در هنگام شستشو ابتدا لباسها را بر حسب جنس و رنگ طبقه بندی نمایید و هرگز آنها را با هم مخلوط نکنید.
– قبل از شستن پوشاک آنها را لکه گیری کنید.
– بهتر است لباسهای زیر با دست شسته شود.
– برای رفع زردی زیر پیراهن های نایلونی آنها را پس از شستن، در آبی که دو قاشق سوپ خوری آب اکسیژنه ۱۰ درصد ریخته اید بگذارید و پس از مدتی بیرون آورده آبکشی کنید. وایتکس را در این مورد به کار نبرید چون زردی آن را بیشتر می کند.
– برای شستن لباسهای سفید می توانید از وایتکس استفاده کنید.
راهنمای شستشوی انواع لباس
لباس نوزاد:
- لباس نوزاد و لباسهای زیر را با سایر لباسهای نشویید.
- لباس نوزاد را با صابونهای کم قلیایی بشویید چون ممکن است پودر رختشویی سبب حساسیت پوستی نوزاد شود.
- لباس نوزاد را با آب سرد، با ملایمت و بدون چنگ زدن شسته و آبکشی نمایید.
آستین و یقه لباس:
آستین و یقه پیراهن را قبل از شستشو به صورت مجزا با برس و صابون گلیسیرین دار تمیز نموده و آبکشی کنید.
ملافه نو:
هیچ گاه برای نرم کردن ملافه نو که حالت خشک دارد از آب گرم استفاده نکنید زیر هم رنگ آن زرد می شود و هم همانطور خشک باقی می ماند. برای نرم کردن ملافه آن را یک شب تا صبح در آب صابون بخیسانید بعد آبکشی و خشک نمایید.
پرده های توری:
- پرده های توری که در اتاقها آویزان می شوند مخصوصاً آنهایی که در اتاق نشیمن هستند، خیلی زود گرد و خاک را به خود جذب می کنند. برای اینکه این گرد و غبار کاملاً از پرده های توری خارج شوند در آب شستشوی پرده ها مقدار کمی نمک اضافه نمایید.
- برای شستن پرده توری ابتدا آن را چند بار با آب سرد بشویید تا خاک و دوده آن از بین برود. مقدار کمی ماده سفید کننده در داخل آب بریزید و پرده را در آن خیس کنید و بعد از مدتی آب بکشید. سپس پرده را با پودر لباسشویی شسته و آبکشی نمایید.
- برای جلوگیری از چروک شدن پرده ها، پرده های توری را به صورت نمدار آویزان کنید. در این صورت احتیاجی به اتو زدن آنها نیست و پرده ها هم مرتب می ایستند.
پارچه حریر:
اگر می خواهید پارچه حریر بعد از شستن درخشندگی اولیه خود را داشته باشد کمی سرکه و الکل را با آب مخلوط کنید و پارچه ها را بعد از شستن در آن آب بکشید.
لباسهای پلیسه دار:
هیچ گاه لباسهای پلیسه دار را در ماشین لباسشویی نیندازید، زیرا گردش ماشین به پلیسه ها صدمه می زند. این قبیل لباسها را اگر جنس پارچه آن طبیعی و از جنس ترگال است در طشت بشویید و لبه آنها را بدون اینکه فشار دهید به چوب لباس آویزان کنید تا خشک شود.
پوشاک چرمی:
- برای شستن پارچه های چرمی کمی پودر رختشویی را داخل آب سرد حل کنید و پارچه را در آن قرار دهید و بعد از ربع ساعت با ملایمت روی آن دست بکشید. سپس پارچه را آب بکشید. پارچه چرمی را هرگز چنگ نزنید و نچلانید. بعد از این مرحله پارچه را در آبی که کمی پودر صابون در آن حل کرده اید قرار دهید تا نرم و لطیف گردد. سپس پارچه را آبکشی کرده و آویزان کنید تا خشک شود.
- هیچ گاه پارچه را روی رادیاتور شوفاژ و لوازم گرم کننده قرار ندهید زیرا باعث خشک شدن چرم می شود.
- هیچ گاه در شستشوی لباسهای چرمی از وایتکس استفاده نکنید.
پوشاک پنبه ای و کتانی:
- این نوع پوشاک را می توانید هنگام شستن خوب چنگ بزنید و سپس آبکشی کرده و در هوای آزاد خشک نمایید.
- برای پوشاک سفید می توانید از ماده رنگبر نیز استفاده کنید.
