راز خوشمزگی زرشک پلو با مرغ مجلسی به روش رستورانی چیست؟ معمولا زرشک پلو با مرغ، پای ثابت مهمانیها و دورهمیهای ایرانی است. از مهمانیهای ساده گرفته تا عروسی و شب عید و مراسمهای مذهبی؛ این غذا همیشه مشغول خودنمایی است. اما چیزی که این غذای معروف و محبوب و اصیل را متمایز میکند، همان فوت و فنها و رازهایی است که باید در مورد آن بدانید تا بتوانید این غذا را به بهترین نحو طبخ کنید.
میدانید که، حتی راحتترین غذاها هم معمولا دستورالعملهای متفاوتی دارند و مساله مهم، همان جزییاتی است که باید رعایت کنید تا غذایتان طعم ویژه و خاصی بگیرد. در نظر داشته باشید که درست کردن یک زرشک پلو با مرغ مجلسی و حرفهای با رعایت فوت و فنهایش، چقدر میتواند هنر شما را نشان دهد؛ آن هم به این خاطر که طعم این غذا را همه چشیدهاند، پس اگر شما مزه متفاوتی را ارائه دهید، برد با شما خواهد بود.
ما ادر این گزارش ، رمر و راز خوشمزگی زرشک پلو با مرغ مجلسی و رستورانی را برای شما بازگو می کنیم.
چند راز خوشمزگی زرشک پلو با مرغ مجلسی
*در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی ابتدا مرغها را از شب قبل با پیاز خلالی، لیموی تازه ورقه شده، سیر له شده، نمک، فلفل سیاه و زعفران مزهدار کنید و داخل زیپ کیپ بگذارید یا در یک ظرف در بسته بریزید. تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید.
*پوست مرغها را ترجیحا جدا نکنید. این کار باعث خوشمزگی مرغ خواهد شد.
*اصلیترین راز خوشمزه شدن زرشک پلو با مرغ مجلسی این است که مرغ را قبل از پخت در کره سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود.
*در طرز تهیه مرغ خوشمزه برای مهمانی، اگر مرغ را از قبل با ادویهها مرینیت نکرده و استراحت ندادهاید، هنگامی که میخواهید آن را سرخ کنید، همراه با پیاز، سیر را هم اضافه کنید. میتوانید سیر را هم به صورت حبهای و هم خرد شده در زرشک پلو با مرغ، استفاده کنید.
*بعد از اینکه مرغ در تابه، کمی طلایی شد و تغییر رنگ داد، ۲ یا ۳ پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به همان شکل سالم، روی مرغ یا تکههای آن قرار دهید. سپس به آب جوش اضافه کنید.
راز خوشمزگی مرغ مجلسی ؛ بهترین مواد گرفتن بوی زهم مرغ کدامند؟
*یک راز زرشک پلو خوشمزه این است: اگر از تکههای فلفل دلمهای و هویج هم استفاده کنید، در گرفتن بوی زهم مرغ تاثیر زیادی دارد. در این صورت بهتر است آنها را با مرغ کمی تفت دهید. لازم نیست حتما سرخ شوند. این راز خوشمزه شدن مرغ را از یاد نبرید. به کار بردن چند ساقه دارچین یا پودر آن هم در گرفتن بوی مرغ موثر است.
*بهخاطر داشته باشید فلفل دلمهای را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم آن به تلخی میزند.
*اگر به سس زرشک پلو با مرغ، کمی آب پرتقال اضافه کنید، طعم آن بسیار لذیذ میشود. در طرز تهیه چلو مرغ ساده، اضافه کردن این چاشنیها خیلی تاثیرگذار خواهد بود. طرز تهیه مرغ پرتقالی هم یک روش عالی برای درست کردن مرغ مجلسی خوشمزه است.
