روش تشخیص آجیل کهنه و رنگ شده در بازار خشکبار فروشی نوروز

مغزها و آجیل در کنار میوه و شیرینی از خوراکی‌هایی است که خوردن آن در مراسمی چون عید نوروز و شب یلدا بین ایرانیان مرسوم … تصور کنید زمانی که در یک مهمانی دید و بازدید عید مشغول صرف آجیل و خوش و بش هستید، پسته ای در دهان می گذارید و چهره تان از […]

مغزها و آجیل در کنار میوه و شیرینی از خوراکی‌هایی است که خوردن آن در مراسمی چون عید نوروز و شب یلدا بین ایرانیان مرسوم …

77277

تصور کنید زمانی که در یک مهمانی دید و بازدید عید مشغول صرف آجیل و خوش و بش هستید، پسته ای در دهان می گذارید و چهره تان از طعم نامطبوع آن در هم می رود. سعی می کنید هر طور شده خویشتن دار باشید و به روی مبارک نیاورید!

موقعیت بدی است، نه می توانید قورتش بدهید و نه می توانید جلوی میزبان به دستشویی پناه ببرید. شما را نمی دانم اما این اتفاق برای من زیاد پیش آمده است. اما هیچ وقت گزینه دوم را انتخاب نکردم و تلخی آجیل را به جان خریدم. چون می دانستم که میزبان هزینه زیادی برای خرید آجیل کرده و کار درستی نیست که طعم بد آن را به روی میزبان بیاورم.

اندر مکافات طعم تلخ آجیل

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان ، احتمالا شما هم در موقعیت طعم تلخ آجیل قرار گرفته اید و قطعا دوست ندارید برای مهمانان شما نیز اتفاق مشابهی بیفتد . خصوصا اینکه موقع خرید آجیل باید هزینه گزافی را متحمل شوید و خیلی بد است که با پرداخت پول هنگفت، آجیل تلخ دریافت کنید. پس اگر می خواهید مهمانان شما طعم تلخ آجیل را تجربه نکنند، این گزارش را به دقت بخوانید.

ما به سراغ آجیل فروشان سرشناس شهر رفتیم و نکات کلیدی خرید آجیل را از آن ها جویا شدیم. پس با گزارش امروز نوروزی ما امروز همراه شوید.

آجیل بسته بندی یا فله ای؟

شاید شما هم مانند بسیاری از مردم از وجود و عرضه آجیل های بسته بندی بی خبر باشید یا اینکه با خبر باشید اما همچنان به شیوه سنتی خرید آجیل به صورت فله ای وفادار باشید. احتمالا شما احساس می کنید که آجیل های بسته بندی گرانتر هستند و نمی شود طعم شان را امتحان کرد. البته تا اندازه ای این نظر صحیح است. اما آجیل های بسته بندی مزایایی هم دارند. مهم ترین مزیت آجیل های بسته بندی این است که دارای پروانه بهداشتی و تاریخ تولید هستند. علاوه براین از رنگ های شیمیایی در آن ها استفاده نشده و اگر از آن ها شکایت داشته باشید، قابل پیگیری است.

آجیل 1

آجیل فله ای را از کجا بخریم؟

با این وجود، اگر هنوز به خرید فله ای آجیل اصرار دارید حتما از فروشگاه های معتبر خرید کنید. یکی از آجیل فروشان مطرح مشهد به ما می گوید که از فروشگاه هایی خرید کنید که در کل سال دایر هستند. به گفته این آجیل فروش مطرح، فروشگاه هایی که با نام اعتباری خود کار می کنند تمام سعی خود را برای ارائه خدمات خوب و با کیفیت به مشتریان به کار می بندند. او مدعی می شود که وقتی به سال نو نزدیک می شویم، حتی میوه فروشی محل هم اقدام به فروش آجیل می کند در حالی که نه شرایط نگهداری و نه فروش آن را دارد. این مسئله هم باعث می شود که آجیل کیفیت خود را از دست بدهد و به مشکل طعم تلخ آجیل گرفتار شوید.البته این قسمت نرم قضیه بود. یکی از متخصصان تغذیه به خبرنگار ما می گوید که خرید آجیل از دستفروشان بسیار خطرناک است. کاشفی تاکید می کند که شرایط نامناسب محیطی مثل رطوبت، نم بالا، گرما و مقدار زمان نگهداری باعث ایجاد قارچ هایی در آجیل می شود که برای سلامتی بدن مضر است. این در حالی است که این قارچ ها با نفوذ به داخل مغزها نوعی سم به نام آفلاتوکسین را به وجود می آورند که برای سلامتی در کوتاه مدت و درازمدت مضر است.

