قوی‌ترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی را بشناسید

آنتی بیوتیک‌های طبیعی انتخاب نهایی برای عفونت‌های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیاری در اطراف ما وجود دارد. به گزارش اول فارس ، از آنتی‌بیوتیک‌ها برای نابودی یا ممانعت از تکثیر باکتری‌ها و برخی از انواع انگل‌ها استفاده می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر قارچ‌ها و ویروس‌هایی که عامل بسیاری از سرماخورگی‌ها، آنفلوانزا، بیشتر سرفه‌ها و […]

آنتی بیوتیک 2

آنتی بیوتیک‌های طبیعی انتخاب نهایی برای عفونت‌های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیاری در اطراف ما وجود دارد.

به گزارش اول فارس ، از آنتی‌بیوتیک‌ها برای نابودی یا ممانعت از تکثیر باکتری‌ها و برخی از انواع انگل‌ها استفاده می‌شود. این آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر قارچ‌ها و ویروس‌هایی که عامل بسیاری از سرماخورگی‌ها، آنفلوانزا، بیشتر سرفه‌ها و گلودرد‌ها هستند بی‌فایده‌اند.

استفاده‌ بی‌رویه و بی‌دلیل از آنتی‌بیوتیک‌های صنعتی ممکن است عوارضی برای بدن به‌همراه داشته باشد و باعث ایجاد مقاومت میکروب‌ها شود. برخلاف تصور عده‌ای که آنتی‌بیوتیک را دارویی مدرن می‌پندارند، قرن‌هاست آنتی بیوتیک طبیعی در زندگی بشر وجود دارد. آنتی‌بیوتیک‌های اولیه، مانند بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های فعلی از منابع طبیعی به‌دست می‌آمدند.

آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان عفونت‌های بدن
آنتی بیوتیک‌ها به خصوص آنتی بیوتیک طبیعی انتخاب نهایی برای عفونت‌های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیاری در اطراف ما وجود دارد. آنتی بیوتیک‌های طبیعی بسیار مقابل عفونت‌های باکتریایی تاثیر می‌گذارد. مصرف غیرضروری آنتی بیوتیک باعث می‌شود پزشک دارو را محدود کند پس از مصرف سر خود این دارو خودداری کنید.

این دارو‌های طبیعی در موارد مختلفی باعث پیشگیری و درمان می‌شوند، سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد و از عفونت جلوگیری می‌کند و برای کودکان مصرف این آنتی بیوتیک‌ها بهتر است.

تاثیر مواد غذایی بر آنتی بیوتیک طبیعی
آنتی بیوتیک طبیعی نه تنها میکروب‌های مضر بلکه حتی میکروب‌های سودمند برای بدن را نیز از بین می‌برند. میکروب‌های مفید به بدن کمک می‌کنند تا موادغذایی مهمی نظیر ویتامین‌های گروه B و K را جذب کند، محققان معتقدند تمامی افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند، باید این کمبود را یا از طریق ویتامین‌های مکمل یا از طریق مصرف غذا‌های غنی جبران کنند.

استفاده از فرآورده‌های پروبیوتیک می‌تواند مانع بروز علائم اسهال شود که معمولا در زمان مصرف آنتی بیوتیک‌ها شایع است.

فرآورده‌های پروبیوتیک حاوی باکتری‌های مفیدی است؛ این باکتری‌ها اثرات موثری در سلامت افراد مصرف کننده بر جا می‌گذارد.

در زمان مصرف آنتی بیوتیک توصیه می‌شود از غذا‌های حاوی کلسیم و آهن بالا پرهیز شود.

البته ماست در این میان استثناست؛ چرا که مصرف آن تاثیر فوق العاده‌ای در بدن دارد.

غذا‌های حاوی کلسیم و آهن می‌تواند مانع جذب برخی از انواع آنتی بیوتیک‌ها شود.

سوپ خانگی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا یکی از ایده آل‌ترین غذا‌هایی است که توصیه می‌شود با آنتی بیوتیک صرف شود.

غذا‌های اسیدی نیز می‌توانند با آنتی بیوتیک تداخل پیدا کنند.

استفاده از شکلات، سس گوجه فرنگی و دارو‌های ضد اسید معده نیز معمولا مشکل ساز می‌شود.

در نهایت آن که مصرف برنج و گندم می‌تواند در این زمان برای بدن بسیار مفید باشد.

