درست کردن کباب کوبیده نیاز به رعایت نکات و فوت و فن هایی دارد که بدون آن هرگز امکان پذیر نخواهد بود. بسیاری از سرآشپزها برای سیخ زدن کباب کوبیده ابتدا دستان خود را کمی خیس میکنند. برخی برای اینکه کباب کوبیده آبدار شود از قلوه چرخ شده استفاده می کنند. برخی نیز با اضافه کردن جوش شیرین در گوشت کوبیده، از ریختن کباب از روی سیخ جلوگیری میکنند.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با هر آن چیزی که لازم است در مورد اضافه کردن جوش شیرین به کباب کوبیده بدانید، آشنا کنیم. با آموزش آشپزی همراه باشید.
اما چه مقدار جوش شیرین در کباب کوبیده بزنیم؟ عوارض مصرف جوش شیرین زیاد در کوبیده چیست و آیا میتوان از جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده استفاده کرد؟
جوش شیرین چیست؟
جوش شیرین مادهای شیمیایی است که با طبیعت و ساختار بدن انسان سازگاری ندارد و از ترکیب یون سدیم و یون بیکربنات ساخته میشود. سدیم بیکربنات به صورت کریستال جامد و سفید رنگ و معمولا به صورت پودر است. بد نیست بدانید هنگامی که بی کربنات با یک عامل اسیدی مانند سرکه یا آبلیمو ترکیب شود، فاسد خواهد شد.
این ترکیب اکثرا در شستوشو و تهیه مواد شوینده استفاده میشود. یکی از متداولترین کاربردهای رایج جوش شیرین، استفاده در شیرینیپزی است.
علت ریختن جوش شیرین در کباب کوبیده
اضافه کردن جوش شیرین به کباب کوبیده دلایل زیادی دارد. در ادامه به برخی از دلایل آن اشاره شده است.
جوش شیرین از وا رفتن کباب کوبیده جلوگیری می کند
اضافه کردن جوش شیرین و گوشت منسجم با هم ارتباط تنگاتنگی دارند. جوش شیرین چربی گوشت را کنترل میکند.
از همین رو زمانی که چربی گوشت بیش از اندازه زیاد باشد. اضافه کردن جوش شیرین برای پخت گوشت، میتواند از وا رفتن گوشت روی سیخ جلوگیری کند.
جوش شیرین کباب را حجیم تر می کند
اضافه کردن مقداری جوش شیرین به کباب کوبیده موجب میشود تا کباب شما حجیمتر شود و بیشتر پف کند.
از همین رو بسیاری از رستورانها برای افزایش حجم کباب مقداری جوش شیرین به آن میزنند تا کباب بزرگتر به نظر برسد.
طریقه استفاده از جوش شیرین در کوبیده
اگر در طرز تهیه کوبیده با جوش شیرین، برای جلوگیری از ریختن کوبیده و انسجام بیشتر آن، قصد دارید از جوش شیرین استفاده کنید به دو روش میتوانید عمل کنید.
میتوانید مقداری جوش شیرین به صورت مستقیم به گوشت اضافه کنید. این کار به گوشت شما انسجام بیشتری میبخشد و پخت آن را راحت تر میکند.
روش دوم این است که مقداری جوش شیرین را با آب ولرم ترکیب کنید. سپس برای سیخ زدن کباب کوبیده دستهایتان را به این آب آغشته نمایید. سپس گوشت را سیخ بزنید. این کار از ترک خوردن و ریختن کباب کوبیده جلوگیری میکند.
چقدر جوش شیرین در کباب کوبیده لازم است؟
مقدار جوش شیرین در کباب کوبیده به این صورت است که، برای هر سیخ نصف قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه نمایید.
جوش شیرین زیاد در کوبیده میتواند طعم کباب را تلخ کند. بنابراین سعی کنید از مقدار مناسبی از آن استفاده نمایید.
جایگزین جوش شیرین در کباب کوبیده برای جلوگیری از وا رفتن آن چست؟
اگر این سوال برایتان ایجاد شده که چکار کنیم کباب کوبیده نریزه، باید بدانید که راه حلهای زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد.
به طور کلی وا رفتن کباب از روی سیخ چند دلیل مشخص دارد.