مغزها و آجیل در کنار میوه و شیرینی از خوراکی‌هایی است که خوردن آن در مراسمی چون عید نوروز و شب یلدا بین ایرانیان مرسوم است. آجیل‌دارای چربی‌های مفید برای بدن است  و خوردن به اندازه آن‌ها،ویتامین،پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن نظیر کلسیم و فسفر را تامین می‌کند. بعداز قیمت زیاد ، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در هنگام خرید آجیل عید این است که چگونه آجیل با کیفیت بخریم. در ادامه به شما چند ترفند خواهیم گفت تا بهترین و سالم ترین  خرید آجیل شب عید را داشته باشید.

آجیل فله ای

راه های تشخیص آجیل خوب:  طعم، مزه و بو

بهترین راه تشخیص آجیل خوب، خوردن آن است. قبل از خرید هر آجیلی آن را بچشید. البته نباید خیلی از این مسیر مطمئن باشید. چرا که در اکثر آجیل ها اندکی خراب وجود دارد و احتمالا چشیدن طعم نمی تواند همیشه کارساز باشد. چرا که در این گونه موارد «مشت نمونه خروار نیست»!آجیل هایی با طعم تند، خیلی شور و یا ترش گزینه های مناسبی نیستند. زیرا بو دادن آجیل های کهنه با آبلیمو یا سایر ادویه ها مانع از تشخیص کهنگی آن توسط مشتری می شود و طعم اصلی آن را پنهان می کند. همچنین طعم بیات و ماندگی از دیگر نشانه های کهنه بودن آجیل است. هر گونه بوی ترشیدگی، رطوبت و نا نیزعلامت هشداری برای شناخت آجیل های کهنه است. یکی از فروشندگان مطرح آجیل در شیراز راهکار شناخت آجیل خوب را این گونه معرفی می کند: «مزه و طعم و شادابی آجیل مهم ترین فاکتورهای آجیل خوب است.»

نصف کنید

کمی از آجیلی که قصد خرید آن را دارید، از وسط نصف کنید. اگر داخل آجیل سوراخی دیده شد این آجیل نامرغوب است  و به قول معروف کهنه شده است.

رنگ آجیل

به رنگ آجیل در هنگام خرید دقت کنید. آجیل هایی که دارای لکه‌های قهوه‌ای رنگ یا کدر هستند، ناسالم  اند.

و باید آن‌ها را از فهرست خرید خود حذف کنید. آجیل مرغوب باید رنگ طبیعی داشته باشد. بنابراین اگر آجیلی بیش از حد براق بود به سالم بودن آن شک کنید. چون  برخی فروشندگان سودجو برای جلب توجه مشتریان از رنگ های غیرمجاز برای براق کردن آجیل استفاده می‌کنند. از خرید پسته‌هایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگ‌شده دارند، خودداری کنید. دور تخمه‌های پررنگ را هم خط بکشید. آن‌ها را به زور رنگ‌های مصنوعی به این شکل درآورده‌اند.

آجیل را در مشت خود بریزید

مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید. سپس آن را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است؟

پس دادن رنگ، نشانه غیر بهداشتی بودن آجیل است. طبق دستورالعمل‌های بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگ‌های مجاز خوراکی، در تولید آجیل‌ ممنوع است.

خرید لب خندان‌ها ممنوع

برای باز کردن پسته‌ها یا به اصطلاح خندان کردن‌شان، آن‌ها را در ظرف‌های آب گرم می‌ریزند تا باد کنند، بعد آن‌ها را داخل ظرف آب سرد می‌ریزند تا پوست‌شان به اصطلاح بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی، یا به اصطلاح شوک حرارتی، روی کیفیت پسته تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه برآن موجب نم‌کشیدن پسته هم می‌شود. این پسته‌ها زودتر فاسد می‌شوند.

