طرز تهیه و دستور پخت کابلی پلو با عطر و طعم خاص

کابلی پلو یکی از «بایدهای خوردنی» در سفری که شاید می‌شد روزی به هرات و مزارشریف داشته باشیم بود اما اکنون سعی کردم دستور اصلی آن را برای شما بنویسم تا با گرامیداشت فرهنگ همسایگانمان در روزهای سختشان همدل‌تر شویم.  این غذا که به تاج آشپزی افغان شهرت دارد، در اصل توسط خانواده‌های مرفه کابل که […]

کابلی پلو دستور اصلی عکس
کابلی پلو یکی از «بایدهای خوردنی» در سفری که شاید می‌شد روزی به هرات و مزارشریف داشته باشیم بود اما اکنون سعی کردم دستور اصلی آن را برای شما بنویسم تا با گرامیداشت فرهنگ همسایگانمان در روزهای سختشان همدل‌تر شویم.

 این غذا که به تاج آشپزی افغان شهرت دارد، در اصل توسط خانواده‌های مرفه کابل که توان تهیه گوشت و برنج را داشتند تهیه می‌شد. با گذشت زمان اما در سراسر کشور گسترش یافت و به قابیلی پلو، از کلمه دری قابیل به معنی توانا، معروف شد زیرا تصور بر این بود که فقط یک آشپز ماهر می‌تواند یک پلوی خوب به سبک افغان درست کند.

علاوه بر این، گفته می‌شود که از برازندگی‌های ازدواج یک بانوی افغان، توانایی او در ساختن قابیلی پلو است. این غذای ملی افغانستان به طور سنتی از برنج مخلوط با هویج کاراملی شده، کشمش، بادام و تکه‌های گوشت بره تشکیل می‌شود هرچند مرغ و گوشت گاو نیز اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عطر بی‌نظیر این پلو با مخلوطی از ادویه‌جاتی مانند زیره، میخک، هل، زردچوبه و دارچین تکمیل می‌شود و با این دستور شما می‌توانید برای چهار نفر کابلی پلو تهیه کنید:

شما می‌توانید از قطعات مرغ یا گوشت گاو استفاده کنید

مواد لازم:
 
گوشت ۵۰۰ گرم
پیاز     ۲ عدد
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک فلفل،زردچوبه
به مقدار لازم
پودر دارچین،پودر سیر،پودر هل به میزان لازم
پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل به مقدار لازم
سبزی دلمه به میزان لازم
زعفران دمکرده به میزان لازم
ادویه پلویی  به میزان لازم
ادویه گرام ماسالا ۱ قاشق چای خوری
هویج  ۲ عدد
کشمش پلویی ۱/۲ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
خلال پسته،بادام،پرتغال  نصف پیمانه
شکر ۳ قاشق غذا خوری
 
طرز تهیه و دستور پخت کابلی پلو:
 
 پلو مخصوص کشور افغانستان که بسیار خوشمزه هستش و هر چه قدر از خوشمزگی این غذا بگم کمه. از مزه غذا که بگذریم میرسیم به خاصیت و فایده ای که این غذا داره. به علت استفاده از گوشت، هویج، کشمش، خرما و انواع خلال ها و برنجی که با آب گوشت میپزه بسیار مقوی هستش و خوردنش مخصوصا برای بچه ها بسیار مفیده و رنگارنگ بودنشم هم برای جذب بچه ها خیلی موثره. پس حتما توصیه میکنم که بپزید و امتحانش کنید.

 کابلی پلو

مرحله اول تهیه کابلی پلو :
اول از همه میریم سراغ یکی از پیازهامون میشوریمش و پوستشو میکنیم و به صورت نگینی ریز خردش میکنیم و میزاریم کنار. سپس میریم سراغ گوشتهامون اونها رو به صورت خورشتی خرد میکنیم و خوب میشوریمشون و میزاریم تو آبکش تا آبش بره. سپس یه قابلمه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا روغنمون داغ شه وقتی روغنمون داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کردیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنش همین که کمی سبک شد زردچوبه رو میریزیم داخل قابلمه و مجدد تفت میدیم.

