مرغ تنوری یکی از انواع طبخ مرغ است که طرفداران زیادی دارد و برای پذیرایی خانمهای خوش سلیقه از خانواده شوهر در مهمانیهای نوروزی گزینه بسیار مناسبی است.
آموزش آشپزی | اول فارس: مرغ تنوری یکی از انواع طبخ مرغ است که بدون روغن و داخل فر تهیه میشود. این مرغ بسیار خوشمزه طرفداران زیادی دارد و برای پذیرایی خانمهای خوش سلیقه از خانواده شوهر در مهمانیهای نوروزی گزینه بسیار مناسبی است.
مرغ در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود. مرغ در انواع خورشها، سوپها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش همراه با پلو رواج بیشتری دارد. مرغ تنوری یکی از انواع طبخ مرغ است که طی آن مرغ را داخل فر میپزند و به همین دلیل به آن مرغ تنوری گفته میشود.
برای تهیه مرغ تنوری باید آن را با مواد مختلف مزهدار کرد تا مرغ بعد از پخته شدن داخل فر خشک نشود. برای مزهدار کردن مرغ تنوری از مواد مختلفی مانند کره، آبلیمو، سس مایونز و ادویههای خوشبو استفاده میکنند. این مرغ خوشمزه را معمولا همراه با پلوی زعفرانی سرو میکنند که ترکیب دلپذیری است. مرغ تنوری را معمولا به صورت درسته و گاه شکم پر تهیه میکنند؛ ولی ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه ران مرغ تنوری را همراه با آموزش سس مخصوص و منحصر به فرد آن و همه نکاتی که برای تهیه این مرغ خوشمزه باید بدانید، با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
طرز تهیه مرغ زعفرانی؛ طعمی بینظیر و متفاوت
مواد لازم برای تهیه مرغ تنوری
- ران مرغ: ۳ عدد
- شیر: ۲ لیوان
- سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
- ماست: ۴ قاشق غذاخوری
- لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۵ قاشق غذاخوری
- عسل: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
- پودر آویشن: ۱ قاشق چایخوری
- سیب زمینی: ۳ عدد
نکات مربوط به مواد اولیه
مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خونآبه نداشته باشد.
عسل
ممکن است با شنیدن کلمه عسل فکر کنید که این ماده غذایی به دلیل شیرین بودن ممکن است طعم مرغ را شیرین کند که این موضوع برای کسانی که تمایلی به خوردن غذاهای شیرین ندارند، خوشایند نیست. اما با اطمینان به شما میگوییم که این میزان عسل استفاده شده در سس مخصوص هرگز طعم شیرینی به مرغ شما نمیدهد؛ بلکه باعث نرم شدن و ترد شدن مرغ خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید که عسل را از مواد سس مخصوص حذف نکنید.
طرز تهیه مرغ تنوری با سس مخصوص
۱ ـ برای شروع کار رانهای مرغ را داخل یک کاسه گود قرار بدهید و شیر را روی آنها بریزید و صبر کنید تا مرغ حدود نیم ساعت در شیر استراحت کند.
۲ ـ در مرحله بعد باید سس مخصوص مرغ تنوری را تهیه کنید. برای این کار ماست + سس مایونز+ عسل+ لیموترش+ روغن مایع+ نمک + فلفل سیاه+ زردچوبه را داخل یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا همه مواد به صورت یکنواخت با هم آمیخته شوند.
۳ ـ سیب زمینیها را پوست کنید و به صورت خلالی درشت برش بزنید؛ سپس روی سیب زمینی کمی نمک، پودر آویشن و ۱ قاشق روغن مایع بریزید و خوب هم بزنید تا همه سیب زمینیها مزهدار شوند.
۴ ـ روی ران مرغ را با یک چاقوی نوک تیز چند برش عمیق ایجاد کنید؛ سپس رانها را داخل سسی که از قبل آماده کردهاید، بخوابانید و پشت و روی مرغ را با سس کاملا بپوشانید. حالا ران را از داخل سس بیرون بیاورید و روی سینی فر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشاندهاید، بچینید.
سیب زمینیهای مزهدار شده را هم کنار مرغها بریزید؛ سپس روی سینی را با فویل بپوشانید و سینی را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از پانزده دقیقه قبل گرم کردهاید، بگذارید. بعد از گذشت سی دقیقه فویل را از روی سینی بردارید و ده دقیقه دیگر زمان بدهید تا مرغ کاملا پخته و نرم شود. حالا مرغ خوشمزه تنوری شما آماده سرو است. نوش جان
نظرات