تخمه‌های لب‌خندان هم انتخاب خوبی برای خرید نیستند. مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار می‌گیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست می‌دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد می‌شود.

با پوست بخرید

هنگامی که آجیل را مغز می‌کنید، تنها مدت تازگی آن‌ را کاهش می‌دهید.پس واقع‌بین باشیم. بسیاری از ما آجیل‌های مغز شده می‌خریم، زیرا در دسترس‌تر هستند و استفاده از آن‌ها هم  ساده‌تر است اما اگر به دنبال داشتن یک آجیل با کیفیت‌تر با ماندگاری بالا هستید،انتخاب آجیل با پوست گزینه مناسب‌تری است.

لمس کردن آجیل با دستمال مرطوب

بعضی از متخلفان برای جلوه دادن به محصولات خود از رنگ های غیر مجاز خوراکی استفاده می کنند که این گونه رنگ ها از عوامل ایجاد و بروز سرطان ها و ناراحتی های کبد هستند. پسته های خندان، تخمه های جابانی (ژاپنی) و به خصوص تخمه های آفتابگردان از جمله دانه هایی هستند که ممکن است با رنگ و لعاب شیمیایی رنگ شوند. یک آجیل فروش، در خصوص به کارگیری رنگ های شیمیایی در صنعت آجیل معتقد است: این روزها استفاده از این روش ها کمتر صورت می گیرد و بیشتر از رنگ های طبیعی مثل زردچوبه استفاده می شود. اما در مورد تخمه های آفتابگردان و تخمه های جابانی (ژاپنی) باید هوشیار بود.

یک راه ساده برای تشخیص استفاده از رنگ در آجیل ها این است که اگر احساس کردید آجیل دارای رنگ غیر طبیعی است، با دستمالی که با آب مرطوب شده روی آنها بکشید اگر دستمال رنگ به خود گرفت، آجیل رنگ شده است.

یکدست بودن آجیل

به عنوان مثال بادام ها باید تقریبا به یک شکل و اندازه و همرنگ باشند این نکته از آن جهت اهمیت دارد که آجیل در اصطلاح قاطی نداشته باشد. آجیل هایی که یک شکل و یک اندازه نیستند، نمی توانند قابل اتکا باشند و احتمالا چند نوع با هم مخلوط شده اند.

آجیل را برای دو هفته تهیه کنید

آجیل های شور در مهمانی های دید و بازدید عید و بر سر سفره هفت سین نقش پررنگ تری نسبت به آجیل های شیرین و … دارند. در خرید این گونه آجیل ها دقت بیشتری لازم است زیرا به واسطه بو داده شدن عمر کوتاهی دارند و فساد پذیرند، بنابراین توصیه می شود آجیل های شور و بو داده را به اندازه مصرف دو هفته عیدتان خریداری کنید. همچنین در خرید این گونه آجیل ها دقت بیشتری لازم است زیرا تشخیص تازگی آن به خاطر بو دادن و استفاده از نمک سخت تر است پس خرید آجیل های کم نمک به نفع شماست.

آجیل بسته بندی یا فله ای؟

شاید شما هم مانند بسیاری از مردم از وجود و عرضه آجیل های بسته بندی بی خبر باشید یا اینکه با خبر باشید اما همچنان به شیوه سنتی خرید آجیل به صورت فله ای وفادار باشید. احتمالا شما احساس می کنید که آجیل های بسته بندی گرانتر هستند و نمی شود طعم شان را امتحان کرد. البته تا اندازه ای این نظر صحیح است. اما آجیل های بسته بندی مزایایی هم دارند. مهم ترین مزیت آجیل های بسته بندی این است که دارای پروانه بهداشتی و تاریخ تولید هستند. علاوه براین از رنگ های شیمیایی در آن ها استفاده نشده و اگر از آن ها شکایت داشته باشید، قابل پیگیری است.

فریب خنده پسته ها را نخورید

حتما شما هم فکر می کنید بهترین نوع پسته، پسته هایی هستند که به اصطلاح خندان اند و مغزشان از میان پوسته ها خودنمایی می کند. خب، اگر این پسته ها به صورت طبیعی خندان باشند شما درست فکر می کنید یعنی مغز پسته آنقدر رشد خوبی کرده که پوسته را شکافته و بیرون زده است. اما باید بدانید همه پسته های خندان به طور طبیعی خندان نیستند. تولید کننده ها برای پایین آوردن قیمت پسته ها طی عملیاتی پسته های لب بسته را خندان می کنند که به آنها پسته های آب خندان می گویند.

