البته که درست کردن این غذا و به اصطلاح کباب زدن کوبیده کار چندان راحتی نیست ولی اگر فوت و فن کباب کوبیده را یاد بگیرید و همه موارد طرز آماده سازی و پخت آن را رعایت کنید، کباب بی نقصی خواهید داشت. در این مطلب درباره فوت و فن کباب کوبیده رستورانی و نکات کلیدی و رازهای نریختن و خوشمزه شدن کباب کوبیده خانگی به روش رستورانی به شما خواهیم گفت. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد فوت و فن کوبیده عالی پاسخ خواهیم داد. با سرویس آشپزی همراه باشید.
بهترین گوشت برای کباب کوبیده
۱- از مهمترین نکات برای تهیه یک کباب کوبیده حرفهای لذیذ و خوشمزه، استفاده از مخلوط چرخ کرده گوشت گوسفند و گوساله است. بهتر است از ترکیب گوشت سر دست و گردن استفاده کنید.
۲- یک کباب کوبیده عالی باید آبدار باشد. کباب کوبیده را نباید خیلی خشک درست کنید برای همین، حتما به گوشت، کمی دنبه هم اضافه کنید. گوشت کباب کوبیده، نه باید خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک. فراموش نکنید که اگر چربی گوشت کم بود، احتمال ریختن کباب از سیخ و خشک شدن آن بالا میرود.
چرا کباب کوبیده سفت میشود؟
۳- سفت شدن کباب کوبیده، یک اتفاق رایج برای غیر حرفهای ها است. برای این که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید، باید در مخلوط گوشت کباب، به اندازه دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید.
۴- از مهمترین فوت و فن کوبیده رستورانی این است که گوشت گوسفند و گوساله را با هم ترکیب کنید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک، سفت و بیکیفیت می شود. استفاده از گوشت گوسفندی به تنهایی هم، به خاطر چربی زیاد، منجر به افتادن کبابها از روی سیخ میشود.
وزن استاندارد کباب کوبیده
۵- وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است (به اندازه یک پرتقال متوسط) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد. اما معمولا اگر از این مقدار کمتر باشد، کباب روی سیخ میسوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می شود و مغز کباب نمیپزد.
فوت و فن کباب کوبیده و نریختن آن از سیخ
گوشت را ۳ بار چرخ کنید
۶- برای درست کردن یک کباب کوبیده حرفه ای حتما گوشتی را که در کباب به کار میبرید، حداقل دو یا سه بار با چرخ گوشت، چرخ کنید. گوشت و دنبه را با هم چرخ کنید. به این صورت که گوشت و تکه های چربی را به صورت کوچک، خرد و با هم چرخ کنید.
۷- هر چه گوشت بیشتر چرخ شود، کباب ها یک دست تر می شوند و موقع کباب زدن از روی سیخ نمیریزند. در این صورت مخلوطتان منسجمتر خواهید شد و چربی و گوشت به خوبی با هم ترکیب میشوند.
نکاتی در مورد پیاز کباب کوبیده
۸- متناسب با اندازه گوشت، یک یا چند پیاز را رنده و آب اضافی آن را جدا کنید. از آب پیاز برای مصارف دیگر استفاده کنید و آن را دور نریزید.
۹- در ضمن ترجیحا از مخلوط کن برای پوره کردن پیاز استفاده نکنید چون میکسر، پیاز را به طور کامل له میکند. این موضوع باعث میشود جدا کردن تکه های پیاز از آب پیاز غیر ممکن شود، در نتیجه کباب کوبیدهتان خراب میشود.
استفاده از مرغ چرخ شده در مایه کباب کوبیده
۱۰- یک فوت و فن کباب کوبیده و نریختن آن از روی سیخ، استفاده از کمی مرغ چرخ شده است. این کار باعث ایجاد چسبندگی بیشتر مواد کباب کوبیده میشود.
جوش شیرین در کباب کوبیده و باید ها و نباید ها
۱۱- خیلیها توصیه میکنند که در کباب کوبیده جوش شیرین استفاده نکنید. دلیلش هم این است که جوش شیرین باعث از بین رفتن آهن موجود در گوشت میشود. بنابراین ترجیحا به صورت مداوم برای جلوگیری از ریختن کباب از سیخ، از این روش استفاده نکنید.
ولی با اضافه کردن جوش شیرین، کباب کوبیده به خوبی به سیخ میچسبد و همچنین ظاهر یک دستتری خواهد داشت.
ادویههای کباب کوبیده
۱۲- به هیچ وجه به مایه کباب کوبیده، زردچوبه اضافه نکنید. طعم کباب در این صورت، تحت تاثیر قرار میگیرد. همچنین استفاده از زردچوبه بر رنگ کباب هم موثر است. بنابراین استفاده از نمک و فلفل سیاه کافی است.
۱۳- در ضمن بهتر است نمک را در آخرین مرحله به گوشت کوبیده اضافه کنید.
مدت زمان ورز دادن مایه کباب کوبیده
۱۵- مهمترین فوت و فن کوبیده عالی ورز دادن گوشت است. هر چه مایه کباب کوبیده را بیشتر ورز بدهید، مایه منسجمتری خواهید داشت. هنگام ورز دادن گوشت و بعد از مدتی متوجه میشوید کمی رنگ گوشت در اثر ورز دادن تغییر میکند و دیگر به ظرف یا انگشت هایتان نمیچسبد.
