اول فارس | سرویس سلامت – اگر شما تجربه انواع سردرد از جمله میگرن با هر سطحی یا درجهای دارید، حتما با علائمی مثل سردرد، تهوع، تاری دید، حساسیت به نور و صدا و یا لمس کردن، آشنا هستید و حاضرید هرکاری بکنید تا از این مشکلات خلاص شوید. در حالیکه تجویزهای دارویی زیادی برای درمان میگرن وجود دارند، شما میتوانید هم از حملههای میگرن پیشگیری کنید و هم از راههای درمان خانگی میگرن که در این مقاله آمده است بهره ببرید.
روشهای درمان خانگی میگرن
۱. کمپرس یخ
برای کاهش درد، مقداری یخ بر روی پیشانی، سر یا گردن خود قرار دهید. کاشناسان هنوز دقیقا نمیدانند که چرا این کار تاثیرگذار است، شاید به علت کاهش گردش خون باشد. شما همچنین میتوانید از یک بسته ژل یخ زده یا پارچهی خیس سرد استفاده کنید.
۲. طب سوزنی
یک بررسی گسترده در سال ۲۰۱۲ انجام شد که اثربخشی طب سوزنی را در درمان میگرن و سایر شرایط مشابه مورد مطالعه قرار داد. نویسندگان این مطالعه، دریافتند که، طبی سوزنی یک راهکار مناسب برای درمان سردردهای میگرنی است. اگرچه آنها خاطر نشان کردند که عوامل دیگری نیز در این اثربخشی دخیل هستند.
افرادی که علاقهمند به استفاده از طب سوزنی برای درمان میگرن هستند، باید مطمئن شوند که یک متخصص مجاز و حرفهای این کار را انجام میدهد.
افرادی که علاقهمند به استفاده از طب سوزنی برای درمان میگرن هستند، باید مطمئن شوند که یک متخصص مجاز و حرفهای این کار را انجام میدهد.
۳. سیاه دانه
مواد معدنی و ویتامینهای موجود در سیاه دانه در درمان سردردهای میگرنی بسیار مفید است. طبع سیاه دانه گرم و خشک است و با رفع سردی بدن از سردرد پیشگیری میکند.
۴. مصرف کافئین
کافئین یکی از عناصر موجود در قهوه و چای و برخی خوراکی هاست. کافئین همچنین به بدن کمک میکند که داروهای مسکن را زودتر جذب کند. اما زیاده روی نکنید، چرا که در صورت وابستگی، تاثیر خود را از دست میدهد و خود نبود آن خود باعث سردرد و خستگی میگردد.
۵. اتاق تاریک و ساکت
نور زیاد و صداهای بلند میتواند سردردهای میگرنی را افزایش دهد. برای درمان خانگی میگرن، نقطهای آرام که به دور از سروصدا و فعالیتها باشد پیدا کنید، پردهها را بکشید و اتاق را تاریک کنید. این کار سرعت بهبودتان را افزایش میدهد.
۶. ورزش کنید
این کار را زمانی که حملهی میگرنی شروع شده است امتحان نکنید، چرا که آسیبزا است. اما زمانی که حالتان خوب است، تمرینات ورزش منظم میتواند از میگرن جلوگیری کند. ورزش کردن باعث آزاد شدن اندروفین میشود که خود یک مسکن طبیعی در بدن است. همچنین ورزش با کاهش استرس، به شما کمک میکند بهتر بخوابید.
۷. مصرف مگنزیوم
مگنزیوم ماده معدنی است که در سبزیجات تیره برگ، دانههای کامل و آجیلها یافت میشود. مصرف آن در طول حمله، کمک کننده نیست، اما برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف مداوم آن میتواند از سردردهای میگرنی پیشگیری کند. شما همچنین میتوانید مگنزیوم را از قرصهای مکمل دریافت کنید، اما قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
۸.خوب بخوابید
از مهمترین مولفههای درمان خانگی میگرن، خواب منظم و کافی برای جلوگیری از وقوع حمله است. خواب بسیار کم یا بسیار زیاد، میتواند سردرد ایجاد کند و آستانه تحمل شما را نیز کاهش دهد. سعی کنید در هر شب ۷ تا ۸ ساعت بخوابید و سعی کنید هر روز در یک ساعت مشخص به خواب بروید و بیدار شوید.
