چگونه بامیه سالم و پرانرژی خانگی درست کنیم؟

بامیه یکی از شیرینی‌هایی است که درون شربت قرار می‌گیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره ها‌ی افطار تهیه می‌شود. به گزارش اول فارس ، بامیه بافت نرمی دارد و وقتی در شربت قرار می‌گیرد، مزه خوبی می‌گیرد. این شیرینی را به همراه زولبیا در ماه رمضان در شیرینی […]

بامیه 1

بامیه یکی از شیرینی‌هایی است که درون شربت قرار می‌گیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره ها‌ی افطار تهیه می‌شود.

به گزارش اول فارس ، بامیه بافت نرمی دارد و وقتی در شربت قرار می‌گیرد، مزه خوبی می‌گیرد. این شیرینی را به همراه زولبیا در ماه رمضان در شیرینی فروشی‌ها عرضه می‌کنند. اما پخت آن در منزل طرفداران زیادی دارد. برای تهیه بامیه خوب و با کیفیت لازم است به یک سری نکات ریز و مهم توجه شود که در نوشتار روی آن تاکید شده است.

 

بامیه 3

مواد لازم برای تهیه بامیه

  • آب: ​یک لیوان
  • روغن جامد یا کره: یک قاشق غذا خوری
  • شربت یا عسل رقیق شده: یک قاشق غذا خوری
  • آرد قنادی: یک لیوان
  • تخم مرغ بزرگ: ۲ عدد
  • وانیل: نوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه شربت

  • آب: یک پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه
  • آبلیمو: یک قاشق سوپ خوری
  • گلوکز: یک قاشق سوپ خوری
  • گلاب: یک هشتم پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ: یک پنجم قاشق سوپ خوری

 

بامیه 2

 

طرز تهیه بامیه

مرحله اول
برای تهیه بامیه خوشمزه در ابتدای کار، شربت را تهیه می‌کنیم. ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا شکر کاملا حل شود. وقتی شکر حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم زد.

مرحله دوم
آبلیمو به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا به غلظتی که می‌خواهیم برسد. سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می‌کنیم. ۵ دقیقه دیگر می‌گذاریم روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم
‌می‌گذاریم تا به دمای محیط برسد تا بتوان بامیه‌ها را در آن غوطه ور کرد. حالا یک قابلمه تفلون یا نچسب بر می‌داریم و آب و روغن و شربت یا عسل را درون آن می‌ریزیم. سپس با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا وقتی که اطراف آن شروع به جوشیدن کند.

مرحله چهارم
آرد را یک باره به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا خمیر در وسط ظرف جمع شود. با حرارت کم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را حرارت می‌دهیم و به اصطلاح داغ می‌زنیم. داغ زدن باعث می‌شود خمیر پخته شود و رطوبت اضافه آن تبخیر شود و کیفیت نهایی بامیه بهتر شود.

مرحله پنجم
وقتی که خمیر را به خوبی داغ زدیم، زیر حرارت را خاموش کرده و خمیر را درون یک کاسه قرار می‌دهیم تا خنک شود. خمیر باید نه سرد و نه گرم باشد. وقتی خمیر ولرم شد، تخم مرغ‌ها را دانه دانه اضافه می کنیم.

مرحله ششم
در این مرحله وانیل را هم با تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم و با همزن می‌زنیم.. در این مرحله اگر خمیر داغ باشد، باعث پخته شدن تخم مرغ‌ها می‌شود و اگر سرد باشد، تخم مرغ به خورد خمیر نمی‌رود. پس باید دمای آن ولرم باشد.

بامیه 1

مرحله هفتم
وقتی تخم مرغ‌ها را اضافه کردیم باید یک خمیر چسبناک بدست آید. اگر خمیر خیلی سفت بود، یک تخم مرغ دیگر را درون یک کاسه کوچک می‌شکنیم. سپس با چنگال آن را می‌زنیم تا یک دست شود. بعد کم کم به خمیر اضافه می‌کنیم تا به شکل مطلوب در آید.

مرحله هشتم
خمیر را درون قیف با ماسوره می‌ریزیم. ماسوره باید ماسوره شکوفه بزرگ باشد. یک قابلمه کوچک برداشته و درون آن روغن فراوان می‌ریزیم. نوک یک قیچی را در داخل روغن فرو می‌کنیم تا چرب شود. سپس قابلمه روغن را روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله نهم
روغن نباید داغ باشد و فقط کمی گرم باشد کافی است. خمیر را با ماسوره درون روغن فشار می‌دهیم و با قیچی آن را به سایز مناسب برش می‌دهیم. سپس با حرارت ملایم می‌گذاریم تا بامیه‌ها سرخ شود. اول کار که خمیر سفت نشده است آن را هم نمی‌زنیم تا ظاهر آن خراب نشود.

مرحله دهم
این نکته قابل ذکر است که قابلمه را پر بامیه نباید بکنیم، چون بامیه‌ها کمی پف می‌کند و نیاز به جا برای پف کردن دارد. وقتی که بامیه‌ها کمی خودش را گرفت و رنگ آن طلایی شد، خیلی آرام آن‌ها را زیر و رو می‌کنیم تا همه جای آن سرخ و طلایی شود.

مرحله یازدهم
وقتی که بامیه‌ها سرخ شد، داخل شربت یا شهد بامیه که به دمای محیط رسیده است قرار می‌دهیم و حدود ۳ دقیقه به آن زمان می‌دهیم و سپس از شربت خارج می‌کنیم. در توری قرار می‌دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. سپس در یک ظرف در دار در یخچال نگه داری می‌کنیم.

مطالب مرتبط

ترفندهای کلیدی برای لیز و سفت نشدن خورشت بامیه

۳ روش مختلف فریز کردن بامیه + جلوگیری از لیز شدن آن

روش پخت بامیه خانگی بسیار خوشمزه به همراه نکات تکمیلی

نظرات

  • سپهر

    تاریخ : ۱۷ - فروردین - ۱۴۰۱

    گفته شربت یا عسل رقیق،منظورش شربت چیه؟


  • سپهر

    تاریخ : ۱۷ - فروردین - ۱۴۰۱

    سلام برا تهیه بامیه گفته شربت یا عسل رقیق شده ،منظورش چه شربتیه؟


  • خانم صفاران

    تاریخ : ۱۷ - فروردین - ۱۴۰۱

    بامیه باید خوب در روغن سرخ شه وبه مدت طولانی نباید درشهد بمونه که نرم نشه


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۷ - فروردین - ۱۴۰۱

    بامیه باید خوب در روغن سرخ شه وبه مدت طولانی نباید درشهد بمونه که نرم نشه


  • شیما

    تاریخ : ۱۷ - فروردین - ۱۴۰۱

    من بامیه درست کردم درست با همین دستور بامیه هام خیلی قشنگ شدن ولی وقتی که تویه شربتش گزاشتم ودرشون اوردم سرد شدن شربتش مسله روغن جامد شد انگار که روغن جامد ریخن روشون اسلن قابل خردن نبود چرا این توری شدن


  • باران

    تاریخ : ۱۶ - فروردین - ۱۴۰۱

    جواب ملینا :چون نباید مستقیم در بامیه ها ببندیم این کار باعت میشه شیرینی نرم بشه


  • ملینا

    تاریخ : ۱۶ - فروردین - ۱۴۰۱

    چرابامیه هاراکه ازشهدبیرون می اوریم نرم هستندمثل مغازه هاتردنیستندباتشکر