اما فارغ از صبحانههای سنتی، انواع خوراکیها و غذاهایی که برای وعده صبحانه مناسب هستند را برایتان گردآوری کردهایم. میتوانید این دستورها استفاده کنید و در کنار اعضای خانواده طعمهای جدیدی را امتحان کنید.
پای پنیر و ژامبون
• تعداد: ۱۲ تا ۱۶ نفر
• زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
• زمان پخت: ۲۵ دقیقه
مواد لازم
• ۱۸۰ گرم پنیر خامه ای، نرم شده
• دو قاشق غذاخوری خردل عسل
• ۵۰۰ گرم خمیر شیرینی پزی آماده و منجمد
• ۱۷۰ گرم ورقه های نازک ژامبون
• ۱۷۰ گرم پنیر چدار رنده شده
• یک عدد تخم مرغ
• یک قاشق غذاخوری آب
طرز تهیه
۱٫ فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و کنار بگذارید.
۲٫ در یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای و خردل را با هم مخلوط کنید. روی سطح صاف آرد بپاشید و خمیر شیرینی پزی را باز کنید. آن را به شکل مستطیل برش دهید و روی آنها پنیر بمالید.
۳٫ یک لایه عسل، پیاز و پنیر چدار روی لایه پنیر بریزید و لبه های آن را خالی بگذارید.
۴٫ در یک کاسه کوچک، تخم مرغ و آب را با هم مخلوط کنید. از این مخلوط روی لبه های خمیرها بمالید. روی آن یک لایه خمیر بگذارید و با دست لبه ها را محکم کنید. روی خمیر را نیز با قلم مو تخم مرغ بمالید. هر شکلی که دوست دارید روی خمیر ایجاد کنید تا زیباتر بشود.
۵٫ آنها را داخل سینی بچینید و در فر قرار دهید تا ۲۵ دقیقه بپزند و طلایی شوند.
وافلساندویچ توت فرنگی و پنیر خامه ای
• تعداد: ۴ نفر
• زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: دو دقیقه برای هر ساندویچ
مواد لازم
• ۱/۳ پیمانه پنیر سفید خامه ای
• ۴ قاشق چایخوری عسل
• ۸ عدد نان وافل
• ۱٫۵ پیمانه توت فرنگی تازه
• ¼ پیمانه گرانولای کم چرب
• دو قاشق غذاخوری مغز نمکی تخمه آفتابگردان
• کمی روغن
• عسل (اختیاری)
طرز تهیه
۱٫ در یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای نرم شده و ۴ قاشق چایخوری عسل را با هم مخلوط کنید. از این مخلوط به یک طرف نان های وافل بمالید. روی آنها توت فرنگی، گرانولا و تخمه آفتابگردان بگذارید. یک لایه نان وافل دیگر روی آنها بگذارید. کمی به پایین فشار بدهید تا شکل بستنی نانی به خود بگیرند.
۲٫ روی سطح نان های وافل کمی روغن بزنید و آنها را به مدت دو دقیقه در دستگاه پخت وافل بگذارید تا سطح نان ها طلایی شوند. ساندویچ ها را از وسط دو نیم کنید و با عسل تزئین و سرو کنید.
کوکوی آویشن
آویشن، گیاهی با طبع گرم است که مصرف آن باعث ایجاد آرامش و رفع اضطراب میشود. شروع روز با خوردن صبحانهای که خاصیت آرامبخشی دارد، میتواند بسیار مطلوب باشد. آویشن، مدر و ضدعفونیکننده مجاری ادراری هم هست. خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و ضدانگلی آن هم به اثبات رسیده است. کوکوی آویشن که بیشتر در مناطق مرکزی ایران طرفداران زیادی دارد، کمتر از ۵دقیقه آماده میشود و بسیار هم خوشمزه و مقوی است.
مواد لازم
• تعداد: یک نفر
• ۱عدد تخممرغ
• ۱قاشق مرباخوری آرد گندم
• ۱قاشق غذاخوری سرصاف پودر آویشن
• نمک به میزان لازم
• یکونیم قاشق غذاخوری روغن مایع
طرز تهیه
۱٫ تخممرغ، آرد، نمک و پودر آویشن را بهمدت یک دقیقه با چنگال بزنید.