۹. یوگا
تمریناتی که پمپاژ خون توسط قلب را افزایش میدهند میتوانند از میگرن پیشگیری کنند، اما برای برخی افراد نیز میتواند محرک حمله میگرن باشد. یوگا اما، با حرکات آهسته یک جایگزین کاملا ایمن است. مطالعات نشان میدهند که جلسات تمرینی منظم یوگا، تعداد حملات میگرن را کاهش میدهد و زمانی که حمله رخ میدهد، شدت کمتری دارد.
۱۰. مصرف ویتامین B۲
این ماده همچنین به نام ریبوفلاوین نیز شناخته میشود و در شیر، پنیر، ماهی و مرغ یافت میشود. شما همچنین میتوانید آن را به صورت قرص نیز مصرف کنید. طبق مطالعات، این ماده میتواند به پیشگیری از حمله میگرنی کمک کند.
۱۱. مدیریت تحریکات میگرن
میگرن شما گاهی با غذاهایی که میخورید یا شرایطی که در اطرافتان وجود دارد تحریک میشود. ببینید که چه چیزهایی درد شما را آغاز میکنند و از آنها اجتناب کنید. برخی از محرکهای رایج شامل پنیر کپک زده، شراب قرمز و گوشت فرآوری شده است. نور زیاد، در ارتفاع بالا بودن و بوهای قوی نیز میتوانند مشکل ساز باشند.
۱۲. گیاه سایبان Butterbur
مردم سالهاست که از این گیاه برای درمان خانگی میگرن و سایر دردها استفاده میکنند. محققان دریافتند که مصرف عصاره این گیاه، برای کاهش تعداد دفعات حمله و شدت درد در زمان حمله را کاهش میدهد.
۱۳. طب فشاری
طب فشاری شامل استفاده از فشار در قسمتهای خاصی از بدن به منظور تحریک نقاط خاصی است که فشار عضلانی و درد را کاهش میدهد. یکی از این نقاط، محل اتصال انگشت شست و انگشت اشاره در دست چپ است. ایجاد فشاری دورانی و قوی؛ اما نه دردناک، در این نقطه با استفاده از دست مخالف، به مدت ۵ دقیقه، میتواند درد را کاهش دهد. در رابطه با کنترل سردرد با طب فشاری بیشتر بخوانید.
در سال ۲۰۱۲، یک تحقیق ۴۰ نفر را که درد میگرن داشتند مورد مطالعه قرار داد. این تحقیق نشان داد که ایجاد فشار در نقطهی PC۶ طب فشاری (در قسمت داخلی دست، از مچ به اندازهی سه انگشت به سمت بالا حرکت کنید)، در کاهش علائم تهوع مرتبط با میگرن و درد ناشی از آن در سر مثمرثمر است.
۱۴. استفاده از برخی روغنها
برخی روغنها به عنوان درمان خانگی و خواص ضد باکتریایی در خانه مصرف میشوند. روغن اسطوخودوس، یکی از این روغنهاست که برای کاهش استرس، پریشانی و سردرد مفید است. یک بررسی دیگر نشان داده است که استشمام عمیق روغن اسطوخدوس برای درمان خانگی میگرن و کاش شدت درد آن در برخی افراد مفید بوده است. این تحقیق، بر جامعه آماری کوچکی انجام شده است، و نتایج دلگرم کنندهای دارد، اما تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است.
۱۵. مصرف زنجبیل
در سال ۲۰۱۴، بر روی ۱۰۰ نفر، میزان اثربخشی پودر زنجبیل و قرص سمیتریپتان (یک داروی درمان میگرن) با یکدیگر مقایسه شدند. محققان دریافتند که اثربخشی زنجبیل از لحاظ آماری با داروی سمیتریپتان قابل مقایسه بود، و کاربران برای استفاده از هر دو نمونه تمایل خوبی داشتند.
یکی از مزایای مصرف زنجبیل برای افراد مبتلا به میگرن این است که علاوه بر بهره مندی از خواص زنجبیل، نه تنها هیچ حساسیتی نسبت به آن وجود ندارد بلکه عارضهای هم در مصرف زنجبیل نیست.
یکی از مزایای مصرف زنجبیل برای افراد مبتلا به میگرن این است که علاوه بر بهره مندی از خواص زنجبیل، نه تنها هیچ حساسیتی نسبت به آن وجود ندارد بلکه عارضهای هم در مصرف زنجبیل نیست.
۱۶. مصرف مسکن
مصرف داروهای مسکنی مثل استامینوفن، بروفن یا ناپروکسن نیاز به نسخه ندارد. شما میتوانید این داروها را همواره در خانه داشته باشید و در زمان حمله میگرنی مصرف کنید. اما دقت کنید که زیاده روی نکنید.
نظرات