آنتی بیوتیک 1

بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی
این مواد به بدن شما در نابودی عفونت‌ها کمک می‌کند برای همین به عنوان آنتی بیوتیک‌های طبیعی شناخته می‌شوند.

سیر
سیر مخصوصا سیر خام برای مقابله با آنتی بیوتیک بسیار مناسب است. سیر حاوی رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان است. خاصیت آنتی بیوتیکی سیر به دلیل ترکیب سولفوردار آن به نام آلیسین (allicin) است. سیر خواص ضدقارچی، ضدویروسی و ضدانگل دارد. اگر از دارو‌های رقیق کننده‌ خون استفاده می‌کنید، قبل از مصرف سیر به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی با پزشک مشورت کنید.

عسل
یکی دیگر از بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی عسل است که برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن مقابل باکتری استفاده می‌شود، همچنین برای درمان سوختگی و زخم مناسب است. عسل دارای هیروژن پروکساید است و دارای غلظت بالای قند است که می‌تواند به متوقف کردن رشد برخی از باکتری‌ها کمک کند.

چای گیاهی وقتی با عسل مخلوط شود به درمان عفونت‌های داخلی باکتریایی کمک می‌کند. عسل رطوبت باکتری‌ها را از آن‌ها خارج می‌کند و باعث می‌شود باکتری در اثر خشک شدن نابود شود. هرگز نباید به کودک زیر یک سال عسل داد.

روغن آویشن
آویشن می‌تواند در برابر میکروب‌های مقاوم به آنتی بیوتیک مفید باشد. عصاره‌ آویشن فقط برای استعمال خارجی کاربرد دارد و شما نباید عصاره‌ آویشن را بخورید. عصاره‌ آویشن را برای استعمال خارجی با روغن نارگیل و روغن زیتون مخلوط کنید. افراد دچار فشار خون بالا یا پرکاری تیروئید نباید از عصاره‌ آویشن استفاده کنند.

آنتی بیوتیک 3

روغن ارگان
ارگان و روغن ارگان به عنوان یک ماده ضد باکتری طبیعی برای مبارزه با باکتری‌های عامل عفونت و مبارزه با رشد بیش از حد «کاندیدا» است. زمانی که به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا مبتلا شده اید، از ارگان استفاده کنید. برای استفاده از روغن ارگانو، آن را در آب یا یک روغن حامل رقیق کنید و به مقدار توصیه شده روزانه مصرف کنید.

پیاز
پیاز هم مثل سیر است، پیاز و سیر بعد از پخته شدن خاصیت آنتی بیوتیکی خود را از دست می‌دهند. خوردن پیاز خام به کاهش درد، عفونت، سرماخوردگی و سرفه کمک می‌کند.

کلم
کلم یکی دیگر از آنتی بیوتیک‌های طبیعی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است. سالاد کلم یا آب کلم خام با عسل تاثیر شگفتی روی بدن می‌گذارد.

زردچوبه
زردچوبه دارای ماده‌ای به نام کورکومین است که ضدباکتری و ضدمیکروب و ضد التهاب می‌باشد. زردچوبه به عنوان یک عامل ضد سرطان، بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های التهابی و بسیاری موارد دیگر عمل می‌کند. زردچوبه و عسل هر کدام خواص خود را برای سلامتی دارند، اما زمانی که این دو ابرخوراکی را با هم ترکیب کنید، قدرت آن‌ها چند برابر می‌شود.

اکیناسه یا سرخارگل
اکیناسه (سرخارگل) یک گیاه دارویی است که انتخابی عالی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه است و مصرف آن می‌تواند به پیشگیری و درمان سرماخوردگی و کوتاه کردن مدت زمان بیماری کمک نماید.

عصاره‌ دانه‌ گریپ فروت
عصاره دانه گریپ فروت یا GSE، یک ماده ضد میکروبی است که از رشد قارچ‌ها و باکتری‌های جلوگیری می‌کند. عصاره گریپ فروت مقابل ویروس‌های بی شمار، باکتریها، انگل‌ها و گیاه‌های قارچی از بدن دفاع می‌کنند.

سرکه سیب
مطالعات نشان داده که سرکه سیب ویژگی آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارد. سرکه سیب بدن را قلیایی می‌سازد و این شرایط می‌تواند به پیشگیری یا مبارزه با برخی انواع سرطان کمک کند.