- در شستشوی این نوع پوشاک سفیدها را با هم و رنگی ها را با هم بشویید و هرگز آنها را با هم مخلوط نکنید.
- اگر این نوع پوشاک لکه دارند حتماً قبل از شستشو لکه زدایی نمایید.
- هیچ وقت برای پاکیزگی پارچه کتانی از آب وایتکس استفاده نکنید.
- برای شستشوی این نوع پوشاک می توان از آب گرم و برای سفت ایستادن از آهار استفاده کرد.
- این نوع پارچه ها را کمی مرطوب از روی طناب بردارید و از پشت اتوی داغ بکشید.
پوشاک نخی:
- این نوع پارچه ها را می توانید با ماشین و یا با دست بشویید.
- دمای آب می تواند حداکثر ۶۰ درجه باشد.
- از اسیدها و بازها قوی در شستشو و لکه زدایی در آنها استفاده نکنید.
- لباسهای رنگی و سفید را جدا از یکدیگر بشویید.
پوشاک نایلونی همراه با پولیستر و پنبه :
- این نوع پارچه ها را باید با آب سرد آبکشی کنید.
- اگر جنس این نوع پوشاک فقط نایلونی است توصیه می شود آن را با دست بشویید.
- لباسهای سفید و رنگی را جدا از یکدیگر بشویید.
- از بکار بردن آب اکسیژنه و یا هر ماده رنگبر دیگر روی آن خودداری کنید
استات
پارچههایی از جنس استات را تنها از طریق خشک شویی تمیز کنید مگر آنکه در راهنمای شست وشوی آن قید شده باشد «قابل شست وشو با دست». در این صورت ممکن است لباس را با یک شوینده ملایم و آب نیم گرم بشویید و به دور از حرارت مستقیم خشک نمایید.
آکریلیک
لباسهای آکریلیک را پیش از شست وشو به پشت برگردانید. این لباسها را هم میتوانید با دست و هم با ماشین لباسشویی با درجات کم بشویید.
نخ یا کتان
لباسهای نخی یا کتانی اغلب الیافی محکم دارند و میتوانند درجات بالاتر دمای آب را تحمل کنند. آنها را پس از شست و شو در ماشین لباسشویی هنگامی که هنوز کمی مرطوب هستند اتو کنید و از اتوی بخار یا اسپری آب هنگام اتوکشی استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. لباسهای نخی سفید را میتوان با استفاده از سفید کنندهها لکه گیری کرد. اما توجه داشته باشید که پس از لکه گیری لباس را خوب آبکشی کنید تا مایع سفید کننده به صورت لکههای زرد رنگ روی لباس باقی نماند.
لینن
لباسهای لینن را میتوان با دست یا با ماشین لباسشویی شست و یا از طریق خشک شویی تمیز کرد. این لباسها را نیز هنگامی که مرطوب هستند با اتوی داغ اتوکشی کنید. لباسهایی از جنس لینن را میتوانید در صورتی که رنگ خودشان سفید باشد با سفید کننده لکه گیری کنید یا برای مدت کوتاهی در مایع سفید کننده خیسانده و سپس خوب آبکشی نمایید.
پارچههای کشی یا استرچ
لباسهای کشی را با دست بشویید و از آب گرم و شویندهای ملایم استفاده کنید یا آنها را در لباسشویی با درجه مخصوص الیاف مصنوعی بشویید. برای این لباسها هرگز از سفید کننده استفاده نکنید زیرا الیاف آنها را از بین میبرند. ضمناً لباسهای سفید کفشی را با لباسهای رنگی در ماشین لباسشویی نشویید چون به سرعت رنگ میگیرند. اغلب لباسهای کفشی را میتوان با درجه حرارتهای پایین اتو کرد.
نایلون و پلی استر
لباسهای نایلونی را بهتر است با دست بشویید زیرا الیاف ظریفی دارند. در صورتی که از ماشین لباسشویی برای این لباسها استفاده میکنید درجه شست وشو را روی درجه مخصوص الیاف مصنوعی قرار دهید.
ابریشم
از آنجا که اغلب ابریشمهای رنگ شده، رنگ پس میدهند بهتر است این لباسها را خشک شویی کنید. در غیر این صورت پارچههای ابریشمی را با دست و با آب گرم و صابون به آرامی بشویید و آبکشی کنید. آب اضافی پارچه را با اندکی فشردن آن بگیرید و در حالی که هنوز مرطوب است آن را با درجه مخصوص ابریشم اتو کنید.