۲٫ روغن را داخل تابه بریزید و آن را حدود ۳۰ثانیه روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
۳٫ مایه آماده شده را داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید.
۴٫ حرارت را پایین بیاورید و بعد از ۲دقیقه در تابه را بردارید و کوکو را برگردانید.
۵٫ یک دقیقه دیگر در تابه را ببندید و سپس کوکوی شما در کمتر از ۵دقیقه آماده است.
اِستارا پنیر و بوقلمون
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
• زمان خنک شدن: ۲ ساعت
• زمان پخت: ۵۵ دقیقه
مواد لازم
• ۱۲ عدد نان کشمشی
• ۱۷۰ گرم پنیر چدار خرد شده
• ۲۵۵ گرم سینه بوقلمون خرد شده یا ژامبون بوقلمون
• ¼ پیمانه کره آب شده
• ۱/۳ پیمانه پیاز خرد شده
• سه پیمانه شیر
• یک قاشق غذاخوری خردل
• یک قاشق چایخوری سس تند و پرادویه
طرز تهیه
۱٫ یک ظرف مستطیلی را چرب کنید و کنار بگذارید. روی ۶ عدد از نان های کشمشی تکه های پنیر و بوقلمون قرار دهید و روی آن، لایه دیگری نان بگذارید. سطح بیرونی ساندویچ را با کره چرب کنید. نان ها را به شکل مثلث برش دهید و داخل ظرف بچینید. برای زیبایی پای قاعده مثلث ها کف ظرف و نوک آنها بالا باشد. روی آنها پیاز بپاشید و کنار بگذارید.
۲٫ در یک کاسه بزرگ، شیر، تخم مرغ، خردل و سس گوجه فرنگی تند و پرادویه را با هم مخلوط کنید. آنها را روی ساندویچ ها بریزید و حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شوند.
۳٫ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید و ظرف را ۳۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا طلایی و برشته شود.
تاکو صبحانه
• تعداد: ۴ نفر (هر نفر دو تاکو)
• زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۷ دقیقه با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت
مواد لازم
• نان پیتا یا ترتیلا
• یک قاشق چایخوری روغن گیاهی
• کمی روغن
• ¼ قاشق غذاخوری نمک
• یک پیمانه سیب زمینی قهوه ای رنده شده
• دو قاشق غذاخوری فلفل سبز شیرین، خرد شده
• ۴ عدد تخم مرغ، هم زده
• دو عدد سفیده تخم مرغ
• ۵ قاشق غذاخوری سس سالسا
• نصف پیمانه لوبیای سیاه یا قرمز، پخته شده
• ¼ پیمانه پنیر چدار، رنده شده
• پوست لیمو ترش، رنده شده (اختیاری)
• سالسا (اختیاری)
طرز تهیه
۱٫ توری فر را در طبقه وسط قرار دهید. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید. نان های ترتیلا یا پیتا را داخل پارچه بپیچید و ۴۰ ثانیه درون فر بگذارید تا گرم شوند. هر دو طرف ترتیلاها را با روغن چرب کنید. نمک بپاشید. آنها را به شکل صدف تاکو تا کنید و داخل فر بگذارید. حدود ۷ دقیقه بپزید تا ترد شوند. آنها را از فر خارج کنید و داخل بشقاب بگذارید.
۲٫ در همین زمان، درون تابه روغن بریزید، روی حرارت متوسط سیب زمینی های قهوه ای را تفت دهید تا سرخ شوند. حرارت را کم کنید. در یک کاسه کوچک، تخم مرغ ها و سفیده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری سالسا مخلوط کنید و هم بزنید. مخلوط تخم مرغ را روی سیب زمینی داخل تابه بریزید. بدون اینکه هم بزنید اجازه دهید پخته شود. با کف گیر یا قاشق بزرگ قسمت های پخته را بلند کنید تا تخم مرغ های خام زیر آن بروند و پخته شوند. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
۳٫ املت به دست آمده را داخل نان های ترتیلا بگذارید. روی آنها لوبیا و ۴ قاشق سالسای باقی مانده را بریزید. در آخر پنیر روی آن بریزید و در صورت تمایل با پوست رنده شده لیمو سرو کنید.
تخممرغ بندیکت
این صبحانه بسیار زیبا است و ظاهری همچون دسر و بستنی دارد. اما هیچ کدام از آنها نیست. بندیکت در واقع به تخم مرغ آب پز و ژامبون در میان دولایه نان برشته شده گفته می شود.
