آموزش آشپزی | غذای ایرانی : این غذای خوشمزه در واقع همون آبگوشت شیرازی هست که با تفاوت های کوچکی مختص هر منطقه درست میشه و شیرازی ها و در کل استان فارس به اون یخنی میگویند.یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد.
طرز تهیه و دستور پخت یخنی شیرازی:
۱. ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
۲. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشه و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروفه.
۳. سپس نمک و فلفل سیب زمینیها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکه هایی از کلم قمری (کلم سر یا سنگ به گویش شیرازی) هم به اون اضافه میکنند.
۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیبزمینیها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت کوب یا گوشت کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.
نظرات