به گزارش اول فارس، دکتر سید حیدر محمدی درباره آخرین وضعیت صدور مجوز اضطراری برای واکسنهای تولید داخل گفت: در زمینه واکسن برکت، نتایج مرحله دوم به اتمام رسیده و تقریبا برای ۲۰ هزار نفر هم در مرحله سوم مطالعه بالینی این واکسن تزریق واکسن را انجام داده اند. از امروز هم تزریق دوم بخشی از داوطلبان آغاز میشود. بررسی میکنیم که اگر بتوانیم مجوز مصرف را به صورت داوطلبانه ارائه کنیم. حدود یک هفته است که داریم این موضوع را بررسی میکنیم و به زودی نتیجه مشخص میشود.
وی افزود: برای واکسن پاستور هم قرار شد یکسری مدارک و مستندات تکمیلی برای ما ارائه کنند که در صورتی که این مدارک را ارائه کنند و تیم مطالعات بالینی ما تایید کند، میتوانیم برای این واکسن هم مجوز را صادر کنیم.
محمدی گفت: داوطلبانه بودن تزریق این واکسنها به این معناست که مردم بدانند که این واکسن در مرحله سوم مطالعه بالینی قرار دارد و هر کسی که تمایل دارد برای تزریق واکسن مراجعه کند. واکسنهایی که مرحله سومشان تمام شده و از ما مجوز دارند، در حال تزریق هستند که همان واکسنهای وارداتی است. طبیعتا هر واکسنی که فاز سومش به اتمام برسد، دیگر بحث داوطلبانه بودن را ندارد؛ بنابراین برای واکسنی که در مرحله سوم قرار دارد، باید اعلام کنیم که داوطلبانه باشد تا مردم بدانند این واکسن در مرحله مطالعاتی است.
وی گفت: اصلا اینطور نیست که واکسنی که مجوز مصرف داوطلبانه دریافت میکند، عوارض داشته باشد. وقتی مرحله یک و دو مطالعه بالینی در واکسنی تایید میشود، به این معناست که در سطح محدود مرحله یک و یک مقدار فراتر در مرحله دوم، ایمنی واکسن تایید شده است. اثربخشی واکسن که معمولا در سطح بیشتری مورد بررسی قرار میگیرد و به عنوان مثال در فاز سوم مطالعه بالینی ۲۰ هزار نفر واکسینه میشوند. طبیعتا اگر قرار باشد واکسن عارضهای نشان دهد، در این فاز خودش را نشان میدهد. به همین دلیل اعلام میکنند که مرحله سوم را انجام دهید و حتی برخی کشورها مرحله چهار را هم در سطح بسیار بزرگتر انجام میدهند تا اگر واکسن عارضهای داشت، خودش را نشان دهد.
وی در همین راستا افزود: به عنوان مثال مرحله سوم مطالعه بالینی واکسن آسترازنکا روی ۲۲ هزار نفر انجام شد، اما بعد مشخص شد که از هر ۲۵۰ هزار نفر یک نفر دچار عارضه لخته خون میشود که البته ظاهرا تولیدکنندگان این واکسن، از طریق تغییر ساختار آن را اصلاح کردند.
محمدی درباره مطالعه برخی کشورها بر روی واکسیناسیون کودکان نیز گفت: معمولا در مطالعات مربوط به واکسن کرونا افراد زیر ۱۸ سال قرار ندارند و معمولا از ۱۸ سال تا ۵۰ یا ۵۵ سال را مورد مطالعه قرار میدهند. حال برای واکسیناسیون کودکان علیه کرونا، نیاز است که این گروه سنی هم مورد مطالعه قرار گیرند. یکی دو کشوری که این اقدام را انجام دادهاند، بعد از واکسیناسیونشان بخشی از جامعه زیر ۱۸ سال را که فکر میکنم ۱۵ تا ۱۸ سال بوده است، وارد مطالعه کردهاند.
وی درباره واکسیناسیون کودکان ادامه داد: از آنجایی که واکسیناسیون ما هنوز در حد واکسیناسیون جمعی نرسیده است، هنوز این امکان برایمان میسر نیست. قطعا واکسن داخلی که وارد شود این جامعه هدف را هم مورد مطالعه قرار میدهیم.
نظرات