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: ۲۵ دقیقه
• زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم
• یک قاشق چایخوری سرکه
• ۸ عدد تخم مرغ
• ۴ عدد مافین انگلیسی
• ۱/۳ پیمانه پنیر نرم طعمدار (سبزیجات، پیاز، فلفلی یا …)
• ۸ ورقه ژامبون
• ۱۶ ساقه ریحان یا اسنفاج تازه
• ۸ ورقه گوجه فرنگی
• سس هلندی*
• پودر پاپریکا (اختیاری)
طرز تهیه
۱٫ تابه را چرب کنید. تا نیمه تابه را پر از آب کنید. سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد. پس از جوشیدن حرارت را کم کنید تا نیم جوش باقی بماند. یک تخم مرغ را داخل پیمانه اندازه گیری بشکنید. لبه پیمانه را تا حد امکان به آب نزدیک کنید و تخم مرغ را داخل آب در حال جوش بیندازید. همین کار را با باقی تخم مرغ ها تکرار کنید.
۲٫ تخم مرغ ها را حدود ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید تا سفیده کاملا بسته و زرده سفت شود. با کفگیر سوراخدار تخم مرغ را از آب خارج کنید و داخل بشقاب بگذارید.
۳٫ سپس، مافین ها را از وسط نصف کنید و آنها را داخل سینی فر بچینید. آنها را حدود ۳ تا ۴ دقیقه حرارت دهید تا کمی برشته شوند.
۴٫ یک قالب مستطیلی را چرب کنید. تکه های مافین را با فاصله داخل آن بچینید. روی مافین ها دو قاشق چایخوری پنیر قرار دهید. روی پنیر یک ورقه ژامبون قرار دهید. آن را تا کنید که از لبه های مافین بیرون نزند. روی ژامبون ها یک حلقه گوجه فرنگی و دو برگ ریحان قرار دهید.
۵٫ فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. روی هر کدام از گوجه فرنگی ها یک عدد تخم مرغ قرار دهید. روی آن سس هلندی* بریزید. حدود ۲۵ دقیقه آنها را داخل فر بپزید.
۶٫ در آخر می توانید با پاپریکا و ریحان تزئین کنید.
سس هلندی
• زمان تهیه: ۵۰ دقیقه
• زمان استراحت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
• ¾ پیمانه خامه ترش
• ¾ پیمانه مایونز
• دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
• یک قاشق غذاخوری خردل
• شیر
طرز تهیه
در یک کاسه کوچک همه مواد را با هم مخلوط کنید و در صورت تمایل می توانید کمی شیر هم اضافه کنید. البته هر مرتبه یک قاشق چایخوری شیر بریزید تا به غلظت موردنظر برسید.
کیک گردو و عدس
• تعداد: ۸ نفر
مواد لازم
• ۱٫۵ پیمانه گردوی بوداده
• یک پیمانه عدس سبز یا قهوهای
• دو پیمانه آب سبزیجات
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو پیمانه پیاز سفید خرد شده
• یک پیمانه کرفس خرد شده
• نصف پیمانه هویج خرد شده
• ۳ حبه سیر رنده شده
• یک قاشق چایخوری آویشن خشک
• نصف قاشق چایخوری مریمگلی
• یک قاشق چایخوری رزماری خشک و خرد شده
• نصف قاشق چایخوری نمک
• فلفل سیاه
• ۱ ¼ پیمانه خرده نان
• ۱ ¼ پیمانه رب گوجهفرنگی
• یک قاشق غذاخوری تخم کتان خوراکی + دو قاشق غذاخوری آبگرم
• ¼ پیمانه کچاپ
طرز تهیه
۱٫ درون غذاساز، گردوهای بوداده را آسیاب کنید و کنار بگذارید.
۲٫ عدسها را پاک کنید و بشویید. درون قابلمه بریزید و آب سبزیجات را به آن اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت ملایم آب بجوشد. سپس شعله را کم کنید تا در حالت نیمجوش، آب عدس به طور کامل کشیده و عدسها کاملا نرم شوند. در صورت نیاز، آب سبزیجات بیشتری اضافه کنید. عدسهای پخته شده را کنار بگذارید.
