جوجهچینی را معمولا در رستورانها و آن هم نه در همه رستورانها بلکه یک جای مطمئن و خاص میخوریم؛ چرا که هم غذای چربی است هم روند پخت آن به شکلی است که باید به آشپزش اطمینان کامل داشته باشیم.
برترینها: باید مطمئن باشیم روغنی که جوجهها داخل آن سرخ میشوند چندبار استفاده هستند یا نه، کیفیت فیلهها به چه شکل است و .. در نهایت برای این غذا که شاید بهخاطر سنگین بودنش آن را دیر به دیر هوس کنیم، بهتر است در خانه دست به کار شویم.
مواد لازم:
پیاز: ۱ عدد
شیر: نصف لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
لیمو ترش: ۱ عدد
سینه مرغ: ۲ عدد
آرد گندم: به اندازه کافی
روغن مایع: به اندازه کافی
ماءالشعیر کلاسیک: ۱ لیوان
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا در قابلمهای شیر را میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا ولرم شود و بعد خمیر مایه را به آن اضافه میکنیم. سپس زرده تخم مرغها را از سفیده آنها جدا میکنیم و در کاسهای جداگانه میریزیم و سفیدهها را با همزن خوب میزنیم تا کف کند و زمانی که کاسه را برمیگردانیم سفیده از آن بیرون نریزید.
بعد زردهها را با ماءالشعیر به سفیده اضافه و با هم مخلوط میکنیم تا منسجم شوند و آن وقت شیر و خمیر مایه را که با هم مخلوط کرده بودیم به مایه تخم مرغ اضافه میکنیم
۲. بکینگ پودر را نیز روی مایه میریزیم و مواد را مخلوط میکنیم و آرد گندم را کم کم اضافه میکنیم تا در مایه گلوله نشود. بهحدی آرد گندم میریزیم تا مایه غلظتی شبیه ماست به خود بگیرد.
در آخر مقداری نمک و فلفل به سس آماده شدهمان اضافه میکنیم و به مدت ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم. سینههای مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و از گوشت مرغ رشتههایی به عرض ۲ سانت و طول ۴ سانت برش میدهیم.
۳. سپس رشتههای برش داده شده سینه مرغ را در کاسهای بزرگ قرار میدهیم و پیاز را پوست میگیریم، آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم و روی سینه مرغها میریزیم و بعد لیمو ترش را روی سینه مرغ میریزیم و نمک، فلفل سیاه و مقداری روغن مایع روی آن میریزیم و با دست مواد را به سینه مرغها آغشته میکنیم.
۴. روی کاسه سلفون میکشیم و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال میگذاریم تا طعمدار شود. سس را از یخچال بیرون میآوریم و ترجیحا در تابهای کوچک و گود روغن سرخ کردنی تا حدی میریزیم که مرغهای برش خرده در آن شناور باشند و روی حرارت کم تابه را میگذاریم تا به مرور زمان داغ شود.
سپس برش مرغها را دانه دانه بر میداریم و در سس قرار میدهیم تا کاملا آغشته به سس شود و بعد در روغن داغ قرار میدهیم تا مغز پخت و سرخ شوند.
جوجه چینیهای سرخ شده را زمانی که از روغن بیرون میآوریم در صافی یا روی دستمال تمیز قرار میدهیم تا روغن اضافه آن خارج شود.
نظرات