به گزارش اول فارس، کمجان از تالابهای مهم کشور به شمار میرفت که به دلیل قرار داشتن در مسیر کوچ پرندگان مهاجر و برخورداری از طبیعتی زیبا و تاثیرگذاری بسیار مطلوب بر آب و هوای منطقه، در اولین کنوانسیون بینالمللی تالابها در رامسر، ثبت شد.
این تالاب در دهه ۶۰ به دلیل ایجاد کانالهایی توسط شرکت آب و جهاد کشاورزی فارس برای مدتی در لیست تالابهای در خطر نابودی قرار گرفت و بعد از آن به کلی نابود شد.
تالاب کمجان قبل از دهه ۹۰ و با تلاش اهالی روستای کمجان و با سد کردن چندین قسمت از کانالهای احداثی، به طور چشمگیری احیاء شد و سال ۹۰ با حضور مسئولان وقت حفاظت محیط زیست و جوامع محلی، جشن احیای این تالاب برپا شد؛ اما خشکسالی طولانی مدت حاکم بر فارس، مجال را برای احیای کامل از آن گرفت.
تالاب بینالمللی کمجان، بعد از بارندگیهای خوبی که طی ماهها و خصوصا در روزهای اخیر اتفاق افتاد، بار دیگر شروع به آبگیری کرده و امید می رود که با تداوم بارشها و مدیریت مطلوب بر آن، امسال میزبان پرندگان مهاجر باشد.
مطابق آخرین گونه شناسی انجام شده توسط سر محیط بانی شهرستان خرامه، بیش از ۱۰۰ گونه پرنده آبزی، کنارآبزی، مهاجر، بومی و نیمه مهاجر در حوزه این تالاب شناسایی شده بود؛ علاوه بر آن این تالاب گونههای متنوعی از گیاهان تالابی و مردابی نظیر نی، لوئی، شوره، درمنه و غیره را در کنار خود داشت.
وسعت گونههای گیاهی در محدوده این تالاب، طی برخی سالها که وضعیت جوی مطلوب بود، وسعتی بیش از ۵ هزار هکتاری را شامل میشد و ارتفاع برخی گیاهان بین شش تا هشت متر نیز میرسید.
نظرات