به گزارش اول فارس TV، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت :دیروز جمعه چهاردهم آذرماه مثل دیگر جمعه های سال از لحاظ خبری؛ روزی خلوت بود تا اینکه در شامگاه؛ این خلوت بودن از بین رفت و خبری همچون بمب سر و صدای بسیاری ایجاد کرد؛ خبر این بود: فهمی هیناوی عضو سرویس اطلاعاتی موساد در چهارراه گیناتون واقع در جنوب شرق تلآویو ترور و کشته شد.
ساعت ۲۱ پنجشنبه بود که خبر مرگ مردی ۴۵ ساله در خیابانهای شهرک گیناتون با شلیک بیش از ۱۵ گلوله در برخی رسانههای خبری رژیم صهیونتیستی پخش شد؛ خبری که بالاخره بعد از یک روز از رسانه های این رژِم بیرون زد؛ زیرا دستگاه های امنیتی این رژیم به شدت فضای خبری را امنیتی و بایکوت کردند تا این خبر به بیرون درز نکند؛ اما هر چه تلاش کردند نتوانستند و خبر به بیرون درز کرد.
فرضیه نخست؛ هیناویِ مدل افسر ارشد موساد
گمانهزنی ها حاکیست که قاتلین هیناوی؛ او را در پشت چراغ قرمز هنگامی که ایستاده بود تا چراغ سبز شود با سلاح گرم و از فاصله بسیار نزدیک ترور کردند؛ اما نکته جالب پس از ترور؛ حضور نیروهای امنیتی اسرائیل و موساد قبل از پلیس در محل حادثه بود.
دستگاه های امنیتی اسرائیل پس از اینکه نتوانستند جلوی همه گیر شدن خبر ترور عضو موساد را بگیرند، پلن B خود را اجرایی کرده و با عجله خبری را منتشر کردند. خبرمنتشر شده این بود: فهمی هیناوی هیچ ارتباطی با موساد نداشته و در یک نزاع خانوادگی کشته شده است. این پلن B آنها بسیار ناشیانهتر از پلن A مقابله با خبر بود؛ زیرا در هیچ کجای دنیا برای قتل یک فرد معمولی سیستمهای امنیتی و اطلاعاتی وارد جریان نمی شوند. در هیچ کجای دنیا سیستمهای امنیتی و اطلاعاتی از انتشار خبر مرگ افراد معمولی که در یک دعوای خانوادگی کشته شدند؛ جلوگیری نمی کنند. مرگ افراد معمولی توسط پلیس هر کشور بررسی می شود، نه سیستمهای امنیتی و جاسوسی.
مثلا همین هفته گذشته بود که یک پیرمرد ۷۳ ساله به نام شوبیا تاتور و فرزند ۳۹ساله اش در روستای رینا کشته شدند. همچنین مردی ۵۱ ساله مادر و برادرش را با شلیک گلوله کشت. یک ساعت و نیم قبل از کشته شدن هیناوی هم یک جوان بیستو هفت ساله به نام محمد بدران در روستای زمر کشته شد که در این کشته شدن ها نه بایکوت خبری در کار بود و نه ورود سیستم امنیتی موساد.
حسین کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی هم با اشاره به ترور هیناوی در تلآویو گفت: اسرائیل در درون خودش درگیریهای قدرت بسیاری را تجربه میکند و احزاب اسرائیل و طرفداران نتانیاهو مدت هاست که در یک جنگ درونی به سر می برند و هر لحظه امکان این وجود دارد که اقدامات گسترده تری از این ترورها توسط خود اسرائیلیها صورت بگیرد.
او ادامه داد: در عین حال اگر ایران بخواهد انتقام بگیرد قطعا بسیار فراتر از این اتفاقاتی خواهد بود که الان صورت گرفته است، معتقدم که اسرائیل در صدد است تا با چنین اقداماتی این گونه وانمود کند که پرونده ترور دانشمند هستهای ایران دیگر بسته شده و دیگر خطری آنها را تهدید نمی کند؛ در حالی که آنها هر شب باید با ترس از انتقام ایران به خواب روند. ایران اگر بخواهد انتقام بگیرد؛ حتی موساد هم جلودار آن نخواهد بود.
تحلیلگر مسائل سیاسی درباره سیستمهای امنیتی اسرائیل هم بیان کرد: همین چند وقت پیش شاهد بودیم که یکی از فرماندهان عالی رتبه اسرائیل و یکی از وزرای این رژیم جاسوس دو جانبه در آمد و این یعنی اینکه نفوذ در سیستم اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس در بالاترین ردهها اتفاق افتاده است.