پودینه کوهی
پودینه کوهی یکی از موثرترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی است که فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

یاس بنفش هندی یا نیم (چریش)
نیم یا یاس بنفش هندی آنتی بیوتیک طبیعی دیگری است که باکتری‌هایی که باعث ایجاد جوش و کورک می‌شوند را از بین می‌برند.

میخک
عصاره‌ آب میخک در برابر بسیاری از باکتری‌ها ازجمله باکتری ای. کولای مفید است.

روغن طبیعی نارگیل
روغن نارگیل ویژگی ضد عفونی کنندگی دارد که به بالا بردن ایمنی بدن و درمان بیماری‌ها کمک می‌کند. روغن نارگیل به طور طبیعی دارای خواص ضد قارچی و ضد میکروبی و مملو از آنتی اکسیدان‌های بی نظیر است.

روغن مرزنگوش
این روغن حاوی ۲ نوع ترکیب به نام کارواکرول و تیمول است که خواص قوی ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد و بدون آسیب رساندن به باکتری‌های مفید، باکتری‌های بیماری زا را از بین می‌برد.

نتایج بیش از ۸۰۰ بررسی بر تاثیر درمانی این روغن تاکید می‌کند. کارواکرول می‌تواند عفونت‌های باکتریایی، عفونت‌های قارچی، ویروس ها، انگل ها، تومور و حساسیت را کاهش دهد.

اکالیپتوس
یکی از گیاهان دارویی حاوی آنتی بیوتیک طبیعی، اکالیپتوس است که یک ضد احتناق قوی محسوب می‌شود. این گیاه دارویی دارای بوی تند و به آسانی قابل تشخیصی است.

اکالیپتوس همچنین یک ضدعفونی‌کننده‌ی طبیعی است که به کشتن قارچ‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند. اکالیپتوس را می‌توان به عنوان یک چای گیاهی طبیعی استفاده کرد. سعی کنید از این گیاه برای تقویت سلامتی خود به صورت روزانه استفاده کنید.

روغن درخت چای
روغن درخت چای یک روغن معطر بسیار قدرتمند است که در مبارزه با مرسای مقاوم به آنتی بیوتیک موثر است. با این حال، برای به‌دست آوردن بهترین نتیجه، این روغن التیام‌بخش را باید بدون رقیق کردن استفاده کنید.

زنجبیل
یکی از در دسترس‌ترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی زنجبیل است که در درمان سرماخوردگی، آنفلوانزا، حالت تهوع، درد مفاصل و دل درد استفاده می‌شود.

فلفل هابانرو
فلفل هابانرو یکی از تندترین فلفل‌های جهان است که خواص ضد باکتری دارد و یک آنتی اکسیدان طبیعی به شمار می‌رود. از سس‌های چیلی هابانرو برای مبارزه با باکتری‌ها استفاده کنید و از خواص آن بهرمند شوید.

دارچین
دارچین یکی از ادویه‌های غنی است که غذا را خوشبو می کند و حاوی مقادیری آنتی بیوتیک است. دارچین می‌تواند به درمان عفونت‌های مخمر کمک کند. برای بهره‌مند شدن از خواص دارچین، چوب دارچین را در ظرف آب بجوشانید و محتویات مورد علاقه خود را داخل آن بریزید. سپس می‌توانید نوشیدنی را خنک کرده و آن را در طی چند روز مصرف کنید.

پروبیوتیک ها
پروبیوتیک‌ها باکتری‌ها و مخمر‌هایی هستند که در بدن، برخی غذا‌ها و برخی مکمل‌های غذایی وجود دارد. برای استفاده از این باکتری‌های مفید، از لبنیات حاوی پروبیوتیک مانند ماست، دوغ، پنیر و شیر استفاده کنید.

مصرف مواد دارای پروبیوتیک به سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش می‌دهد.

عصاره برگ زیتون
عصاره برگ زیتون ترکیبات‌های فعال مانند اولئوروپئین، النولیک اسید دارند که دارای خواص آنتی بیوتیکی بالایی بوده و می‌توانند باکتری ها، قارچ‌ها و ویروس‌های مضر را از بین برده و تکثیر آن‌ها را متوقف نمایند. عصاره برگ زیتون یک ماده گیاهی طبیعی برای کاهش تب است.

 انواع توت
کرنبری، بلوبری، تمشک و سایر میوه‌های خانواده‌ی توت برای درمان عفونت ادراری و مشکلات مثانه مفید هستند. طبق یک تحقیق از یک پایگاه داده‌ی دارو‌های طبیعی، نوشیدن آب کرنبری به طور مرتب با جلوگیری از چسبیدن باکتری ایشیریا کلی به دیواره‌های مثانه و عفونی شدن آن‌ها می‌تواند از عفونت ادراری در زنان باردار و سالخورده جلوگیری کند.

