سماق ادویه خوش رنگ و خوش طعم است و خاصیت فوق العادهای برای سلامتی دارد.
به گزارش اول فارس ، سماق احتمالاً به عنوان ادویهای آشپزی شناخته میشود و مردم نیز قرن هاست که آن را در شیوههای سنتی طب گیاهی استفاده میکنند.
در این گزارش معروفترین مزایایی که سماق برای سلامتی دارد را معرفی میکنیم:
حاوی مواد مغذی مهمی است
آزمایشی که سال ۲۰۱۴ انجام شده نشان میدهد که سماق خشک شامل حدود ۷۱ درصد کربوهیدرات، ۱۹ درصد چربی و ۵ درصد پروتئین است. بیشتر چربی موجود در سماق از دو نوع چربی خاص به نام اسید اولئیک و اسید لینولئیک تشکیل شده است.
سرشار از آنتی اکسیدان است
سماق سرشار از چندین ترکیب آنتی اکسیدانی است که از سلولهای شما در برابر آسیب محافظت میکند و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش میدهد. همچنین ممکن است التهاب را کاهش داده و از بیماریهای التهابی مانند بیماریهای قلبی و سرطان جلوگیری کند. کارشناسان معتقدند این ممکن است دلیل اصلی افزایش پتانسیل درمانی سماق باشد.
درد عضلات را تسکین میدهد
مطالعهای که به منظور بررسی احتمال تسکین درد عضلانی توسط سماق انجام شد، نشان میدهد گروهی که نوشیدنی سماق دریافت کرده اند به دلیل ورزش در مقایسه با گروهی که دریافت نکرده اند، درد عضلانی قابل توجه کمتری را تجربه کرده اند و این گروه نیز افزایش قابل توجهی در سطح آنتی اکسیدانها داشته اند. محققان اظهار داشتند که این امر ممکن است باعث تسکین درد قابل توجه شود، اگرچه این نتایج امیدوار کننده است، اما برای درک چگونگی بروز این امر، تحقیقات بیشتری لازم است.
احتمال پوکی استخوان را کاهش میدهد
پوکی استخوان یک بیماری شایع است که با ضعف و شکنندگی استخوانها و افزایش خطر شکستگی مشخص میشود. خطر پوکی استخوان با افزایش سن به طور پیوسته افزایش مییابد و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها تخمین میزنند که نزدیک به ۲۵ درصد زنان بالای ۶۵ سال به پوکی استخوان در استخوان ران، گردن و ستون فقرات کمر مبتلا هستند.
چگونه از سماق استفاده کنیم؟
میتوان از سماق به روشهای مختلف استفاده کرد؛ توصیه میشود به منظور کاهش میزان سدیم مصرفی، آن را به جای نمک در سر سفره غذا قرار دهید؛ چرا که استفاده از آن مزه ترشی به غذا میدهد که میتواند از آن بجای پاشیدن نمک استفاده کنید. همچنین میتوانید از روشهای مختلف زیر برای اضافه کردن آن به غذا استفاده کنید:
– سماق را به روی مرغ، ماهی و گوشت استفاده کنید زیرا طعمی متمایز و رنگی زیبا به آن میدهد.
– خوردن سماق با آویشن و کنجد در وعده صبحانه و یا شام
– اضافه کردن سماق به ساندویچهای لبنی و یا پنیری
– اضافه کردن سماق به تخم مرغهای آب پز و یا نیم رو
پاشیدن آن روی سالاد، آشها و ماست
برای بهره مندی از روغن موجود در دانههای آن (امگا ۳ و امگا ۶) میتوانید روغن دانههای سماق را با روغن زیتون مخلوط کرده تا اجزای اسید چرب موجود در آن افزایش یافته و آن را به غذاها اضافه کنید.
نظرات