فرضیه دوم؛ هیناویِ مدلِ یک شهروند معمولی در سرزمینهای اشغالی، مثل دیگران
اما گمانهزنی های دیگر هم وجود دارد مبنی بر اینکه فهمی هیناوی یک اسرائیلی ساکن تلآویو بود که به دلیل دعوای خانوادگی کشته شد. دعواهایی که در آن منطقه بسیار وجود دارد و اغلب به قتل و غارت منجر می شود. یک سال قبل هم یکی از اقوام هیناوی به همین دلیل و به همین شکل کشته شد که پرونده رسیدگی به قتل او همچنان مفتوح است و شاید پرونده هیناوی هم در کنار این پرونده قرار بگیرد.
محمد حسن قدیری ابیانه تحلیلگر مسائل سیاسی هم در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به خبر قتل فهمی هیناوی گفت: اگر اصل خبر صحت داشته باشد؛ ترور یک مقام عالی رتبه موساد نمیتواند جبران شهادت شهید فخریزاده باشد، زیرا اگر قرار باشد ایران وارد شود؛ موثرتر عمل خواهد کرد، ضمن اینکه انتقام تک تک شهدای حادثه آبسرد گرفته خواهد شد و انتقام انفجار در نطنز هم هنوز باقی است.
فرضیه سوم؛ بزنیم تا نزدند
برخی از کارشناسان مسائل نظامی و سیاسی معتقد هستند که اسرائیل هیناوی را از میان برداشته و میخواهد جوری افکار عمومی را هدایت کند که ایران این ترور را انجام داده و پروژه انتقام ایران از اسرائیل انجام شده و دیگر ایران حقی بر گردن این رژیم غاصب ندارد و اوضاع آرام است و اگر ایران انتقام بگیرد؛ این جمهوری اسلامی ایران است که جنگطلبی می کند و این اقدام سران اسرائیلی یعنی یک فرار رو به جلو.
اما نکته قابل توجه این است که ایران به خوبی نشان داده که اگر بخواهد انتقام بگیرد؛ عیان انتقام می گیرد و به سراغ طرحها و نقشههای بزن در رو نخواهد رفت؛ ترورهای کور و عملیات هایی از این قبیل برای سیستمهایی است که ترس از جنگ رودر رو دارند، اما جمهوری اسلامی ایران به خوبی نشان داد به موقع؛ عیان و بدون پنهان کاری انتقام خواهد گرفت؛ مصداق این حرف هم ترور بزدلانه سردار سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و انتقام شجاعانه و عیان عینالاسد.
قدیری ابیانه درباره سیستم اطلاعاتی اسرائیل بیان کرد: تمام سیستمهای اطلاعاتی دنیا نقاط ضعف زیاد دارند، اسرائیل هم از این موضوع مستثنی نیست؛ تا جایی که اخیراً گفته شده که یکی از وزرایشان سالها جاسوسی میکرده و به همین اتهام هم دستگیر شده است، بنابراین رخنه در آنها غیرممکن نیست.
او تاکید کرد: فلسطین و حزبالله لبنان توانستهاند در دستگاه اطلاعاتی اسرائیل رخنه کنند و ارتش و دستگاه اطلاعاتی اسرائیل دیگر از آن اقتدار سابق برخوردار نیستند و آسیبپذیری بسیاری دارند. اسرائیل هم از درون رو به اضمحلال است و هم از بیرون و جنایاتشان هم نمیتواند سرنوشت آنها را تغییر دهد.
فرضیه چهارم؛ آبی که در یک جوی نمیرود
همانطور که گفته شد اسرائیل از درون دچار مشکلات فراوان و اساسی است. مجلس و دولت این رژیم مثل کارد و پنیر هستند. علاوه بر این مجلس درون خود مشکل دارد و دولت اسرائیل از مجلس آن بدتر. همین چهارشنبه هفته گذشته بود که در پی بروز اختلافات سیاسی میان احزاب سیاسی اسرائیل، نمایندگان کنیست (پارلمان اسرائیل) رای به انحلال آن دادند. در کل آب دولت و ملت و مجلس اسرائیل در یک جوی نمی رود.
نارضایتی مردم از وضعیت سرزمینهای اشغالی و اعتراضات گسترده در خیابانهای بیتالمقدس؛ تلآویو و حیفا در کنار فساد مالی نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و همسرش غوز بالا غوز است برای رژیمی که داعیه از نیل تا فرات داشت؛ اما امروز درگیر بحران های داخلی است؛ بحرانهایی که از درون مثل موریانه این بدنه رژیم را می جَوَد و از بین می برد؛ حال آن که در این وضعیت این رژیم باید منتظر انتقام سخت جمهوری اسلامی ایران هم باشد.
حمیدرضا قربانی
نظرات