شبهنظامیان طالبان با تصرف اکثر خاک افغانستان به یک قدرت نظامی غیرقابل انکار بدل شده است؛ قدرتی که هم با به غنیمت گرفتن تجهیزات نظامی به جای مانده از ارتش آمریکا و هم با تصاحب سلاحهایی که ایالات متحده در اختیار ارتش افغانستان گذاشته بود، به دست آمده است.
مطابق گزارش بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، تحویل اسلحه از سوی ارتش ایالات متحده با ارتش افغانستان حتی تا تابستان گذشته ادامه داشته است. در این گزارش تصریح شده که تجهیزات نظامی تحویل داده شده در فاصله ۳۰ آوریل تا ۳۰ ژوئن گذشته افزون بر ۲۱۲ میلیون دلار بوده است.
تجهیزاتی که از هواپیمای جنگنده سبک تا گلولههای آموزشی و پیراهن نظامیان افغانستان را شامل میشده است.
همچنین گزارش اداره حسابرسی دولت آمریکا نشان میدهد که شبهنظامیان طالبان هم اکنون حداقل ۳۵۸ هزار و ۵۳۰ قبضه اسلحه جنگی، حدود ۱۲۶ هزار و ۲۹۵ قبضه اسلحه کمری و ۶۴ هزار و ۳۶۳ قبضه تیربار در اختیار دارند.
این گزارش حاکیست، این گروه شبهنظامی در عین حال ۱۶ هزار و ۳۵ دوربین و تجهیزات دید در شب به غنیمت گرفتهاند و ۱۶۲ هزار و ۴۳ دستگاه بیسیم و تجهیزات ارتباط رادیویی در جریان تصرف افغانستان به دست آوردهاند.
نیروها طالبان همچنین ۱۷۶ قبضه توپ به غنمیت گرفتهاند و شمار انواع خودروهای نظامی که آنها در اختیار گرفتهاند به ۷۳ هزار و ۱۳۲ دستگاه رسیده است.
تصاویر منتشرشده نشان میدهد که عناصر طالبان در اولین ساعات خروج همه نظامیان آمریکا از فرودگاه کابل، وارد این فرودگاه شدهاند.
گزارش شده برخی از اعضای رهبری طالبان وارد فرودگاه کابل شدهاند و در باند فرودگاه با خبرنگاران صحبت میکنند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در فرودگاه کابل و پس از تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، گفت: به افغانستان تبریک میگویم. این پیروزی متعلق به همه ما است. او اظهار امیدواری کرد که “این درسی برای همه متجاوزان احتمالی باشد.
مجاهد در عین حال گفت: ما میخواهیم روابط خوبی با آمریکا و جهان داشته باشیم. ما از روابط خوب دیپلماتیک با همه آنها استقبال میکنیم.
انس حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی که بخشی از طالبان است، به یک خبرنگار گفت: طبیعی است که وقتی رژیم تغییر میکند، در ابتدا با چالشهایی روبرو خواهید شد.
وی ادعا کرد که برخی با تظاهر نمودن به عنوان افراد طالبان از خانههای مردم سرقت کردند، اما به گفته اکثر آنها اکنون در زندان هستند.
نظرات