آب و نقش آن در تأمین سلامتی بدن
آب بعد از اکسیژن مهمترین عامل ادامه حیات میباشد. ما میتوانیم هفتهها بدون غذا بمانیم اما بدون آب فقط چند روز زنده خواهیم ماند. آب یکی از ترکیبات اصلی بدن میباشد که تقریباً حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن انسان را تشکیل میدهد، و هم در داخل و هم در خارج سلولها وجود دارد. پس برای انجام وظیفه سلولها، وجود آب در بدن ضروری میباشد. آب از طریق غذای خورده شده و آب نوشیده شده جذب بدن میشود و از طریق کلیهها (ادرار) پوست (عرق کردن)، ریهها (تنفس) و مدفوع از بدن دفع میشود. در یک فرد سالم، میزان آب دریافتی و آب از دست رفته تقریباً برابر میباشد.
نیاز یک فرد به آب بسته به ساختار بدنی، سن، فعالیت، عادات غذایی و آب و هوا متغیر میباشد. فعالیت زیاد حرارت تولید شده در بدن را زیاد میکند و آب بسیاری لازم است تا حرارت تولید شده را خنثی نماید مصرف شیرینی نیز نیاز به آب دریافتی را برای رقیق کردن شیرینی در درون معده افزایش میدهد (البته به این نکته توجه داشته باشید که در آب و هوای گرم مصرف مواد غذایی نشاستهای و قندی مانند خرما به تعادل آب بدن کمک میکند چون در اثر سوختن در بدن تولید آب مینمایند) همچنین نوشابههایی نظیر چای، قهوه، کاکائو، دیورتیک یا ادرار آور هستند که دفع آب از بدن را افزایش میدهند، پس یکی از سادهترین کارهائی که میتوانید برای سلامت خود انجام دهدی نوشیدن آب بیشر است.
- بیشتر بخوانید:
- یک معجون معجزهآسا که به بدن جان دوباره میبخشد
هیدراته شدن بدن، فواید زیادی دارد و همچنین عدم نوشیدن مایعات، برای بدن عوارضی جدی دارد، نوشیدن آب با کاهش وزن بدن، بهبود عملکرد ورزشی و کاهش خطر سنگ کلیه همراه است. این فهرست ادامه دارد و گرچه روشهای مختلفی برای تأمین آب بدن وجود دارد، اما تحقیقات جدید نشان میدهد حتی نوشیدن آب ساده میتواند مزایای عمدهای داشته باشد.
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله تغذیه بالینی اروپا نشان داد که مصرف بیشتر آب با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) همراه است.
ما هنوز به طور کامل نمیدانیم که چه چیزی باعث بیماری کبد چرب غیر الکلی میشود. بیماری کبد چرب الکلی، همانطور که از نام آن مشخص است، نتیجه تجمع چربی در کبد به دلیل استفاده زیاد از الکل است. محققان میدانند که NAFLD بیشتر در افراد خاص دیده میشود، مانند افرادی که دیابت نوع ۲ دارند و افراد مبتلا به فشار خون بالا. این بیماری بسیار شایع است و تخمین زده میشود که حدود یک چهارم جمعیت جهانی را تحت تأثیر قرار دهد.
دکتر سیدنی لاپه، پژوهشگر فعال در bistroMD توضیح میدهد: “تحقیقات در مورد علت دقیق NAFLD و دلیل تجمع چربی بیشتر در کبد در مقایسه با دیگر تحقیقات محدود است. با این حال، NAFLD با چاقی، سندرم متابولیک، چربی خون بالا و سایر شرایط سلامتی مرتبط است که تحت تأثیر مصرف انرژی و سایر عادتهای زندگی است. “
جالب اینجاست که NAFLD اغلب اوقات به عنوان یک “بیماری خاموش” عمل میکند که علائم آن کم است یا هیچ علامتی ندارد. با این حال، در موارد شدید، میتواند عوارضی مانند زخم کبد ایجاد کند، که میتواند باعث تعدادی از علائم جانبی دیگر مانند از دست دادن اشتها، خستگی، درد شکم و موارد دیگر شود.
نویسندگان این مطالعه جمعیتی بالغ بر ۱۶۰۰۰ بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد حدود ۲۰ ٪ مبتلا به NAFLD بودند. محققان پس از کنترل مشخصات دموگرافیک، عوامل خطر زندگی و مصرف رژیم غذایی، دریافتند که احتمال تشخیص NAFLD در مردانی که ۴-۷ فنجان آب در روز مینوشند و در مردانی که بیش از ۷ فنجان مینوشند، کمتر است.
نظرات