روش های مختلف انتقال پول در شبکه بانکی و مزیت‌های هر کدام

اگر قصد انتقال وجه بانکی را داشته باشید، کدام روش را انتخاب می‌کنید. سراغ خودپرداز می‌روید، یا از طریق اپلیکیشن‌های بانکی پول را جابه‌جا می‌کنید یا راه دیگری را ترجیح می‌دهید. این مطلب «رده» توضیح مفصل و کاملی درباره انواع روش‌های انتقال پول است. انواع روش‌های انتقال پول و جزئیاتی که هر کدام‌شان دارند. به […]

اگر قصد انتقال وجه بانکی را داشته باشید، کدام روش را انتخاب می‌کنید. سراغ خودپرداز می‌روید، یا از طریق اپلیکیشن‌های بانکی پول را جابه‌جا می‌کنید یا راه دیگری را ترجیح می‌دهید. این مطلب «رده» توضیح مفصل و کاملی درباره انواع روش‌های انتقال پول است. انواع روش‌های انتقال پول و جزئیاتی که هر کدام‌شان دارند.

به گزارش اول فارس، انتقال وجه بانکی به حساب‌های دیگر بیشترین موارد استفاده را بین مشتریان بانکی دارد. انتقال وجه بانکی در زندگی روزمره ما اثرگذاری پررنگی دارد؛ تصور کنید حقوق و دستمزد همه ما در بستر همین انتقال پول بانکی سر هر ماه به حساب‌مان واریز می‌شود. یا پرداخت خیلی از خریدهای آنلاین را از طریق انتقال وجه اینترنتی تکمیل می‌کنیم و کلی کار دیگر. پس بد نیست انواع روش‌های انتقال پول و مزایای هر کدام را بدانیم تا با مناسب‌ترین راه، انتقال پول بانکی را  انجام دهیم.

روش‌های مختلف انتقال وجه از حسابی به حساب دیگر

یکی از بیشترین دلایلی که برای انجام کار سراغ یکی از سامانه‌های آنلاین بانکی می‌رویم، انتقال وجه بانکی است. برای همین هم انواع روش‌های انتقال پول وجود دارد که هر کدام مزیت و ویژگی خاصی دارند. از اپلیکیشن‌های بانکی که آسان‌ترین روش انتقال پول اینترنتی به حساب می‌آیند اما محدودیت در مبلغ انتقال پول را دارند، تا سامانه‌هایی که سقف انتقال خیلی بالایی دارند، اما آنی و لحظه‌ای نیستند.

انتقال پول از طریق شعبه

اگر هنوز از روش سنتی رفتن به بانک و انتقال پول استفاده می‌کنید، بهتر است بدانید اگر حساب مقصدی که قصد انتقال پول به آن را دارید، در همان بانک خودتان است یا بانکی دیگر.

زمانی که حساب شخص دوم در بانک ما باشد

اگر کسی که می‌خواهید پول را به حسابش منتقل کنید، در همان بانک خودتان حساب داشته باشد و قصد انتقال پول را از طریق داخل شعبه دارید، کارتان خیلی ساده است، تنها کافی است وارد شعبه شوید و کارت ملی همراه ببرید. هر چند روش حضوری رفتن تا شعبه و انتقال پول از داخل بانک هم وقتگیر است و هم معطلی زیادی داخل بانک دارد، اما هم همان لحظه و آنی پول را انتقال می‌دهید، هم امکان انتقال هر مقدار پول را – بدون سقف – دارید.

زمانی که حساب شخص دوم در بانک دیگری باشد

اگر حساب بانکی مقصد شما در بانکی دیگر است، اول از همه باید شماره شبای حساب بانکی همان حساب را داشته باشید. بعد هم یکی از روش‌های انتقال پول پایا و ساتنا را انتخاب کنید. دو سامانه انتقال پول که هر کدام سقف انتقال مشخصی دارند که در بخش خودشان آنها را توضیح می‌دهیم. روش دیگری هم برای انتقال پول از بانکی به بانک دیگر وجود دارد؛ پرداخت ۵ هزار تومان و گرفتن چک رمزدار بانکی و دادن آن به فردی است که قصد انتقال پول به او را دارید.

