۹ غذای گیاهی عالی برای پاکسازی سموم کبد

به گزارش اول فارس، بطور کلی سموم موجود در بدن به دو گروه عمده تقسیم می شوند. بخش بزرگی از این سموم مثل مواد به جا مانده از سموم گیاهی و آفت کش ها، فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا، انواع دخانیات و آلودگی های صنعتی از خارج وارد بدن انسان می شوند. دسته دوم […]

به گزارش اول فارس، بطور کلی سموم موجود در بدن به دو گروه عمده تقسیم می شوند. بخش بزرگی از این سموم مثل مواد به جا مانده از سموم گیاهی و آفت کش ها، فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا، انواع دخانیات و آلودگی های صنعتی از خارج وارد بدن انسان می شوند. دسته دوم نظیر سمومی که از تجزیه مواد غذایی و داروها در بدن تولید می شوند، نیز حاصل تجزیه مواد در بدن هستند.

این سموم از کجا وارد بدن ما می شوند؟ با استفاده از چه روش هایی می توان این عناصر مضر را از بدن خارج کرد؟

منابع تولید سموم و راه های ورود آن به بدن

قطعا مصرف سیگار یکی از راه هایی است که بدن را مورد هجوم مواد سمی قرار می دهد اما راه های دیگری نیز وجود دارد که به راحتی می تواند مواد سمی را وارد بدن کند. هوایی که تنفس می کنیم و غذایی که می خوریم، نوشیدنی ها و داروها نیز می توانند از راه های ورود مواد سمی به بدن باشند. همچنین فشارهای جسمی و روحی که شیوه زندگی مدرن به انسان تحمیل می کند، سمومی را در بدن تولید می کند. لوازم آرایشی و بهداشتی نظیر اسپری های ضد عرق، لامپ های فلورسنت و قندهای تصفیه شده از جمله منابعی است که مواد سمی در آن به وفور یافت می شوند. مواد نگهدارنده و مواد افزودنی موجود در غذاهای کنسرو شده از جمله سمومی هستند که به طور روزمره به بدن انسان وارد می شوند. از طرفی فلوراید و کلر موجود در آفت کش ها به راحتی با آب مخلوط شده و وارد بدن انسان می شوند. همچنین تابش امواج مغناطیسی به بدن از طریق تلفن همراه که امروزه به سادگی در دسترس همگان یافت می شود، سبب می شود سمومی در بدن انسان تولید شده و به ارگان های بدن آسیب برسانند

 بسیاری از سموم بر روی بزرگترین غده بدن یعنی کبد تاثیر می‌گذارند و این در حالی است که بیشتر عوارض ناشناخته کبدی منجر به مرگ خواهند شد.

سم زدایی

کبد به دلیل مواد شیمیایی و آفت کش‌ها در مواد غذایی و محیط زیست، کبد به مرور زمان غرق در مسمومیت می‌شود. مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکه‌های کبدی، سوزش سر دل و مشکلات کیسه صفرا همراه است.

با این حال لیستی از غذا‌های گیاهی وجود دارد که مصرف روزانه آن‌ها به سم زدایی موثر از کبد کمک می‌کند:

چغندر و هویج

چغندر 

هویج حاوی گلوتاتیون است؛ پروتئینی که به سم زدایی از کبد کمک می‌کند. گلوتاتیون یک مولکول ساده است که به طور طبیعی در بدن ساخته می‌شود. از آنجا که بدن مداوم در معرض مواد شیمیایی محیطی قرار دارد، مهم است که مواد غذایی حاوی گلوتاتیون را روزانه مصرف کنید.

هویج و چغندر هر و حاوی فلاونوئید‌ها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد کمک می‌کند.

هویج 1


گریپ فروت

یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است. این میوه همچنین غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان‌ها است که تمیزکننده‌های قدرتمند کبد محسوب می‌شوند. علاوه بر این، گریپ فروت شامل ترکیباتی است که در ساخت آنزیم‌های موثر در سم زدایی کبد کمک کننده هستند.

گریپ فروت


سیر

سیر 1

حاوی ترکیبات متعددی است که آنزیم‌های کبدی را برای پاک کردن سموم بدن فعال می‌کند. دو ماده مغذی قدرتمند موجود در سیر آلیسین و سلنیوم هستند که در محافظت از کبد و سم زدایی از بدن نقش موثر دارند.


چای سبز

چای سبز 5

حاوی کاتچین است؛ آنتی اکسیدانی گیاهی که ثابت شده منجر به از بین بردن تجمع چربی در کبد می‌شود و از همه مهمتر، عملکرد کبد را تقویت می‌کند. چای سبز همچنین در حفاظت از کبد در برابر سموم موثر است.


گردو

گردو حاوی مقادیر زیادی اسید‌های چرب امگا ۳ و گلوتاتیون است که به پاک کردن کبد کمک می‌کند و به ویژه برای حذف آمونیاک از بدن موثر است. گردو به افزایش اکسیژن خون کمک می‌کند.

گردو 3


آرتیشو

آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می‌شود و به این ترتیب به دفع توکسین‌ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می‌کند. ماده موثره موجود در آرتیشو مانع انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌شود.


آووکادو

غنی از گلوتاتیون است و مطالعات نشان داده خوردن یک تا دو عدد از آن در هفته آسیب‌های کبدی را تعمیر می‌کند.


گوجه‌فرنگی

گوجه فرنگی علاوه بر گلوتاتیون، دارای لیکوپن است که موجب تصفیه کبد و مقاومت بدن در برابر سرطان می‌شود.

گوجه فرنگی 2


روغن زیتون و آبلیمو

مخلوط یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری آب لیمو با معده خالی قبل از صبحانه توصیه می‌شود. روغن زیتون دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و توانایی تنظیم کار سلول کبد برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن را دارد. تحقیقات جدید توسط دانشمندان هندی نشان داد که هسپریدین (بیوفلاونوئید موجود در لیمو) برای محافظت از کبد خوب است یعنی از ورود مواد سمی به کبد جلوگیری میکند.

مطالب مرتبط

در این ظروف‌ اصلاً غذا نپزید

۱۸ توصیه طلایی که در زیبایی پوست صورت معجزه می کند!

تنهایی آنقدر‌ها هم برای سلامتی خطرناک نیست

نظرات