ممکن است گوشتی که از آن استفاده میکنید، به اندازه کافی چرب نباشد. کم بودن چربی گوشت موجب ریختن کباب میشود.
عدم اضافه کردن نمک کافی و همچنین نگرفتن آب اضافی پیاز نیز میتواند موجب وا رفتن کباب کوبیده شود.
نکته مهم دیگری که میتواند موجب ایجاد این مشکل شود، دمای گوشت است. گوشتی که به سیخ میزنید باید هم دمای محیط باشد. بنابراین بعد از اینکه گوشت را از یخچال خارج کردید، حتماً چند دقیقه صبر کنید تا کاملاً با محیط هم دما شود. سپس شروع به سیخ زدن آن کنید.
بهترین جایگزین جوش شیرین چیست؟ به جای استفاده از جوش شیرین در کوبیده بهتر است این کباب را به شیوه اصولی آماده کنید. بعد از ترکیب همه مواد با هم برای چند دقیقه خوب گوشت را ورز دهید تا منسجم و چسبنده شود. این کار از وا رفتن گوشت جلوگیری میکند.
توجه داشته باشید هر چقدر گوشتی که برای کباب کوبیده استفاده میکنید بیشتر چرخ شده باشد و منسجمتر باشد، کباب درست کردن با آن راحت تر است. بنابراین برای جایگزین کردن جوش شیرین بهتر است از گوشت مناسبی که حداقل ۴ تا ۵ بار چرخ شده است، استفاده کنید.
مضرات و عوارض استفاده از جوش شیرین آشپزی
جوش شیرین یک ماده شیمیایی است که از ترکیب یون سدیم و بی کربنات تشکیل شده است.
مادهای پودری و سفید رنگ که موجب ایجاد حجم در مواد غذایی در شیرینیپزی میشود. در ادامه به برخی از مضرات جوش شیرین برای اضافه کردن به گوشت کوبیده اشاره شده است.
ترکیب جوش شیرین و گوشت موجب سفت شدن بافت گوشت میشود.
اضافه کردن جوش شیرین به کوبیده موجب میشود رنگ آن کدر شود.
هضم جوش شیرین برای معده بسیار سخت است. از همین رو اضافه کردن آن به گوشت موجب بروز مشکلات گوارشی و ایجاد اختلال در سیستم گوارش میشود.
ترکیب شدن جوش شیرین و گوشت موجب میشود تا آهن موجود در گوشت در روده بلا استفاده شود و جذب نشود.
جمع بندی نهایی
شاید اضافه کردن جوش شیرین در کباب، راه حل مناسبی برای جلوگیری از ریختن گوشت باشد، اما باید بدانید که این ماده مضرات زیادی برای بدن دارد. از طرف دیگر همانطور که گفته شد جوش شیرین موجب سفتتر شدن و کدر شدن رنگ گوشت می شود و به علاوه راهکارهای بهتر و مناسبتری برای درست کردن یک کباب کوبیده سالم و لذیذ وجود دارد.
بنابراین سعی کنید این غذای خوشمزه را بدون مصرف جوش شیرین تهیه کنید. در صورت نیاز حتماً از مقدار مناسبی از آن استفاده نمایید.
سوالات متداول
علت شیرین شدن کباب کوبیده چیست؟
شاید جالب باشد ولی ممکن است در صورت رعایت نکردن اصول کباب زنی، کبابتان شیرین شود. اگر آب پیاز را نگیرید، کبابتان بعد از پخت طعم شیرینی میگیرد.
دلیل ترک خوردن کباب کوبیده چیست؟
در هنگام درست کردن کباب کوبیده، وقتی سیخها را روی آتش قرار دادید، حرارت اولیه آتش را باید زیاد و بالا در نظر بگیرید. همان ابتدای کار با سرعت، سیخها را پشت و رو کنید تا یک طرف سیخ بیش از طرف دیگر حرارت نبیند. بعد از مدت زمان کوتاهی که کبابها کمی خودشان را روی آتش گرفتند، میتوانید از میزان پشت و رو کردن سیخ کم کنید. در این صورت احتمال ترک خوردن و ریختن گوشت از سیخ وجود نخواهد داشت.
نظرات