نودل چیست؟
نودل فوری که در دهه ۶۰ میلادی در بازارهای داخلی کره رواج یافت، یک غذای رشته ای فوری و اغلب تند است که در لیوان های یک بار مصرف و قابل بازیافت بسته بندی می شود و می توان این لیوان های نودل را در هرجایی مثل کافی نت، کتابخانه، قطار و یا هر جای دیگری تهیه و مصرف کرد.
و اما نودل چیست؟! نودل یا رشته فرنگی، یک غذای اصیل آسیایی است که از برش خمیر فطیر (عمل آوری نشده) به شکل های مختلف تهیه می شود. نودل نواری نازک و بلند که شبیه ماکارونی است، مرسوم ترین فرم نودل می باشد، اما نودل به شکل های بسیاری متنوعی برش می خورد که از جمله آن ها می توان به فرم های موجی، لوله ای، رشته ای و صدفی اشاره کرد. به طور معمول، نودل در آب جوش طبخ شده و گاهی به آن روغن خوراکی و نمک نیز افزوده می شود. البته روشی دیگر که روش طبخ چینی است، سرخ کردن نودل در ماهی تابه است. نودل چینی معمولا با سس یا به همراه سوپ سرو می شود و می توان به دلخواه انواع مواد غذایی از جمله سوسیس، انواع سبزیجات و…را به آن اضافه کرد. البته این روزها، با توجه به گرایش افراد در کشورهای مختلف به این غذای ساده، روش های پخت نودل بسیار متنوع تر شده و حتی انواع سالاد نودل نیز با استفاده از رشته های نودل چینی تهیه می شود.
نودل چینی اصیل را با استفاده از آرد گندم، آرد برنج و نشاسته ماش تهیه می کنند که البته نوع موجود و مورد استفاده در ایران، از نوع آرد گندم یا برنج است. معمولا برای تغییر رنگ و طعم نودل، به آن تخم مرغ یا غلات اضافه می شود.
- نودل سه بسته
- سس سویا دو قاشق غذاخوری
- روغن کنجد یک قاشق غذاخوری
- کره بادام زمینی یک قاشق غذاخوری
- سس سیر تند یک قاشق غذاخوری
- عسل یک قاشق غذاخوری
- روغن یک قاشق غذاخوری
- سینه مرغ بدون استخوان مربع خرد شده دو عدد
- پیاز زرد یک عدد
- نخودفرنگی دو پیمانه
- بادام زمینی خرد شده یک چهارم پیمانه
- گشنیز تازه یک چهارم پیمانه برای تزئین
- لیموترش تازه یک عدد
طرز تهیه نودل با مرغ
برای پخت نودل خوشمزه و مجلسی آب را درون قابلمه ریخته و پس از اینکه شروع به جوشیدن کرد نودل ها را اضافه نمایید تا بپزند ، پس از پخت آنها را درون آبکش ریخته تا آب اضافی آن ها گرفته شود . درون کاسه ای کوچک سس سویا را همراه با روغن کنجد و کره بادام زمینی مخلوط کنید هنگامی که یکدست شدند سس سیر و عسل را هم اضافه کرده و پس از مخلوط کردن سس را کنار بگذارید .
مرغ را هم به سلیقه خود مزه دار کنید و درون ماهیتابه تکه های مرغ را ریخته و با کمی نمک و فلفل سرخ کنید ، پس از اینکه طلایی رنگ شدند کمی آب اضافه کنید تا مرغ با حرارت ملایم بپزد ، زمانی که آب مرغ کشیده شد پیاز خرد شده را همراه با فلفل دلمه ای اضافه کنید و با مرغ تفت دهید ، اکنون مرغ را با نودل و سسی که آماده کرده بودید مخلوط کنید ، ظرف غذای نودل خوشمزه خود را با بادام زمینی و گشنیز و لیمو ترش تزیین کنید .
مواد لازم جهت تهیه نودل مرغ و قارچ
- ۳ بسته نودل قارچ و مرغ
- ۱ بسته قارچ
- ۱ عدد پیاز متوسط
- سینه مرغ آب پز شده کمی
- ۲ عدد فلفل تند خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری سس سویا
- ۴ قاشق غذاخوری سس کچاپ
- نوک قاشق چایخوری زردچوبه
- ۱ قاشق چایخوری پودر سیر
- ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل دلمه ای
- نوک قاشق چایخوری پودر آویشن
مراحل تهیه نودل مرغ و قارچ
پیازها را خرد کرده و تفت دهید و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید. حالا قارچ ها را خرد کنید و اضافه نمایید تا نرم شوند، سپس سینه مرغ آب پز شده را تکه تکه کنید و به موادتان اضافه کنید.سپس سس کچاپ، سس سویا، ادویه جات و کمی آب جوش را در ظرفی جداگانه مخلوط کرده و فلفل تند را به آن اضافه کنید. سپس به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.در این مرحله از تهیه نودل مرغ در ظرفی جداگانه آب را جوش آورده و نودل ها را درون آن بریزید تا نرم شود سپس نودل ها را با مواد مخلوط کنید. در هر بسته نودل ۱ بسته طعم دهنده وجود دارد فقط از ۲ عدد طعم دهنده استفاده کنید. اگر از ۳ بسته طعم دهنده استفاده کنید غذا زیاد شور می شود.حالا نودل ها را آبکش کنید و مواد را به آن اضافه نمایید.
نظرات