۱۶- اگر میزان گوشت و مایه کباب زیاد بود برای اطمینان بیشتر، گوشتها را به چند بخش تقسیم و به صورت جداگانه ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب میشود کباب کوبیده روی حرارت خودش را رها نکند و نریزد.
استراحت دادن گوشت کوبیده در یخچال
۱۷- پس از مخلوط کردن تمام مواد کباب کوبیده با هم، گوشت را به مدت حداقل به مدت ۴ تا ۵ ساعت در یخچال نگه دارید تا به قول معروف «بیات» شود.
۱۸- این کار باعث میشود گوشت به سیخ کشیده شده، نریزد. این کار را در مورد انواع شامی ها و کوفتهها هم انجام دهید. نگهداری مایه کباب در یخچال از پاشیدن انواع کباب در هنگام پخت جلوگیری میکند.
فوت و فن سیخ زدن کباب کوبیده
۱۹- سیخهایی را که برای کباب کوبیده استفاده میکنید، حتما باید تمیز باشند. سیخها را از قبل به خوبی بشویید تا اثری از باقی مانده کباب هایی که قبلا زدهاید، مثل چربی یا گوشت کباب روی آن وجود نداشته باشد.
۲۰- سیخهای تمیز را به مدت حدود یک ساعت در یخچال یا فریزر بگذارید تا سرد شوند.
۲۱- قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب، نمدار کنید.
۲۲- هنگام کباب زدن یا سیخ کردن کباب، دستهایتان را در آب پیازی را که کنار گذاشته بودید، بزنید.
۲۳- هر دو سمت گوشتهای به سیخ کشیده شده را از زیر و رو با انگشت هایتان فشار بدهید تا به سیخ بچسبند و جای انگشتهایتان روی کباب بماند.
فوت و فنهای پشت و رو کردن سیخ کباب کوبیده روی حرارت
۲۴- اگر از منقل و زغال برای تهیه کباب کوبیده استفاده میکنید باید آتش فروکش کند و زغالها، قرمز و گداخته باشند.
۲۵- استفاده از کباب پز هم گزینه خوبی برای کباب کوبیده زدن است. اگر از کباب پز استفاده میکنید در ابتدای کباب کردن، شعله ها را کمی بالا ببرید تا کباب روی سیخ خودش را بگیرد. بعد از نیم پز شدن کبابها، حرارت را کم کنید. سیخها را برگردانید تا طرف دیگر هم به خوبی کباب شود.
۲۶- یکی از مهمترین موارد در طرز تهیه کباب کوبیده، رعایت اصول کباب زدن است. فراموش نکنید که باید به طور مداوم و به سرعت، سیخ کباب را روی زغال پشت و رو کنید. با این کار حرارت به طور تقریبا مساوی به کبابها می رسد. در نتیجه کباب کوبیده بهتر میپزد و روی آن نمیسوزد.
۲۷- فاصله سیخهای کباب از زغالها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب میسوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام میماند.
روش جدا کردن کباب کوبیده از سیخ
۲۸- بعد از این که از پختن کبابها مطمئن شدید، برای بیرون آوردن و جدا کردن کباب کوبیده از سیخ، ابتدا قسمت بالای کباب را در نان و بین انگشتان دست قرار دهید و آن را جدا کنید. بعد سراغ قسمت انتهایی کباب بروید.
نحوه سرو کردن کباب کوبیده
۲۹- کباب کوبیده را میتوانید هم با نان و هم با پلو یا کته میل کنید.
۳۰- بهتر است در کنار کباب کوبیده، فلفل دلمه ای یا هالوپینو و گوجه فرنگی را هم سیخ بزنید. البته به خاطر بافت آنها، گوجه و فلفل زودتر کباب میشوند و اگر زیاد روی حرارت زغال بمانند میسوزند.
۳۱- بهتر است وقتی کباب کوبیده نیم پز شد، سیخ گوجهها و بعد فلفل ها را روی حرارت بگذارید.
۳۲- استفاده از پیاز خام و سبزی خوردن، مخصوصا ریحان، در کنار کباب کوبیده، یکی از اصول حرفهای خوردن کوبیده است.
فوت و فن کباب کوبیده با سویا
۳۳- در صورت دلخواه میتوانید کباب کوبیده با سویا و بدون گوشت چرخ کرده درست کنید. برای این کار بهتر است مقداری گندم یا آرد جو پرک به سویا و دیگر مواد اضافه کنید. این کار موجب می شود تا کباب تان انسجام بیشتری داشته باشد و از روی سیخ نریزید.
۳۴- برای درست کردن کباب کوبیده سویا بهتر است به جای پخت روی زغال، مواد کباب را داخل ماهیتابه سرخ و کباب تابه ای سویای خوشمزه درست کنید.
سوالات متداول
مهمترین فوت و فن کوبیده رستورانی برای انتخاب گوشت کباب کوبیده چیست؟
از مهمترین نکات برای تهیه یک کباب کوبیده حرفهای لذیذ و خوشمزه، استفاده از مخلوط چرخ کرده گوشت گوسفند و گوساله است. بهتر است از گوشت سر دست و گردن استفاده کنید.
وزن استاندارد کباب کوبیده برای کباب زدن چقدر است؟
وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود ۷۵ تا ۱۲۵ گرم است.
ندا
تاریخ : ۱۶ - اسفند - ۱۴۰۰
گوشت رو انقدر گرون کردن ،،خدا خیرشون بده،،کی بتونه کوبیده درست کنه