۳٫ روغن زیتون را درون تابه بزرگی روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز، کرفس و هویج را اضافه کنید و حدود ۶ تا ۸ دقیقه تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. سیر را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. عدس پخته شده، آویشن، مریمگلی، رزماری و نمک را بیفزایید. نمک و فلفل مخلوط را بچشید و در صورت نیاز، نمک یا فلفل اضافه کنید.
۴٫ در یک کاسه بزرگ، خردههای نان تست، گردو و مخلوط عدس را با یکدیگر مخلوط کنید. رب گوجهفرنگی و تخم کتان را بیفزایید و هم بزنید. با دست آنها را ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
۵٫ مخلوط را درون قالب مستطیلی بریزید و فشار دهید تا کاملا فرم قالب را به خود بگیرند. روی سطح آن، سس کچاپ بمالید.
۶٫ قالب را به مدت ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا سطح آن کاملا طلایی و برشته شود. پس از پخت، ۱۵ دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شود و سپس آن را برش دهید تا نان از هم نپاشد.
پنکیک کدو حلوایی
مواد لازم
• پوره کدوحلوایی: دو پیمانه
• آرد: سه چهارم پیمانه
• شیرعسل یا عسل: نصف پیمانه
• تخممرغ: دو عدد، بزرگ
• بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
• دارچین: یک قاشق مرباخوری
• وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه
۱٫ در یک کاسه آرد، بیکینگ پودر، وانیل و دارچین را با هم مخلوط کنید.
۲٫ در کاسه دیگر پوره کدوحلوایی (برای درست کردن پوره کدو حلوایی کافی است آن را بخارپز کرده سپس با گوشتکوب له کنید)، شیرعسل و تخممرغها را با همزن دستی بزنید تا با هم خوب مخلوط شوند.
۳٫ مخلوط آرد را به مخلوط کدو حلوایی اضافه کنید و کمی هم بزنید تا یکدست شوند.
۴٫ یک تابه کوچک را با کمی روغن مایع چرب کنید و از مواد پنکیک، مقداری درون تابه ریخته و آن را سرخ کنید. وقتی یک طرف پنکیک سرخ شد طرف دیگر آن را هم سرخ کرده و با مقداری شیرعسل روی آن را تزیین و سرو کنید.
فرنی شکلاتی
تعداد: ۳نفر
مواد لازم
• ۲لیوان شیر کمچرب
• ۵۰گرم آرد برنج ۱۰۰گرم شکر
• یک تا ۲قاشق غذاخوری گلاب
• ۲قاشق غذاخوری شکلات آبکرده
طرز تهیه
۱٫ ابتدا آرد برنج، شکر و گلاب را در شیر سرد حل کنید. این مواد را داخل قابلمه پیرکس یا لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. فرنی را خوب هم بزنید تا جوشهای ریزی از کنارههای ظرف بزند. حالا شکلات تختهای را که قبلا با روش بنماری آب کردهاید، اضافه کنید.
۲٫ بعد از جوشآمدن و غلیظ شدن، فرنی را سرو کنید. برای آبکردن شکلات کافی است شکلات تختهای را روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید. اگر شکلاتتان تلخ بود، میزان شکر را بیشتر و اگر شیرین بود، میزان شکر را کمتر کنید.
گوجه شکم پر با تخم مرغ
مواد لازم
• گوجه فرنگی
• تخم مرغ
• نمک
• فلفل
• روغن زیتون
طرز تهیه
۱٫ سر گوجهفرنگیها را جدا کنید و درون گوجهها را خالی کنید اما تا حدی که تخمهای گوجه فرنگی خارج شود و گوشت آن باقی بماند.
۲٫ درون گوجهها نمک و فلفل بپاشید، کف سینی فر را چرب کنید سپس گوجهها را کف آن بچینید و درون هر گوجه یک دانه تخم مرغ بشکنید.
۳٫ سینی را درون فر قرار دهید و اجازه دهید با حرارت فر گوجهها کبابی و نرم شوند و تخم مرغها بپزند، پس از آماده شدن سینی را از فر خارج کنید و مقداری روغن زیتون یا کره روی تخمها بریزید و بهمراه نان سرو کنید.
