درست کردن قهوه فوری از جمله مواردی می باشد که بسیاری از دوست داران قهوه در انجام آن با مشکل رو به رو می باشند. قدمت قهوه حداقل به سال ۱۸۹۰ باز می گردد و تقریباً بیش از ۱۳۰ سال از شروع کار این صنعت بزرگ می گذرد. در این بین قهوه فوری به خاطر آسان بودن در طرز تهیه یکی از محبوب ترین گزینه های قهوه برای نوشیدن می باشد، مخصوصاً در زمان هایی که وقت ما کم باشد.
به گزارش اول فارس؛ انتظار برای دم کشیدن قهوه احتمالاً یکی از طولانیترین و خسته کننده ترین تجربه هاست ، به همین دلیل برخی افراد به جای آن به یک فنجان قهوه فوری سریع و راحت روی میآورند؛ اما آیا انتخاب پودر قهوه فوری، به دلیل راحتی بیشتر، برایتان فایده دارد یا ممکن است مضر باشد؟
مصرف این نوع قهوه در حد اعتدال، کاملاً میتواند در یک رژیم غذایی سالم بگنجد و در لیست انواع مواد مفید برای سلامتی قرار بگیرد.
قهوه فوری چیست؟
قهوه فوری در واقع کریستالهایی است که پس از خشک شدن قهوه دمکرده تشکیل میشود این فرآیند شامل دم کردن دانههای قهوه آسیاب شده است، درست مثل قهوه معمولی. سپس آب از عصاره خارج میشود تا یک پودر خشک یا کریستال متراکم ایجاد شود.
کریستالهای بدون آب را میتوان با آب جوش بازسازی نمود و یک فنجان قهوه فوری تهیه کرد.
قهوه فوری چگونه تهیه میشود؟
دو روش برای تهیه قهوه فوری وجود دارد: خشک کردن با اسپری و یا با فریز کردن.
– روش خشک کردن با اسپری شامل اسپری کردن عصاره قهوه درون هوای داغ است، بنابراین قطرات به صورت پودر خشک میشوند.
– خشک کردن به روش فریز کردن، با قطعات خرد شده و کوچک عصارهی یخ زده شروع میشود. آنها سپس در دمای پایین خشک میشوند.
قهوه فوری در مقایسه با پودر قهوه
کافئین
قهوههای فوری و دمکردهی معمولی دارای مشخصات تغذیهای تقریباً یکسانی هستند.
تفاوت میزان سلامت این دو قهوه، بهجز محتوای کافئین آنها، به قدری ناچیز است که قابل چشمپوشی میباشد.
تفاوت اصلی در میزان کافئین آنهاست: یک فنجان قهوه فوری هشت اونسی حدود ۶۲ میلیگرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان قهوه دمکرده عادی هشت اونسی حاوی ۹۶ میلیگرم کافئین است.
به خاطر داشته باشید، کافئین بیش از حد میتواند منجر به بیقراری، اضطراب، دردهای شکمی و مشکلات دیگر شود؛ بنابراین کنترل مصرف کافئین کاری عاقلانه است.
اگر به کافئین حساس هستید یا اضطراب و یا بیماری قلبی دارید، ممکن است لازم باشد قهوه معمولی یا فوری بدون کافئین را انتخاب کنید.
آکریل آمید
قهوه فوری حاوی اکریلآمید محدود بیشتری است. این ماده شیمیایی بالقوه مضر در بعضی از غذاها در طی مراحل پختوپز در دمای بالا، مانند سرخ کردن، بو دادن و پختن، تولید میشود؛ بنابراین ممکن است بعد از تفت دادن دانههای قهوه، ایجاد شود.
محققان بالاترین میانگین غلظت آکریل آمید را در جایگزینهای قهوه و پس از آن در قهوه فوری و سپس قهوه بو داده پیدا کردند. قهوه بو داده تقریباً به اندازه نیمی از آکریل آمید موجود در قهوه فوری را در خود جای داده بود.
یک مطالعهی دیگر نشان داد که تجمع آکریل آمید در بدن شما باعث نوروپاتی یا آسیب عصبی میشود. همچنین انجمن سرطان آمریکا خاطرنشان کرد که قرار گرفتن بیش از حد در معرض آکریل آمید با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
طعم
یکی دیگر از تفاوتهای قهوه فوری با قهوه دم شده، طعم و مزه آنها است. از آنجا که علاقه به طعم، امری بسیار شخصی است، یعنی آنچه شما دوست دارید لزوماً آن چیزی نیست که دیگران دوست دارند، احتمالاً باید قهوه فوری را امتحان کنید تا ببینید بر روی شما اثرگذار است یا خیر.
همانطور که گفته شد، قهوه فوری به طور کلی از نظر طعم، امتیاز کمتری را به خود اختصاص میدهد و معمولاً در مقایسه با قهوه دمکرده، تلختر و فاقد عطر و طعم است. البته کیفیت دانههای استفاده شده برای تهیه قهوه فوری میتواند در طعم آن تفاوت ایجاد کند. برخی از تولیدکنندهها بر بهتر کردن طعم قهوه فوری متمرکز شدهاند.
نکات دیگری که باید در مورد قهوه به خاطر بسپارید
آنچه تأثیر بیشتری در افزایش یا کاهش اثر قهوه بر سلامتی دارد، همان چیزی است که ما به آن اضافه میکنیم که شامل شیرینکنندهها، کِرِمها و شیر است. به علاوه، هم کرمهای لبنی و گیاهی و هم شیرینکنندهها و شکر، کالری غیرضروری به قهوهتان اضافه میکنند.
نظرات