشت دروغگو ، غذای کاملا گیاهی سنتی استان گیلان

نظرات