این ویتامین برای درمان کرونا معجزه می کند

مطالعات جدید نتایج امیدوار کننده ای را در مورد تاثیر ویتامین دی برای درمان کرونا نشان داده است. به گزارش اول فارس ، المنار نوشت :داده‌های امیدوارکننده از یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که اشکال فعال ویتامین D می‌تواند از عود و تشدید وضعیت کرونا جلوگیری کند. نتایج این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که لوسترول […]

ویتامین دی

مطالعات جدید نتایج امیدوار کننده ای را در مورد تاثیر ویتامین دی برای درمان کرونا نشان داده است.

به گزارش اول فارس ، المنار نوشت :داده‌های امیدوارکننده از یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که اشکال فعال ویتامین D می‌تواند از عود و تشدید وضعیت کرونا جلوگیری کند.

نتایج این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که لوسترول که بخشی از خانواده ویتامین D از ترکیبات استروئیدی است، که در اثر واکنش شیمیایی در بدن با استفاده از نور تولید می‌شود، برای جلوگیری از کرونا عمل می‌کند.

به گفته تیم محققان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، مرکز تحقیقات بین رشته‌ای در Basic، متابولیت‌های ویتامین D و لومسترول قادر به انسداد دو آنزیم خاص (RdRP و Mrpo) هستند که برای چرخه زندگی SARS-CoV-۲ مورد نیاز است.

دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، در سپتامبر ۲۰۲۰ پیشنهاد کرد که ویتامین D می‌تواند به مبارزه با “کووید -۱۹” کمک کند.

در این مطالعه جدید، دانشمندان توانستند ثابت کنند که مشتقات جدید و فیزیولوژیکی ویتامین D و لوسترول “بر روی چندین هدف عمل می‌کنند و نشان می‌دهد که ممکن است در برابر گونه‌های اصلی و جهش یافته SARS-CoV-۲ مؤثر باشد. “

سایر مزایای ویتامین D که توسط محققان ذکر شده است

محققان در این مطالعه می‌گویند که یافته‌های آن‌ها به توضیح مکانیسم احتمالی این امر منجر می‌شود که چرا سطوح پایین ویتامین D باعث ایجاد عفونت Covid-۱۹ و پیامد‌های بد در برخی افراد می‌شود.

این موضوع با سایر مطالعاتی که ارتباط بین کمبود ویتامین D و پیامد‌های بد بیماری کرونا را نشان می‌دهند ارتباط دارد. مطالعات بیشتر و آزمایشات بالینی برای آزمایش اثر ویتامین D و لوسترول به عنوان یک درمان ضد کرونا در حیوانات و انسان‌ها برنامه ریزی شده است.

ویتامین د (به فرانسوی: Vitamine D) یا ویتامین دی (به انگلیسی: Vitamin D) یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل و افزایش میزان جذب کلسیم و فسفر و منیزیم کمک می‌کند.

نورِ خورشید ظهر (حدود ساعت ۱۰ تا ۳) منبع اصلیِ این ویتامین است که کوله کلسیفرول یا همان ویتامین دی۳ را در لایه‌های ژرف‎تر روپوست (اپیدرم: Epidermis) توسط یک واکنش شیمیایی وابسته به تابش خورشید به‎ویژه پرتو فرابنفشِ بی (UVB) است می‎سازد.

ویتامین دی، در واقع نوعی هورمون (Neurosteroid) به شمار می‎آید که فعالانه به رشد مغز یاری می‌دهد و برآورد می‌شود تا با ۲۰۰ تا ۲۶۰۰ ژن تعامل داشته باشد و همچنان هر روزه به این آمار می افزایند.

برآیند این تعاملات از بهبود میزان منیزیم، فسفر و کلسیمِ استخوان‌ها، تا کارکردِ بهتر سیستم ایمنی، تعادل هورمون‌های پاراتیروئیدی، دستگاه جنسی، نیروی ماهیچه‎ای، چرخه‎ی خواب و بیداری و انواع سوخت‎وسازهای بدن است؛که همچنین از راه ترجمه ژن‌های هسته سلول به رشد سلولها نیز کمک می‌کند.

با اینکه تأثیرات ویتامین دی، بسیار گسترده است اما معمولاً کمبود این ویتامین را بیشتر مرتبط به پوکی استخوان‌ها، عدم تعادلِ میزان هورمون‌های پاراتیروئید و ضعف سیستم ایمنی بدن می‌بینند که منجر به عدم توجه به جنبه‌های بسیار مؤثرِ دیگرِ این ویتامین می‌شود و از اهمیت و توجه بیشتر به این ویتامین می‌کاهد.

فقط برخی از ماهی‌های پرچرب مانند سالمون (نه قزل آلای سالمونی بلکه خود سالمون) و ساردین، شاه ماهی و برخی دیگر از ماهی‌های چرب، حاوی مقدار قابل توجهی از این ویتامین هستند که خود فرایند سرخ کردن هم می‌تواند نیمی از ویتامین دی آنها را از بین ببرد.

در واقع عدم وجودِ ویتامین دی در غذاها و برخورد نکردن مستقیم نور خورشیدِ ظهر (بین ساعات ۱۰ الی ۳) با پوست بدن از عوامل اصلیِ وجودِ فقر ویتامین دی در دنیاست.

مطالب مرتبط

بهترین زمان مصرف ویتامین D چه زمانی است؟

چطور بفهمیم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا گرفته ایم ؟

آیا مصرف ویتامین D بر سلامت پوست موثر است؟

نظرات