انتقال وجه بانکی در شعبه بانک از طریق کارت

برای انتقال پول با کارت بانکی‌تان دو راه پیش رویتان است؛ راه اول انتقال وجه از خودپرداز است که سقف انتقال پول تا ۱۰ میلیون تومان را دارد. روش دوم هم رفتن داخل شعبه و انتقال پول با کارت بانکی از داخل بانک است؛ با این روش تا ۱۵ میلیون تومان امکان انتقال پول را خواهید داشت. برای انتقال کمتر از یک میلیون تومان، ۵۰۰ تومان و به ازای هر یک میلیون تومان اضافه، ۲۰۰ تومان به علاوه ۵۰۰ تومان اولیه بابت کارمزد انتقال وجه بانکی ازتان گرفته می‌شود.

انتقال پول با استفاده از دستگاه خودپرداز

اگر هنوز تن به تکنولوژی و گوشی‌های موبایل هوشمند و دنیای اینترنت نداده‌اید، ساده‌ترین کار برایتان رفتن تا یکی از خودپردازها و انتقال پول به روش کارت به کارت است. با همراه داشتن شماره کارت بانکی حساب مقصد تا ۱۰ میلیون تومان می‌توانید پول جابه‌جا کنید. واریز پول هم آنی و در همان لحظه انجام می‌شود. البته سقف و کارمزد انتقال پول در این نوع انتقال وجه بانکی بستگی به حساب مقصد در هر کدام از بانک‌ها و  خودپرداز آن بانک دارد، چون هر کدام سقف متفاوتی برای انتقال پول در این روش گذاشته‌اند.

انتقال وجه از طریق سامانه شتاب

رایج‌ترین روش برای جابه‌جایی پول که مردم به آن کارت‌ به‌ کارت می‌گویند، از طریق سامانه شتاب انجام می‌شود. برای انتقال پول از طریق شتاب، تنها به شماره کارت بانکی مقصد نیاز دارید و شماره شبا برای واریز پول به کارتان نمی‌آید. البته انتقال وجه بانکی از طریق سامانه شتاب محدودیت‌هایی مثل سقف انتقال دارد؛ از ۳ میلیون تومان در اپلیکیشن‌های پرداخت تا ۱۰ میلیون تومان در اینترنت بانک و موبایل بانک. انتقال وجه از طریق سامانه شتاب از داخل شعبه بانک هم تا سقف ۱۵ میلیون تومان خواهد بود. محدودیت سقف انتقال مهمترین نقطه ضعف انتقال پول از طریق شتاب است.

انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا

نام اصلی‌اش سامانه تسویه ناخالص آنی است که مخففش همان ساتنا می‌شود. سامانه ساتنا مناسب انتقال مبالغ در سرویس انتقال وجه بانکی است. از زمانی که ساتنا آمده، جایگزین چک‌های رمزدار بین‌بانکی شده و روال جابه‌جایی پول را ساده‌تر کرده است. انتقال وجه بر اساس ساتنا در بازه ۸ صبح تا ۱۶ روزهای کاری و ۸ صبح تا ۱۳ روزهای پنجشنبه انجام می‌شود و زمان انتقال پول هم آنی و در همان لحظه است و در نهایت ۲۰ دقیقه بعد از انتقال پول، مبلغ در حساب مقصد می‌نشیند. در سامانه ساتنا کف انتقال وجه ۵۰ میلیون تومان تعیین شده است. سقف انتقال پول ساتنا هم ۲۰۰ میلیون تومان با استفاده از دستگاه رمزساز است. اگر هم دنبال انتقال مبالغ بالاتری هستید، باید تا شعبه بانک بروید و بدون سقف پول جابه‌جا کنید. برای انتقال پول هم تنها به شماره شبا نیاز دارید.

