اگر هر کدام از ما گاهی اوقات بدخلق میشویم، کاملا طبیعی است و تعجب برانگیز نیست. این احساس بد میتواند ناشی از اتفاقات گوناکونی باشد که قطعا همه ما در طول زندگی بارها با آن مواجه شدهایم، اما چیزی که حائز اهمیت است، نحوه برخورد با آن اتفاق ناگوار است. یک مطالعه نشان داد که فقط بخشی از احساس خوشبختی و شادمانی درونی ما، وابسته به ژنتیک و محیط اطراف ما میباشد، در حالی که ۴۰ درصد حال خوب ما بستگی به افکار و ذهنیت ما دارد.
۱. به موسیقی خوب گوش دهید
۲. بخندید!
۳. پیادهروی کنید
۴. منظم باشید
۵. خانواده و دوستانتان را در آغوش بگیرید.
طبق مقالهای، وقتی گیرندههای فشار در پوست تحریک میشوند، تولید هورمونهای استرس کاهش مییابد و همچین سبب افزایش اکسیتوسین میشود، که در نتیجه باعث تقویت روحیه میشود. همچنین ماساژ دادن پیشانی، دستها و گردن، احساس آرامش را به دنبال خواهد داشت و باعث کاهش ضربان قلب و پایین آمدن سطح هورمون استرس یعنی کورتیزول میشود.
۶. به لحظههای مثبت زندگیتان فکر کنید
این لحظههای مثبت میتواند چیزهایی باشد که شما آنها را کاملا نادیده گرفتهاید، به عنوان مثال اگر امروز صبح طعم چایی یا قهوه برای شما لذتبخش بود یا حتی اگر به کودکی در خیابان که نمیشناختید، لبخند زدید، شکرگزاری کنید؛ بنابراین زمانی که احساس کلافگی کردید، لحظات مثبتی که در طول روز تجربه کردید را به خاطر آورید تا حالتان عوض شود.
۷. احساسات درونیتان را تخلیه کنید
ما انسانها گاهی شرایط نامطلوبی را در زندگی تجربه میکنیم. از آنجایی که انسان، موجود حساسی آفریده شده است، در موقعیتهای خاص زندگی غرق در احساس میشود، پس چه بهتر است که به جای سرکوب این احساسات منفی، آنها را به راحتی تخلیه کنیم. نگه داشتن این حالات و خالی نکردن خود، فقط به روح آدم آسیب میزند.
هیچ دلیلی وجود ندارد که یک لحظه حال بد، انرژی کل روز شما را نابود کند و انگیزهای برای ادامه روز برای شما باقی نگذارد. در حالی که با انجام این اقدامات ساده میتوان به احساسات منفی خود رسیدگی کنید و روحیهتان را بهبود بخشید. در صورتی که متوجه شدید که حال بد شما تقریبا مداوم است و نمیتوانید آن را تغییر دهید، با یک روانشناس مشورت کنید تا راهکار بهتری در اختیارتان قرار دهد.
نظرات