آقای حسینی شیوه آب خندان کردن را این طور توضیح می دهد: در ابتدا پسته های معمولی چکش می خورند و سپس در داخل آب بسیار سرد قرار می گیرند که باعث می شود پوسته ترکیده و در اصطلاح پسته ها خندان شوند. سپس آنها را حرارت می دهند.

به گفته وی، این کار وقتی به شیوه اصولی و با رعایت بهداشت، صورت بگیرد مشکلی ندارد اما ایراد آن زمانی است که سودجویان روال کار را صحیح انجام نمی دهند. به عنوان مثال پسته ها را بیشتر از زمان مقرر داخل آب یخ نگاه می دارند تا خندان تر شوند یا حرارت بیش از حد می دهند و یا به خوبی پسته ها را خشک نمی کنند. وی در رابطه با کیفیت پایین برخی پسته های آب خندان می گوید: همان طور که به عنوان نمونه میوه ای مثل انگور اگر مدت زمان زیادی در آب بماند دیگر طعم اولیه خود را نخواهد داشت پسته ها نیز وقتی بیش از حد در آب بمانند مغزشان بد طعم شده و در اصطلاح گز می شوند.

آجیل فله ای را از کجا بخریم؟

با این وجود، اگر هنوز به خرید فله ای آجیل اصرار دارید حتما از فروشگاه های معتبر خرید کنید. یکی از آجیل فروشان مطرح شیراز به ما می گوید که از فروشگاه هایی خرید کنید که در کل سال دایر هستند. به گفته این آجیل فروش مطرح، فروشگاه هایی که با نام اعتباری خود کار می کنند تمام سعی خود را برای ارائه خدمات خوب و با کیفیت به مشتریان به کار می بندند. او مدعی می شود که وقتی به سال نو نزدیک می شویم، حتی میوه فروشی محل هم اقدام به فروش آجیل می کند در حالی که نه شرایط نگهداری و نه فروش آن را دارد. این مسئله هم باعث می شود که آجیل کیفیت خود را از دست بدهد و به مشکل طعم تلخ آجیل گرفتار شوید.البته این قسمت نرم قضیه بود. یکی از متخصصان تغذیهمی گوید که خرید آجیل از دستفروشان بسیار خطرناک است. وی تاکید می کند که شرایط نامناسب محیطی مثل رطوبت، نم بالا، گرما و مقدار زمان نگهداری باعث ایجاد قارچ هایی در آجیل می شود که برای سلامتی بدن مضر است. این در حالی است که این قارچ ها با نفوذ به داخل مغزها نوعی سم به نام آفلاتوکسین را به وجود می آورند که برای سلامتی در کوتاه مدت و درازمدت مضر است.

چگونه آجیل اقتصادی بخریم ؟

معمولا آجیل دارای ترکیب یکسانی است. به جای این که از ترکیبات تکراری آجیل، استفاده کنید به آجیل خود تنوع دهید. آجیل های شیرین از جمله توت خشک، کشمش، انجیر، برگ زردآلو و برگ آلو را می توانید جایگزین آجیل شور کنید. استفاده از یک یا دو مغز  به همراه یکی از تخمه ها در کنار آجیل شیرین ترکیب سالم و مقرون به صرفه ای است.

قیمت آجیل در بازار

بازار آجیل یکی از پر نوسان ترین بازارهاست زیرا فاکتورهای متعددی در قیمت نهایی یک محصول تاثیر گذارند. نمی توان یک قیمت واحد را به عنوان مثال برای انجیر بیان کرد زیرا انواع مختلفی دارد و درجه بندی کیفیت آن نیز بسیار موثر است.

وات گیف 1

شما هم اگر تجربه یا نظری در مورد خرید آجیل دارید برای ما بنویسید.

مطالب مرتبط

چند راه ساده برای جلوگیری از کرم زدن آجیل و خشکبار

راهنمای کامل خرید آجیل خوب و باکیفیت برای شب عید

این افراد هرگز نباید چلغوز بخورند ! خواص باور نکردنی این لاکچری بدنام

نظرات