یکی از روشهایی که کلاهبرداران اخیرا زیاد سراغ آن میروند اغفال شهروندان بهبهانه سرمایهگذاری است. این دسته از تبهکاران به طعمههای خود وعده میدهند در صورت سرمایهگذاری در بورسهای خارجی یا بورس ایران و همچنین رمزارزها به سود کلانی دست مییابند. آنان درنهایت اموال فریبخوردگان را از چنگشان درمیآورند. سرمایهگذاری در یکی از بورسهای خارجی پوششی بود که یک تبهکار با استفاده از آن ۳۳ میلیارد تومان کلاهبرداری کرد.
درپی اعلام خبری به پلیس فتای استان چهارمحالوبختیاری مبنیبر اینکه فردی با ارائه طرح سرمایهگذاری در بورس یکی از کشورهای خارجی، اقدام به اخذ مبلغی بالغبر ۳۳۰ میلیارد ریال از شهروندان کرده و پس از دریافت این مبالغ از بازگرداندن پولها به صاحبش امتناع کرده است، دستگیری متهم در دستور کار پلیس قرار گرفت. مأموران پلیس فتا با انجام اقدامات فنی و تخصصی، متهم را شناسایی و پس از اخذ دستور قضائی، او را در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر کردند. متهم در بازجوییهای پلیسی به جرم کلاهبرداری اعتراف کرد و پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضائی شد.
چندیپیش نیز با شکایت یکی از شهروندان مبنیبر کلاهبرداری مبلغ سه میلیارد ریال از او در حوزه رمزارز، رسیدگی به موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتای استان خراسان رضوی قرار گرفت. طبق اظهارات اولیه قربانی مشخص شد او بهدلیل اینکه این روزها رمزارزها مورد توجه قرار گرفتهاند، ازطریق یکی از دوستانش علاقهمند به سرمایهگذاری در این حوزه شد و بعد از آشنایی با فردی که در این خصوص تخصص داشت، مبلغ سه میلیارد ریال سرمایهگذاری کرد. مالباخته سپس با رؤیت کیف پول دیجیتالی و آشنایی با نحوه کار آن، با گرفتن مشاوره مبلغ ۲۰ میلیارد ریال دیگر برای سرمایهگذاری اختصاص داد و در نهایت متوجه شد رمزارز معرفیشده، در بازار ناشناخته و نامعتبر است. با توجه به مستندات بهدستآمده، کیف پول دیجیتالی شاکی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد رمزارزهای خریداریشده هیچگونه ارزشی ندارند و بهدست متهم ساخته شده و در واقع جعلی هستند.
با روشنشدن موضوع، متهم اصلی شناسایی و با هماهنگی قضائی به پلیس فتا منتقل شد. او سرانجام با رؤیت شواهد فنی بهدستآمده، لب به سخن گشود و به جرم خود اعتراف کرد و درنهایت بههمراه مستندات موجود در پرونده برای تعیین تکلیف قضائی به دادسرای جرائم رایانهای معرفی شد. سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی به کاربران فضای سایبری توصیه کرد: سادهترین راه برای کلاهبرداری، ایجاد و بازاریابی پروژهای جعلی برای فروش یک ارز دیجیتال (توکن) بیارزش به افراد ناآگاه است. بنابراین کاربران فضای سایبری فریب تبلیغات و لفاظیهای برخی افراد سودجو را در این زمینه نخورند و قبل از داشتن دانش و آگاهی لازم در حوزه رمزارز وارد این حوزه نشوند.
در پروندهای دیگر که در پلیس فتای پایتخت مورد رسیدگی قرار گرفت، فردی که با دستاویز قراردادن سرمایهگذاری در بورس اقدام به کلاهبرداری میکرد، دستگیر شد.
درپی شکایت یکی از شهروندان به پلیس فتا مبنیبر کلاهبرداری از او توسط فردی به بهانه سرمایهگذاری در بورس و پرداخت سود مشارکت در بازار فروش سهام، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. با تحقیقات اولیه مشخص شد شاکی در فضای مجازی با فردی که خود را از افراد توانمند و بانفوذ در بورس معرفی کرده، آشنا شده که این شخص با وعده سود ماهانه ۱۰ میلیون تومان اقدام به اغفال شاکی و کلاهبرداری از او کرده است. با ادامهیافتن تحقیقات پلیس هویت مجرم شناسایی و مشخص شد که این فرد مدتی است در فضای مجازی تحت عنوان سودهای کلان اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکند.
با برنامهریزی دقیق کارشناسان پلیس فتا و طی هماهنگی با مراجع قضائی، متهم دستگیر شد و بعد از انتقال به پلیس فتا، با مشاهده اسناد و مدارک موجود به جرم خود اعتراف کرد. سرهنگ حسن کیخا، رئیس پلیس فتای استان سیستانوبلوچستان، نیز درباره یکیدیگر از روشهای کلاهبرداریهای به بهانه سرمایهگذاری هشدار داده و گفته است: کلاهبرداران با راهاندازی سایتهایی اقدام به جذب سرمایه شهروندان میکنند. آنها مدعیاند روباتهایی دارند که دارای الگوریتم پیچیده و خاصی هستند و میتوانند از طریق این روباتها ارزهای دیجیتال موجود در بازارهای مالی را تحلیل کنند و از آن طریق سودهای قابل توجهی به کاربران خود ارائه دهند. این سایتها بدون ارائه مجوز و حتی شفافیت در رابطه با مکان ثبت و فعالیت خود اقدام به کلاهبرداری از کاربران میکنند. سرهنگ کیخا به شهروندان توصیه کرد: شهروندان برای اینکه در دام کلاهبرداری اینگونه افراد گرفتار نشوند، پیش از سرمایهگذاری در هرگونه طرح پیشنهادی از اصالت آن از طریق مراجع مربوطه اطمینان حاصل کنند.
نظرات