کیش توفو، قارچ و مارچوبه
• تعداد: ۶ نفر
• زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۲۰ دقیقه با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت
مواد لازم
• ۳۵۰ گرم توفو (خمیر سویا که سفید و پنیر مانند است)
• دو عدد تخم مرغ
• ۸۵ گرم پنیر چدار، رنده شده
• دو قاشق غذاخوری ریحان خرد شده
• ¼ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
• ۱/۸ قاشق چایخوری نمک
• دو قاشق چایخوری روغن زیتون
• ۱٫۵ پیمانه قارچ خرد شده
• ۳۴۰ گرم مارچوبه تازه، خرد شده
• ¼ پیمانه پیازچه خرد شده
طرز تهیه
۱٫ فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. در دستگاه غذاساز، توفو و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید. آنها را داخل کاسه بزرگی بریزید و پنیر چدار را اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری ریحان، فلفل و نمک را اضافه کنید و کنار بگذارید.
۲٫ در تابه بزرگی، روغن زیتون بریزید و با حرارت ملایم قارچ، پیازچه و مارچوبه را به مدت ۵ تا ۸ دقیقه تفت دهید تا ترد شوند. از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن به مخلوط توفو اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۳٫ ۱۷۰ گرم رامکین یا خرده نان به مواد اضافه کنید و داخل تابه فر بریزید.
۴٫ حدود ۲۰ دقیقه بدون در در فر بپزید. پس از پخت باقی مانده ریحان را اضافه و غذا را سرو کنید.
ساندویچ نان و پنیر و گردو
بیشتر ما نان و پنیر را با شکل سنتی آن تصور میکنیم اما همین صبحانه سنتی میتواند بهسادگی شکل و طعم جدید و متفاوتی بهخود بگیرد. به اندازه یک قوطی کبریت یا ۳۰تا ۴۰گرم پنیر میتواند معادل یک واحد لبنیات محسوب شود و مقداری از نیاز بدنمان به پروتیئن را هم تأمین کند. بهتر است نان تستی که قرار است برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار بگیرد، تست سبوسدار باشد. نانهای سبوسدار، فیبر بیشتری دارند و میتوانند ما را برای مدت طولانیتری سیر نگهدارند. ضمن اینکه فیبرهای غذایی با تحریک حرکات دودی رودهها، تاحد قابلقبولی جلوی ابتلا به یبوست را هم میگیرند.
تعداد: ۱نفر
مواد لازم
• ۴عدد نان تست
• یک قوطی کبریت پنیر
• ۲تا ۳قاشق غذاخوری گردوی خردشده
طرز تهیه
۱٫ پنیر را روی هر ۴نان تست بمالید.
۲٫ روی ۲ عدد از نانهای تست را با گردوهای خردشده بپوشانید.
۳٫ ۲نان دیگر را روی این تستهای گردویی بگذارید.
۴٫ این ۲ساندویچ را بهمدت ۲تا ۳دقیقه داخل دستگاه ساندویچساز قرار دهید.
۵٫ در عرض کمتر از ۵دقیقه، ساندویچ داغ نان و پنیرتان که بوی گردوی حرارتدیده آن فضا را پر میکند، آماده است.
لازانیا ادویهدار صبحانه
• تعداد: ۱۶ نفر
• زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
• زمان سرد شدن: ۸ تا ۲۴ ساعت
• زمان پخت: یک ساعت
مواد لازم:
• ۶۸۰ گرم سوسیس
• ۶۸۰ گرم پنیر سفید
• نصف پیمانه پیازچه خرد شده
• ¼ پیمانه پیازکوهی تازه
• ¼ پیمانه هویج رنده شده
• ۱۸ عدد تخم مرغ
• ۱/۳ پیمانه شیر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• دو قاشق غذاخوری کره
• ۴۰۰ گرم سس آلفردو
• یک قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی
• ۸ ورق لازانیا نیمه آماده
• ۴ پیمانه سیب زمینی ریز و سرخ شده
• دو پیمانه پنیر موزارلا رنده شده
طرز تهیه
۱٫ در یک تابه بزرگ، سوسیس ها را سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آنها را روی دستمال بریزید تا روغنشان گرفته شود. در این فاصله، در یک کاسه متوسط، پنیر سفید، پیاز کوهی، پیازچه و هویج را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۲٫ در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، شیر و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. در یک تابه بزرگ، کره را روی حرارت متوسط گرم کنید و مخلوط تخم مرغ را داخل آن بریزید. آن را روی حرارت متوسط بپزید و هم نزنید تا تخم مرغ سفت شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
۳٫ در یک کاسه کوچک، سس آلفردو و ادویه ایتالیایی را با هم مخلوط کنید. حدود نصف پیمانه مخلوط سس را کف ظرف مستطیلی بریزید. نیمی از لازانیاها را روی آن بچینید و در صورت نیاز آنها را روی هم قرار دهید. نیمی از سس، نیمی از مخلوط پنیر، نیمی از سیب زمینی ها، نیمی از تخم مرغ و مخلوط سوسیس را بریزید. روی آنها یک پیمانه پنیر بریزید و باقی نودل های لازانیا را روی مواد قرار دهید.
