طرز تهیه قنبر پلو شیرازی غذای سنتی و مجلسی شیراز

غذای ایرانی|آموزش آشپزی: آیا تا به حال اسم قنبر پلو را شنیده بودید؟ شوخی نمی‌کنیم، قنبر پلو نام یک غذای سنتی و اصیل شیرازی است که هم نام بامزه‌ای دارد و هم طعم خوشمزه‌ای؛ آنقدر خوشمزه که به اعتقاد برخی نام این غذا در اصل «غم بر پلو» بوده است! با آموزش آشپزی ایرانی اول […]

ghahbar polo shirazirecipe 8

غذای ایرانی|آموزش آشپزی: آیا تا به حال اسم قنبر پلو را شنیده بودید؟ شوخی نمی‌کنیم، قنبر پلو نام یک غذای سنتی و اصیل شیرازی است که هم نام بامزه‌ای دارد و هم طعم خوشمزه‌ای؛ آنقدر خوشمزه که به اعتقاد برخی نام این غذا در اصل «غم بر پلو» بوده است! با آموزش آشپزی ایرانی اول فارس همراه باشید تا دستور پخت این بار، هم طرز تهیه قنبر پلو را آموزش ببینید و  اندکی با تاریخچه جالبی که درباره‌ی نام‌گذاری این غذا نقل می‌شود آشنا خواهیم کرد.

قنبر پلو یکی از غذاهای قدیمی و مجلسی شیراز است که البته در کل استان فارسی هم زیاد پخته می‌شود. مواد اولیه‌ی این غذا شامل گوشت چرخ کرده، گردو، کشمش، شیره‌ی انگور، رب انار و زعفران می‌شود که علاوه بر طعم خوب، ظاهری خوش آب و رنگ هم به آن می‌دهد.

احتمالا اسم قنبر پلو از نام سرآشپزی گرفته شده است که اولین بار دستور پخت آن را معرفی کرده بوده. اما همان‌طور که گفتیم داستان‌های جالب دیگری هم درباره‌ی اسم این غذا وجود دارد. برای مثال گفته می‌شود در شیراز نام قنبر یادآور مردی سبزه‌رو و سیه‌چرده است و چون در این غذا کشمش و شیره‌ی انگور رنگ تیره‌ای به برنج می‌دهند به آن لقب قنبر داده شده.

هر داستانی هم پشت نام این غذا باشد، مهم این است که طعمی جالب و بی‌نظیر دارد. پس حتما حداقل یک بار هم که شده قنبر پلو را با دستور پخت اصیلی که برایتان آماده کرده‌ایم بپزید و مزه‌ی آن را امتحان کنید. 

مواد لازم (برای ۵ نفر)
برنج: ۶۰۰ گرم (۴ پیمانه ۲۰۰ میلی‌لیتری)
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز (رنده شده و آب گرفته): ۱ عدد
پیاز (خلال شده): ۴ عدد بزرگ
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
گردو خرد شده: ۱ پیمانه
شیره انگور: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱٫۵ تا ۴ قاشق غذاخوری (بسته به غلظت)
آرد نخوردچی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران: به میزان لازم
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین: به میزان لازم

ghahbar polo shirazirecipe

طرز تهیه قنبر پلو

۱. گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده‌ی آب گرفته، ادویه‌ها و آرد نخودچی مخلوط کنید و ورز دهید

ghahbar polo shirazirecipe 1

۲.گوشت را به صورت کوفته قلقلی‌های کوچک دربیاورید. کوفته قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید، از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

ghahbar polo shirazirecipe 2 e1616657702502

۳.در همان تابه پیازهای خلالی را سرخ کنید. بعد از طلائی شدن پیاز، گردوی خرد شده را هم به آن بیفزایید

ghahbar polo shirazirecipe 9

۴.بعد از گردو، کشمش پلویی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

ghahbar polo shirazirecipe 3

۵.در این مرحله گوشت‌های قلقلی، رب انار، شیره‌ی انگور، زعفران و به میزان کافی نمک به تابه اضافه کنید.

دقت کنید که طعم مایه‌ی قنبر پلو باید ملس باشد، پس با توجه به ترشی یا ملسی رب انار، مقدار شیره‌ی انگور را تنظیم کنید.

اگر رب انار غلیظ بود، آن را قبل از اضافه کردن به مایه با کمی آب رقیق کنید.

ghahbar polo shirazirecipe 4

۶.بعد از حاضر شدن مایه‌ی قنبر پلو، برنج را بجوشانید و آبکش کنید. ته‌دیگی که دوست دارید را کف قابلمه بچینید و لایه لایه برنج و مایه‌ی قنبر پلو را روی آن بریزید.

ghahbar polo shirazirecipe 5

۷.در آخر زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.

ghahbar polo shirazirecipe 6

۸.قنبر پلو را همراه سالاد شیرازی یا ترشی سرو کنید.

ghahbar polo shirazirecipe 7

از شما تقاضا داریم نظرات وتجارب تان در خصوص تهیه این غذا را برای ما بنویسید.

عضو کانال اول فارس در تلگرام شوید

%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84 %D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C %D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C %D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C

مطالب مرتبط

مرد جوان سر ۱۳ شیرازی کلاه گذاشت و اموال‌شان را برد

۲ مامورنما قصد گروگان گرفتن یک شیرازی را داشتند

کلاهبرداری با فروش کانکس از مرد شیرازی در سایت آگهی محور

نظرات

  • حبنبمبپذذپدز

    تاریخ : ۶ - شهریور - ۱۴۰۱

    تبماچ یمباسوزژپینذ


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - فروردین - ۱۴۰۰

    عالی بودمرسی


  • زهرا

    تاریخ : ۶ - فروردین - ۱۴۰۰

    غم بر پلو درست است