علاوه بر این، آب بلوبری حاوی آنتی‌اکسیدان‌های دارویی مشابه و همان ترکیبات تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی موجود در کرنبری است، بنابراین به مهار باکتری‌هایی که به دستگاه ادراری می‌چسبند و سبب ایجاد عفونت می‌شوند، کمک می‌کند.

انار
علاوه بر میوه‌های خانواده‌ توت، انار نیز دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری است، بنابراین این میوه به جلوگیری از چسبیدن باکتری‌ها روی دیواره‌ مثانه کمک می‌کند. علاوه بر این، انار به میزان ویتامین C دارد که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با برخی از عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های دستگاه ادراری کمک کند.

کلم
کلم یک ماده گیاهی ضد باکتری طبیعی است، که می‌تواند به از بین رفتن باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک نماید. کلم برگ، کلم بروکلی و گل کلم دارای ترکیبات گوگردی می‌باشند که سلول‌های مضر را از بین می‌برند.

ریشه ترب کوهی
ریشه ترب کوهی به دلیل دارا بودن ایزوتیوسیانات‌ها ضد باکتری بوده و یک آنتی بیوتیک طبیعی به شمار می‌رود. آلیل ایزوتیوسیانات روغن عامل مزه قوی ترب کوهی با تعدادی از عوامل بیماری زا مقابله می‌کند.

پرتقال
پرتقال و آناناس حاوی ویتامین c فراوانی است که ایمنی بدن را بالا می‌برد و بدن شما را سالم نگه می‌دارد. این ویتامین به دلیل توانایی اش در تقویت سیستم ایمنی برای درمان سرماخوردگی کمک کننده است.

خطرات مصرف آنتی بیوتیک طبیعی
صرف اینکه ماده‌ای طبیعی است آن را بی‌خطر نمی‌کند. میزان و غلظت مواد فعال مکمل‌های آنتی‌بیوتیکی طبیعی در برند‌های مختلف متفاوت است.

برای مثال هرچند مصرف سیر پخته‌شده معمولا بی‌خطر است، عصاره‌ سیر خطر خون‌ریزی گوارشی را افزایش می‌دهد. این موضوع برای افرادی که جراحی در پیش دارند یا دارو‌های ضدانعقاد مصرف می‌کنند خطرناک است. عصاره‌ سیر همچنین تأثیر دارو‌های HIV را کم می‌کند.

زمان مناسب برای استفاده از دارو
به‌دلیلِ افزایش مقاومت میکروب‌ها به دارو‌های آنتی‌بیوتیک، پزشکان باید سعی کنند مگر در مواقع ضروری و مناسب از تجویز این دارو خودداری کنند.

اغلب آنتی‌بیوتیک‌ها در موارد زیر تجویز می‌شوند:

پیشگیری از گسترش بیماری عفونی.
جلوگیری از وخامت یا خطرناک‌شدن بیماری.
سرعت بخشیدن به بهبودی جراحت یا بیماری.
جلوگیری از پدید آمدن عواقب ناشی از عفونت باکتریایی.

اگر برای فردی آنتی‌بیوتیک تجویز شود، او باید تمام دز دارو را تا تمام شدن دارو و مطابق با دستورالعمل مصرف کند. این موضوع به‌خصوص درمورد افرادی که اگر بیمار شوند با خطر بیشتری رو‌به‌رو هستند، اهمیت پیدا می‌کند:

جراحی پیش رو دارند.
شیمی‌درمانی انجام می‌دهند.
دچار HIV مثبت هستند.
انسولین مصرف می‌کنند.
دچار نارسایی قلبی هستند.
سن‌شان بالای ۷۵ سال است.
کمتر از ۳ روز سن دارند.
وقتی فردی به آنتی‌بیوتیک‌ها آلرژی دارد یا دچار عوارض جانبی می‌شود، می‌تواند در این‌باره با پزشک گفتگو کند.

مطالب مرتبط

در این ظروف‌ اصلاً غذا نپزید

۵ باور رایج اشتباه درمورد سرماخوردگی که همه آنها را شنیده ایم!

۶ بیماری که باعث تاری دید می شوند و باید آنها را جدی بگیرید!

نظرات