شیراز، شهری که هر سال میزبان گردشگران زیادی است،یکی از مهمترین مقاصد توریستی ایران به شمار میرود. شیراز، یکی از شهرهای بزرگ ایران و کلانشهر زیبای کشورمان و مرکز استان فارس است. آثار باستانی و مقبره شعرایی مانند حافظ و سعدی که در این شهر واقع شده، آن را به یکی از قطبهای گردشگری مهم ایران تبدیل کرده است.
شیراز از دیرباز به واسطهٔ مرکزیت نسبیاش در منطقهٔ زاگرس جنوبی و واقعشدن در یک منطقهٔ به نسبت حاصلخیز، محلی طبیعی برای مبادلات محلی کالا بین کشاورزان، یکجانشینان و عشایر بودهاست.
بر اساس نوشتههای برخی از نویسندگان بومی، با توجه به شاهنامه، نام شیراز از نام پسر سومین شاه جهان یعنی تهمورث مشتق شدهاست.
این شهر زیبا هر سال بخصوص در ایام نوروز میزبان سیل عظیمی از گردشگران، چه خارجی و چه ایرانی است. در این گزارش قصد داریم تا شما را با غذاها، سوغاتی و صنایع دستی این منطقه آشنا کنیم.
غذاهای شیراز
- کلم پلو شیرازی
معروفترین غذای شیراز، کلم پلو است که ترکیبات آن شامل کلم قمری، گوشت چرخ کرده، سبزی و آدر نخود چی است.
- شیرازی پلو یا تهچین مرغ و بادمجان
برای تهیهی این غذا از ماست، برنج، تخممرغ و ادویههای گوناگون استفاده میشود.
- پاچه پلو شیرازی
این غذا با برنج، لپه، کشمش، گوشت چرخ کرده و سرکه شیره تهیه میشود و بخاطر طعم خاصش طرفدران زیادی دارد.
- لوبیا پلو شیرازی
این نوع لوبیا پلو مخصوص شیراز است و دستور طبخ آن با لوبیا پلوی معروف فرق دارد. برای تهیهی لوبیا پلو شیرازی از شوید، لوبیا چشم بلبلی، پودر دارچین و زعفران استفاده میشود.
- رب پلو
برای تهیهی رب پلو از رب انار، گردو، شکر، برنج و کشمش استفاده میکنند.
- آش ماست
مواد اصلی این آش، برنج، پیازداغ، ماست و سبزی آش است.
- آش انار شیرازی
برای تهیهی این آش خوشمزه از چغندر، برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، انار، نعنا خشک و پیازداغ استفاده میکنند.
در ادامه به معرفی بعضی از سوغاتیها و همچنین صنایع دستی شهر شیراز میپردازیم.
- مسقطی
مسقطی که یکی از معروفترین شیرینیهای شیراز است، در واقع نوعی حلواست که از ترکیب نشاسته و مغز پسته تهیه میشود و بنابر مواد مختلفی که در آن به کار میرود، انواع گوناگونی دارد مثلا زعفرانی، پستهای، زرشکی و گل محمدی چند نوع از همیش شیرینی خوش طعم است.
- حلوا کاسهای
حلوای کاسهای از آرد برنج، شکر، آب، گلاب، روغن و زعفران تهیه میشود که در زمانهای قدیم از آن برای پذیرایی در مراسم مختلف استفاده میشد.
- رنگینک
رنگینک در اصل نوعی دسر است که در شهرهای جنوبی کشور طرفدار زیادی دارد. اغلب رنگینک را برای افطار تهیه میکنند. این دسر از ترکیب آرد، خرما و گردو تهیه میشود.
- یوخه
یوخه، نوعی شیرینی سنتی است که آن را با خمیری نازک تهیه میکنند. روی این خمیر، پودر شکر و دارچین میریزند و خمیر را رول میکنند و باریک برش میزنند. این شیرینی در شهرهای دیگر هم تهیه میشود و در کرمانشاه به آن کاک میگویند.
نظرات