تسنیم: مرغهای درشت ۳.۵ درصد دور ریزِ بیشتر و گوشتِ کمتر دارندبررسی به عمل آمده نشان میدهد مرغهای درشت، حدود ۳.۳درصد گوشت کمتری میدهند، و خرید مرغ سایز با وزن ۱.۲ کیلوگرمی تا ۱.۵ کیلوگرمی برای خانوار بصرفه تر است.
مرغ درشت و متوسط، هرکدام طرفداران خود را داشتهاند. گرچه بسیاری از مردم میدانند که مرغ با جثۀ متوسط، سالمتر است، اما عموماً طی سالهای اخیر، مرغ چاق با این نگاه که «مجلسیتر» است، مهمان مجالس ما بوده و مرغهای کوچکتر به حاشیه رفته بودند.
همچنین پیشتر تصور میشد نسبت گوشت به دورریزها در مرغ چاق یا درشت بهنسبت بیشتر باشد. این تصور در میان مردم وجود داشت، اما شاید تا به امروز کسی دقیقاً بررسی نکرده باشد که کدامیک به مصرفکننده گوشت بیشتری میدهد و بصرفهتر است.
در این گزارش با یک آزمایش ساده (اما البته زمانبر) این موضوع را بررسی کردیم که کدامیک از این دو – مرغهای بالای ۲.۵ کیلو یا مرغهای زیر ۱.۸ کیلو – گوشت بیشتری دارند. نتایج جالب این آزمایش را در ادامه در اختیار شما قرار میدهیم.
برای این آزمایش ۱۰ مرغ متوسط با مجموع وزن لاشۀ ۲۶ کیلو و ۶۴۰ گرم و ۱۰ مرغ سایز با مجموع وزن ۱۶ کیلو و ۳۰۰ گرم را بهاصطلاح پاک کرده و چربی آن را میگیریم. سپس وزن هر دو گروه را دوباره با هم مقایسه میکنیم. نتایج این آزمایش به شرح زیر بوده است:
نتایج نشان داد که مرغ متوسط ۱.۳ درصد گوشت بیشتری به ما داد.
- پس از چربیگیری، مرغهای بزرگ ۲۳ کیلو و ۵۰ گرم و مرغهای متوسط ۱۴ کیلو و ۳۲۰ گرم گوشت با استخوان به ما دادند.
- مرغهای متوسط ۱۰ کیلو و ۵۹۰ گرم گوشت خالص و مرغهای بزرگ ۱۶ کیلو و ۴۳۰ گرم گوشت خالص دادند که این امر نیز نشاندهندۀ آن است که مرغهای متوسط ( سایز) ۳.۳درصد گوشت بیشتری در مقایسه با مرغهای بزرگ، بر اساس وزن اولیه دارند و خرید آنها بصرفهتر است.
جمعبندی:
ارقام جدول زیر نشان میدهد خریداران مرغ درشت، نهایتاً به میزان حدود ۳.۳درصد گوشت کمتری بهدست میآورند.
نظرات