با فرا رسیدن فصل پائیز میوه خوش رنگ انار در همه جای استان زیبای فارس خصوصا شیراز خودنمایی میکند.
یکی از غذاهای قدیمی مردم شیراز واستان فارس برای روزهای پائیز و زمستان، خورش و خوراک انار و بادمجان است، هر چند این غذا را بیشتر به تهران یا خطه شمال ربط میدهند و میگویند جز غذاهای شمالی با بادمجان و انار و رب انارند، ولی مردم فارس هم در این ایام بهطور ویژهای به پختن خورش و خوراک انار و بادمجان میپردازند.
در این مطلب با بیانی ساده، طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان؛ دو غذای مورد علاقه شیرازیها در روزهای سرد را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
فیله مرغ: ۴۰۰ گرم
بادمجان: ۳ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد متوسط
آب انار: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
دانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن: به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
اگر طعم خورش غوره مسما با بادمجان و مرغ را دوست دارید طعم این خورش را هم میپسندید. مرغ را به قطعات مناسب و دلخواه خود بِبُرید. سپس آن را در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. درب تابه را بگذارید تا کمی آبپز شود. به مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. در یک ظرف دیگر پیاز را سرخ کنید تا طلایی و سبک شود. انار را به پیاز اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید.
مخلوط پیاز و انار را به مرغ اضافه کنید و آب انار را روی آن بریزید. بادمجانها را پوست بکنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب نمک بریزید تا آب قهوهای آن جدا شود. سپس از آب بکشید و سرخ کنید.
بعد از حدود ۱ ساعت از زمان پخت مرغ، بادمجانهای سرخ شده را اضافه کنید و اجازه دهید همه موادتان به مدت ۲۰ دقیقه با هم بپزند تا طعم یکدستی بگیرند. سپس غذا را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه خوراک انار و بادمجان یا بادمجان ناردونی
مواد لازم
بادمجان قلمی: ۶ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
دانه انار: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
آب جوش: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
سرکه: ۱ قاشق غذا خوری
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
گردو: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
طرز تهیه
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و به صورت درسته سرخ کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید و پیاز داغ درست کنید. به پیاز داغ، کنجد، رب انار، سرکه و نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.
انار و گردو را با سس مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
میتوانید خوراک را پس از سرو، با لواشک تزیین کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه خورش و خوراک انار و بادمجان
*اگر آب انار ندارید میتوانید از ۲ قاشق غذا خوری آب انار که در آب حل کردهاید استفاده کنید.
*اگر آب انار زیادی ترش است، به اندازه یک قاشق چای خوری شکر اضافه کنید.
*قزوینیها و شیرازیها برای غذای شب یلدا انار پلو و آش انار درست میکنند. پیشنهاد میکنیم طرز تهیه انار پلو شیرازی و قزوینی و طرز تهیه آش انار شیرازی و سایر شهرها برای شب یلدا را هم در مجله کوروش بخوانید.
برخی خواص مفید بادمجان برای سلامت بدن
حتما دقت کردهاید که بادمجان در همه فصول سال در دسترس است و هر چند تصور غالب این است که بادمجان هیچ خاصیت مهمی ندارد، ولی این میوه یا سبزی که در دسته صیفیجات قرار دارد، دارای خواص درمانی بسیاری است.
*بادمجان مقادیر زیادی از کلسیم، آهن و مواد معدنی دیگر را در خود دارد که برای اطمینان از رشد بدن بسیار ضروری هستند.
*فیبر موجود در بادمجان میتواند به سیستم گوارشی کمک کند و با جلوگیری از یبوست، شکم را سالم نگه دارد.
*بادمجان همچنین به رشد مو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
*اگر میخواهید چربی بدنتان را به طور طبیعی و موثر از دست بدهید، بادمجان را به وعده ناهار یا صبحانه اضافه کنید.
*در ضمن بادمجان خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و ویتامین C آن، به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
*در طب سنتی آمده که طبع بادمجان گرم و خشک است و بهخاطر وجود آهن، به کسانی که کمخون هستند، توصیه میشود.
*اگر بادمجان بخار پز شود، هضم آن نیز آسانتر خواهد شد.
*بادمجان در واقع یکی از سبزیجات پرفایده و پرارزش غذایی است، بنابراین بهتر است آن را در رژیم غذایی روزانه مصرف کنید.
چند نکته مهم:
خورش انار و بادمجان جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد .
خورش انار و بادمجان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد
اگر شما هم تجربه ای یا نظری در باره چگونگی پخت این خوراک خوشمزه را دارید در بخش نظرات پائین همین صفحه با ما در میان بگذارید
نظرات