۴٫ روی مواد را با پلاستیک بپوشانید و ۸ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال نگهدارید.
۵٫ پیش از پخت، ۳۰ دقیقه آن را در دمای اتاق قرار دهید. پلاستیک را بردارید و روی ظرف را ورقه آلومینیومی بپیچید و حدود ۴۵ دقیقه داخل فر بپزید.
پنکیک موز
تعداد: ۴نفر
مواد لازم
• ۱/۵لیوان آرد الکشده
• ۱/۵ لیوان شیر
• یکقاشق مرباخوری بیکینگ پودر
• یکقاشق غذاخوری شکر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• یک عدد سفیده تخممرغ نصف قاشق غذاخوری کره آبشده
• موز حلقه شده به میزان لازم
طرز تهیه
۱٫ شیر، کره و سفیده تخممرغ را با یکدیگر خوب هم بزنید تا مایه یکدستی درست شود.
۲٫ حالا آرد، بیکینگ پودر، شکر و نمک را باهم مخلوط و به این مایه اضافه کنید.
۳٫ کف تابهای نچسب را با مقداری روغن چرب کنید و به اندازه کف ظرف و با قطر کم، یکسوم یا یکچهارم از مایه پنکیک را داخل آن بریزید و موزها را هم روی آن بچینید.
۴٫ بهتر است تابهتان کوچک باشد تا حدود یکچهارم مایه را داخل آن بریزید و با بستن در تابه بهمدت حدود ۲تا ۳دقیقه، اجازه پف کردن و پوشیده شدن روی موزها را به پنکیک بدهید.
۵٫ بعد، پنکیک را برگردانید و بگذارید تا طرف دیگر آن هم طلایی شود. مابقی مایه پنکیک را هم به همین ترتیب سرخ کنید.
۶٫ شما میتوانید از تخممرغ کامل هم برای طبخ این غذا کمک بگیرید.
تورتیلای اسپانیایی
تعداد: ۶ نفر
مواد لازم
• ۹۰۰ گرم سیب زمینی
• نمک
• یک عدد پیاز خرد شده
• ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• ۸ عدد تخم مرغ
• فلفل سیاه
• ۱/۳ پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
• ۱٫۵ قاشق غذاخوری کره
طرز تهیه
۱٫ سیب زمینی ها را با نمک و آب ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس به مکعب های کوچک برش دهید و درون کاسه بزرگی بریزید.
۲٫ فر رابا دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
۳٫ ۱٫۵ قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را به همراه نمک اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. پیازهای سرخ شده را درون کاسه سیب زمینی ها بریزید.
۴٫ در یک کاسه دیگر، تخم مرغ ها را هم بزنید و آنها را روی سیب زمینی و پیاز بریزید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
۵٫ کره و روغن باقی مانده را درون تابه بزرگ و نچسب گرم کیند. مخلوط سیب زمینی را داخل آن بریزید . پنیر را روی آن بپاشید. تا زمانی روی اجاق بگذارید بماند که تخم مرغ ها در حاشیه تابه سفت شوند. سپس آن را داخل فر قرار دهید تا کاملا پخته و سطح آن طلایی شود. حدود ۲۰ دقیقه در فر باشد کافی است.
۶٫ تابه را خارج کنید و اجازه دهید تورتیلا خنک شود. سپس با چاقوی بلند آن را برش دهید و به همراه سس مایونز با طعم سیر سرو کنید.