سپس زمانی که پیازمون داشت طلایی میشد گوشت های که به صورت خورشتی خرد کرده بودیم رو به قابلمه اضافه میکنیم و با هم تفتشون میدیم تا دو طرفش کامل سرخ بشه سپس نمک و فلفل و گرام ماسالا و زعفران دمکرده و بقیه ادویه های که تو دستور پخت گفتم رو به قابلمه گوشتمون اضافه میکنیم و مجدد همه رو باهم مخلوط میکنیم و کمی تفت میدیم سپس آب رو میریزیم داخل قابلمه و در قابلمه رو میبندیم و میزاریم که گوشتمون کاملا با ادویه ها بپزه. فقط باید یادآور بشم که آب گوشتمون رو کمی بیشتر میریزیم چون قراره برنجمون رو با آب گوشتمون بپزیم.

کابلی پلو

مرحله دوم تهیه کابلی پلو :
حالا میریم سراغ هویج هامون اول خوب میشوریمشون و پوستشونو می گیریم سپس به صورت خلالی خردشون میکنیم و میزاریم کنار. سپس یه تابه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت سپس هویج های خلالی شده رو میریزیم تو روغن و شروع میکنیم به تفت دادنشون تا زمانی که نرم بشن تفت میدیم و بعد از اینکه سرخ شدن از روغن در میاریم و میزاریم کنار . سپس میریم سراغ کشمش هامون اونها رو پاک میکنیم و میزاریم تو آب تا کمی خیس بخورن سپس آبکش می کنیمشون و میزاریم بمونه تا سرخشون کنیم.

سپس خلال های پرتغالمون رو میریزم  تو یه قابلمه و آبجوش میریزیم روش و میزاریم تا بجوشه. سه بار آبشو عوض میکنیم تا تلخی خلال های پرتغالمون گرفته بشه و بعد میزاریم کنار تا استفاده کنیم از اش.

سپس برای اینکه شکر کاراملی درست کنیم شکرمون رو تو آب حل میکنیم و بعد یه تابه رو میزاریم رو حرارت و مخلوط آب و شکر رو هم میریزیم تو ومیزاریم بجوشه تا زمانی که شکرمون به رنگ طلایی در بیاد فقط باید حواسمون باشه شکرمون نسوزه. دیگه شکر کاراملیمون آماده هستش.

حالا یه تابه بر میداریم و میزاریم رو حرارت و کمی روغن میریزیم داخلش و کشمش هایی که خیس کرده بودیم رو همراه با خلال پسته و بادم و خرما هامون میرزیم تو تابه و با هم تفتشون میدیم و میزاریم کنار.

مرحله سوم تهیه کابلی پلو :
حالا میریم سراغ برنجمون. اول پاکش میکنیم و میشوریمش و میزاریم کنار. حالا میریم سراغ گوشتمون. گوشت های پخته شده  رو از آبش در میاریم و آب گوشتمون رو صاف میکنیم و مجدد میریزیم تو قابلمه. سپس برنجمون رو با کمی نمک میریزیم تو قابلمه ای که آب گوشت هستش و مجدد میزاریم رو حرارت تا آب گوشتمون تبخیر شه چیزی شبیه کته.

زمانی که آب برنجمون تبخیر شد از رو حرارت برمیداریم و میزاریم کنار. حالا یه قابلمه دیگه برمیداریم و کمی از برنجمون رو میریزیم داخل قابلمه و بعد هویج هایی که سرخ کرده بودیم رو میریزیم رو برنج سپس گوشتهایی که پختیم رو میریزیم رو هویجها سپس خلال پر تغال ها رو اضافه میکنیم و بعد از اون نوبت خلال بادام و پسته و کشمش و خرمایی که سرخ کردیم رو میریزیم رو بقیه مواد و ادویه پلویی رو هم اضافه میکنیم و در آخر شکر کاراملی رو میدیم رو مواد و در نهایت بقیه برنج رو میریزیم رو  مواد و کمی آب و روغن میدیم روش و چند تا سوراخ ریز ایجاد میکنیم و میزاریم برای دم کشیدن حدود ۴۵ دقیقه دیگه کابلی پلو ما حاضره و میتونیم سرو کنیم. نوش جان.

 
 

مطالب مرتبط

امروز برای ناهار پرده پلو ترکیه‌ای درست کنید+ طرز تهیه به روش سنتی

۵ علت اصلی چسبیدن برنج به پلوپز + راه حل

طرز تهیه عدس پلوی گلستانی غذایی متفاوت که حتما امتحانش کنید

نظرات

  • بهنام

    تاریخ : ۳۰ - مرداد - ۱۴۰۰

    من خوردم خیلی خوشمزه هست.. ?