انتقال وجه از طریق سامانه پایا

سامانه اتاق پایاپای الکترونیکی که به آن سامانه پایا می‌گویند. سامانه پایا به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند دستور پرداخت‌های متعدد را از جانب بانک مبدا دریافت، پردازش و به بانک مقصد ارسال کند. همچنین بانک‌ها می‌توانند پرداخت‌های مشتریان را به صورت تکی یا انبوه در سامانه پایا ارسال کنند. مزیت سامانه پایا برداشت یا واریز مستقیم است. مثلا در سیستم واریز مستقیم پایا به شما اجازه می‌دهد تا در مدت زمانی مشخص پولی از حساب شما را برداشت و به یک یا چند حساب دیگر انتقال دهد. این سامانه برای پرداخت حقوق از طرف کارفرما، پرداخت سود سهام و انتقال پول اینترنتی به هر حساب دیگری کارآمد است. برای انتقال وجه پایا تنها داشتن شماره شبا کافی است. سقف انتقال وجه بانکی در سامانه پایا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در هر روز تعیین شده است.

انتقال وجه از طریق سامانه شاپرک

هر جا عبارت انتقال وجه از طریق سامانه شاپرک را دیدید، بدانید منظورشان همان انتقال وجه از طریق کارت‌های بانکی است. جزئیات انتقال پول از طریق کارت‌های بانکی را هم بالاتر توضیح دادیم.

انتقال وجه از طریق سامانه چکاوک

سامانه چکاوک در واقع سامانه‌ای است که تصویر چک‌های بانکی را بین بانک‌های مختلف جابه‌جا می‌کند. پس اگر از بانک خودتان چک رمزدار بانکی گرفته‌اید، در واقع تصویر چک شما از طریق سامانه چکاوک هم برای بانک مقصد قابل مشاهده است. شیوه کار به این صورت است: شما چک را به بانک می‌دهید. بانک هم بعد از اسکن چک، تصویر آن را به همراه شماره حساب و نام دریافت‌کننده به سامانه منتقل کرده و پس از تایید شعبه، تصویر چک به همراه اطلاعات مورد نیاز به بانک بدهکار‌ منتقل‌ می‌شود. شعبه پرداخت کننده هم بعد از بررسی اطلاعات چک را نقد می‌کند.

انتقال وجه بانکی از طریق اپلیکیشن

انتقال پول اینترنتی از طریق اپلیکیشن‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند: اول اپلیکیشن‌های پرداخت که معروف‌ترین‌هایشان آپ و تاپ و چند تای دیگر هستند. دسته دوم هم اپلیکیشن‌های هر کدام از بانک‌ها هستند که در واقع بانک دیجیتال به حساب می‌آیند و امکان انتقال پول را برای مشتری‌هایشان فراهم می‌کنند. سقف انتقال پول در اپلیکیشن‌های پرداخت ۵ میلیون تومان و سقف انتقال در اپلیکیشن‌های بانکی هم ۱۰ میلیون تومان است.

انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت اینترنتی

برای انتقال وجه در دنیای اینترنت باید سراغ درگاه‌های پرداخت اینترنتی رفت؛ درگاه‌های پرداخت اینترنتی در واقع رابط بین فروشندگان محصولات اینترنتی و کسب‌وکارهای آنلاین و مشتریان آنها هستند و بعد از کسر مبلغ از حساب خریدار آن را به حساب فروشنده انتقال می‌دهند. درگاه‌های پرداخت اینترنتی هم دو دسته هستند؛ درگاه پرداخت مستقیم، درگاه پرداخت واسط.

انتقال پول از طریق شماره‌گیری کد USSD

با این‌که این روش بعد از فراگیر شدن اینترنت کارایی خاصی ندارد، اما هنوز هم برخی بانک‌ها امکان انتقال پول را از طریق کد USSD دارند. انتقال وجه در این روش نیاز به نصب هیچ برنامه‌ای ندارد و اینترنت هم نمی‌خواهد و سریع است. اما باید کارت‌ بانکی خودتان را در سامانه پیوند بانک مرکزی تعریف کنید تا امکان استفاده از سرویس USSDرا داشته باشید. البته این را هم بگوییم که این روش انتقال پول امنیت پایین‌تری نسبت به همه روش‌های دیگر دارد و بیشتر بانک‌ها دیگر این سرویس را ارائه نمی‌دهند.

مطالب مرتبط

تفاوت پایا و ساتنا برای انتقال وجه بین‌بانکی چیست؟

بهترین روش انتقال پول در سیستم بانکی/فرق پایا ، ساتنا و پل

اگر اشتباهی پول به حساب فرد دیگری واریز کردیم چکار کنیم؟

نظرات