تُست فرانسوی با سس موز کاراملی
• تعداد: ۶ نفر
• زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
• زمان سرد شدن: ۲ تا ۲۴ ساعت
• زمان پخت: یک ساعت
مواد لازم
• ۱۲ عدد نان تست
• ۲۳۰ گرم پنیر خامه ای نرم شده
• نصف پیمانه پنیر ماسکارپونه
• نصف پیمانه گردوی خرد شده
• دو قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
• یک قاشق چایخوری پودر دارچین
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• ۶ عدد تخم مرغ همزده
• سه پیمانه شیر
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• سس موز کاراملی*
طرز تهیه
۱٫ ۱٫نیمی از نان ها را داخل ظرف گود بچینید. در یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای، ماسکارپونه، گردو، شکر قهوه ای، دارچین و نمک را با هم مخلوط کنید. مخلوط پنیر را روی نان ها بمالید و باقی نان ها را روی آنها قرار دهید. باید ۶ ساندویچ به دست بیاید.
۲٫ در یک کاسه کوچک، تخم مرغ، شیر و نمک را با هم مخلوط کنید. آنها را روی ساندویچ ها بریزید تا کاملا روی آنها را بپوشاند. روی آنها پلاستیک بکشید و حدود ۲ تا ۲۴ ساعت داخل یخچال نگهدارید.
۳٫ فر را با دمای ۲۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید. کف سینی فر ورق روغنی پهن کنید. ساندویچ ها را روی آن بچینید و به مدت یک ساعت داخل فر قرار دهید تا طلایی شود. باید توجه داشته باشید که هر ۱۵ دقیقه ساندویچ ها را برگردانید.
۴٫ آنها را گرم و به همراه سس موز کاراملی سرو کنید.
سس موز کاراملی
• زمان تهیه: ۵۰ دقیقه
• زمان استراحت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
• ¾ پیمانه شکر قهوه ای
• نصف پیمانه خامه فرم گرفته
• نصف پیمانه کره
• دو قاشق غذاخوری شیره ذرت
• یک قاشق چایخوری وانیل
• نصف قاشق چایخوری نمک دریایی
• یک عدد موز
طرز تهیه
۱٫ در یک شیرجوش، شکر قهوه ای، خامه فرم گرفته، کره و شربت ذرت را با هم مخلوط کنید و بگذارید با حرارت متوسط بجوشد. به طور مرتب هم بزنید و سه دقیقه پس از جوشیدن از روی حرارت بردارید. در این مرحله، نمک و وانیل را اضافه کنید. آنها را داخل کاسه کوچکی بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا خنک شود. پیش از سرو، موزها را خرد و به آن اضافه کنید.
املت سبزیجات
تعداد: ۳نفر
مواد لازم
• ۱عدد پیاز متوسط
• ۱۰ عدد قارچ متوسط
• ۳ قاشق غذاخوری فلفل دلمهای رنگی
• ۲عدد گوجهفرنگی متوسط
• ۲عدد تخممرغ
• ۳قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی
• ۳قاشق غذاخوری جعفری ساطوری
• ۲قاشق غذاخوری ذرت پخته
• ۲قاشق غذاخوری زیتون بدون هسته
• نمک و فلفل
طرز تهیه
۱٫ پیاز را خرد و سرخ کنید. گوجهفرنگیها را هم همینطور. قارچهای ورقه شده را به آن بیفزایید.
۲٫ فلفل دلمهایهای رنگیخرد شده را بعد از تفت دادن قارچ به مواد اضافه کنید.
۳٫ مواد را در حدی هم بزنید که بافت سبزیها بههم نریزد یا گوجهها بیش از حد له نشوند.
۴٫ حالا نمک و فلفل را با مواد دیگر تفت دهید.
۵٫ تخممرغها را روی سبزیجاتتان بشکنید و بدون هم زدن آنها با سایر مواد، ابتدا ذرت و سپس زیتون و درنهایت جعفری ساطوری را روی آن بپاشید و در تابه را بگذارید.
۶٫ از ارزش تغذیهای تخـــممـــرغ و گوجهفرنگی که قبلا گفتیم اما بهطور کلی، این املت بهخاطر دارابودن حجمی از سبزیهای متفاوت، سرشار از انواع ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی مانند ویتامینC، E، D، منیزیم، روی و کلسیم است. اگر میخواهید کلسیم بیشتری با خوردن این املت دریافت کنید، میتوانید کلم بروکلی را هم به ترکیبات آن بیفزایید.
نظرات