*برای رنگ قرمز و خوشرنگ سس زرشک پلو با مرغ رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن آب جوش، حتما در روغن سرخ کنید تا هم طعم خام آن گرفته شود و رب گوجه فرنگی هم رنگ باز کند. البته میتوانید رب گوجه فرنگی را از دستور پخت زرشک پلو حذف کنید.
فوت و فن های طرز تهیه زرشک رستورانی برای روی زرشک پلو با مرغ
*در طرز تهیه زرشک رستورانی، برای اینکه رنگ زرشک تغییر نکند و براق باشد، بعد از اینکه دانههای شکر حل شدند، حرارت را باید قطع کنید. در این صورت، زرشک به غذا هم رنگ نمیدهد. در ضمن حواستان باشد که حتما از زرشک تازه استفاده کنید.
*یک روش دیگر در طرز تهیه زرشک این است که برای اینکه زعفران رنگ باز کند، در تابه کره بریزید و قبل از اینکه کاملا ذوب شود، زعفران را با زرشک و شکر در تابه بریزید و کمی حرارت دهید. به اندازه ۱/۲ استکان (۱/۴ لیوان دستهدار فرانسوی) به آن آب اضافه کنید و چند دقیقه حرارت دهید.
*به یاد داشته باشید که زعفران را برای طولانی مدت حرارت ندهید چون حرارت زیاد، طعم و عطر زعفران را کاهش خواهد داد.
*زعفران را در هاون کاملا آسیاب کنید تا عطر و بوی خودش را کاملا به غذا منتقل کند. با این کار زعفران به خوبی رنگ پس خواهد داد.
نکات تکمیلی در طرز تهیه و سرو کردن زرشک پلو با مرغ مجلسی
*یکی از روش های پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی رستورانی این است که تکههای مرغ را با پیاز فراوان و زعفران دم کرده، آبپز کنید. در یک ماهیتابه روغن بریزید، کمی زرچوبه و ادویه و دو حبه سیر له یا خیلی ریز خرد شده اضافه کنید و تفت دهید.
*فراموش نکنید که سس مرغ، باید غلیظ باشد و بهترین شیوه سرو این است که سس را در کاسهای جداگانه و در کنار زرشک پلو با مرغ، قرار دهید.
*در ۱۰ دقیقه پایانی پخت مرغ، به سس آن، آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید. میتوانید از آلوچه ترش هم در طرز تهیه زرشک پلو استفاده کنید.
*یک راز خوشمزگی زرشک پلو با مرغ مجلسی پخت کامل مرغ است. در واقع راز خوشمزه شدن زرشک پلو این است: برای اینکه مرغ خیلی خوب بپزد و کاملا جا بیفتد، بهتر است ۱/۵ تا ۲ ساعت بپزد. هرچه بیشتر بپزد، هم سس آن قوام بیشتری پیدا میکند و هم بافت مرغ نرمتر خواهد شد. از طرفی، همه مواد به طور یکسانی طعم خواهند گرفت.
*برای اینکه زرشک پلو با مرغ به روش مجلسی طبخ شود، به کل برنج، زعفران اضافه نکنید. برنج زعفرانی را جدا از برنج ساده و برای تزیین، زعفرانی کنید. به آب یا سس مرغ زعفران دم کرده اضافه کنید با این کار طعم مرغ کاملا دگرگون خواهد شد.
*اگر میخواهید روی زرشک پلو با مرغ ساده یا مجلسی، خلال بادام یا پسته بریزید، آن را در روغن سرخ نکنید چون طعم و رنگ آنها تغییر خواهد کرد.
*اگر پلوها را در قابلمههای کوچک بپزید و قالب بزنید و برای هر مهمان، یک قالب را به همراه مرغ سرو کنید، بسیار جلوه و زیبایی زرشک پلو با مرغ را بالا میبرید. در این صورت تهدیگ را هم به شیوه دلخواهتان در بیاورید. میدانید که تهدیگ خوشمزه برای ایرانیها بسیار مهم و دوستداشتنی است.
نظرات