کشف یک روش جدید برای درمان میگرن

به گزارش اول فارس به نقل از ساینس، این روش بر مبنای انعطاف‌پذیری عصبی (neural plasticity) است که به انعطاف‌پذیری سیناپسی و غیر سیناپسی مربوط می‌شود. بر اساس این مطالعات انعطاف‌پذیری عصبی عامل اختلالات سیستم عصبی مرکزی است و با هدف قراردادن آن می‌توان افسردگی، درد مزمن و حتی اعتیاد را درمان کرد. ساختار سلولی […]

به گزارش اول فارس به نقل از ساینس، این روش بر مبنای انعطاف‌پذیری عصبی (neural plasticity) است که به انعطاف‌پذیری سیناپسی و غیر سیناپسی مربوط می‌شود.

بر اساس این مطالعات انعطاف‌پذیری عصبی عامل اختلالات سیستم عصبی مرکزی است و با هدف قراردادن آن می‌توان افسردگی، درد مزمن و حتی اعتیاد را درمان کرد.
ساختار سلولی شامل پروتئینی به نام توبولین است که تغییرات سلول و پویایی آن را کنترل می‌کند. همین پویایی باعث می‌شود سیستم عصبی بتواند در تعامل با محیط خود تغییر کند.

درمان میگرن
توبولین از طریق یک فرآیند شیمیایی به نام استیل‌دار کردن (acetylation) در بدن اصلاح می‌شود. در این فرآیند یک پروتئین دیگر به نام histone deacetylase ۶ یا هیستون دآتیلاز ۶ نیز دخیل است.
این تحقیقات در دانشگاه ایلینوی شیکاگو نشان می‌دهد با هدف قرار دادن این مکانیسم‌ها و مهار پروتئین هیستون دآتیلاز ۶  می‌توان بیماری میگرن را درمان کرد. این روش در مدل‌های حیوانی موفقیت‌آمیز گزارش شده است.
سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربه‌ای و تپش‌دار در نقطه‌ای از سر توصیف می‌شوند و معمولا نیمی از مغز را در بر می‌گیرد. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می‌کند.
معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس می‌شوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.

با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:
•    استرس ( ۸۰ درصد)
•    هورمون (۶۵ درصد)
•    بو (۴۴ درصد)
•    نور (۳۸ درصد)
•    دود (۳۶ درصد)
•    گرما (۳۰ درصد)
•    مواد غذایی تحریک‌کننده (۲۷ درصد)

منظور از مواد غذایی تحریک کننده میگرن عبارتند از :
•    انواع ترشیجات
•    انواع مخمر
•    انواع ادویه
•    انواع غذاهای کنسرو شده
•    نوشابه‌های انرژی زا
•    مقادیر زیاد کافئین
•    کاکائو
•    پنیر چدار
•    ماهی دودی
•    سوسیس و کالباس
•    نوشابه
•    پیاز
•    مشروبات الکلی
یکی از مهم ترین دلایل عود سردردهای میگرنی، بی توجهی به وعده‌های غذایی، مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به میگرن توصیه می‌شود که به وعده‌های غذایی منظم توجه داشته باشند و از غلات، میوه و سبزیجات تازه و گوشت کم چرب استفاده کنند.
طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن چهار برابر مردان است.
نتایج این مطالعه در نشریه eLife منتشر شده است./ایرنا

مطالب مرتبط

۶ مواد غذایی مضر برای میگرن و سردرد

اگر میگرن دارید از خوردن این نوع پنیر پرهیز کنید

فرق سردرد میگرن و سینوزیت چیست؟

نظرات