لباسهای پشمی
لباسهای پشمی را هرگز با آب گرم نشویید چون الیاف پشم کاملاً جمع میشود و به اصطلاح آب میرود. این لباسها را با دست در آب سرد بشویید یا به روش خشک شویی تمیز کنید.
چند نکته کاربردی برای شستشوی انواع لباس
- به نکاتی که بر روی اتیکتهای لباسی که خریداری میکنید وجود دارند ، دقت بفرمایید ،
- به دمای که ماشین لباس شویی برای شستن لباسها به شما میدهد دقت بفرمایید و در همان درجه قرار دهید ، درجهی شستن لباسها را خیلی بالا ندهید و هم چنین مدت زمانی طولانی را برای شستن لباس ندهید زیرا فقط بافت لباسهایتان سریع از بین میرود .
- لباسهای با رنگهای تیره و روشن را با هم در ماشین لباس شویی نیندازید ویا اینکه با هم در یک تشت خیس نکنید .
- لباسهای را که میخواهید برای اولین بار بشویید را نیز از بقیه لباسها جدا گذاشته و جداگانه آنها را بشویید .
- حتما قبل از اینکه لباسها را در داخل ماشین لباس شویی قرار دهید، جیبهای لباسها را نگاه کنید و مطمئن شوید که جیبهای همه لباسها خالی هستند .
- به حجمی که ماشین لباسشوییتان دارد دقت بفرمایید و بیشتر از مقداری که قدرت آن را دارد لباس به داخل ماشین نریزید .
زیرا ماشین لباسشوییتان سنگین شده و قادر نخواهد بود که همهی لباسها را با قدرت بشویید و همین طور باعث میشود که لباسهایتان چروک شود و مجبور شوید، زمان زیادی را به اتو کردن لباسها بپردازید. - لباسهای که جنسهای مختلفی نیز دارند را هم باید جدا کنید و جدا جدا در داخل ماشین لباس شویی قرار دهید برای مثال : پلیور ویا تی شرت را باید جدا از هم شست تا بافت لباسها دیرتر از بین برود ، زیرا یکی جنس تقریبا ظریف دارد اما پلیور دارای جنسی ضمخت تر میباشد پس مدت زمان شست و شوی آنها و هم چنین مدت زمان خشک شدن شان نیز متفاوت است .
- برای اینکه مطمئن شوید که لباستان رنگ میدهدیا نه ، ما به شما یک راه حل ارایه میدهیم: لباسی را که برای اولین بار میخواهید بشویید و یا اینکه نمی دانید آیا این لباس رنگ می دهد یا نه ؟ بهتر است این لباس را بین دو پارچهی سفید قرار دهید و بعد آنها را در آب بیندازید و ببینید که آیا این لباس به پارچههای سفید رنگ می دهد یا نه ! با این تست به راحتی میتوانید بفهمید کهایا لباس شما رنگ میدهدیا نه ؟؟
- برای اینکه از لباس زیر خود مواظبت کنید و مدت دوام آن را استحکام ببخشید توصیه میشود، که لباس زیرتان را خودتان بشویید و تا جایی که ممکن است لباس زیرتان را با سایر لباسها به داخل ماشین نیندازید، زیرا از لحاظ بهداشتی مشکل دارد. اگر لباستان را با دست میخواهید بشویید، هیچ گاه پودر لباس شستن را مستقیم بر روی لباس نریزید ، زیرا بافت لباستان را از بین میبرد و علاوه بر آن لباس خوب تمیز نمی شود. برایاینکه لباس را بشویید ، باید پودر را در آب حل کنید و بعد لباس را در آن بیندازید.
روش های شستشوی انواع پارچه
روش های شستشوی انواع پارچه شستشو یکی از اصلی ترین وظایف زنان در عهد قدیم …
حال که نحوه شستشوی انواع لباس را کاملا توضیح دادیم اکنون به نحوی خشک کردن و چلاندن آنها میپردازیم :
- اگر لباسی را با دست میشویید ، آنرا زیاد نچلانید زیرا چروک میشود و باید آن را اتو کنید و زحمتتان زیادتر میشود .
- لباس را اگر میخواهید با دست بشویید در داخل دست شویی بشورید ، زیرا به ناحیهی ستون فقراتتان فشار نمی آورد چون ایستادهاید و در حال شستن هستید پس در نتیجه کمرتان اذیت نمی شود .
- اگر لباس را در داخل ماشین لباس شویی قرار میدهید ، بلافاصله بعد ازاینکه شستن ماشین لباس شویی به اتمام رسید ، در همان زمان و بلافاصله لباسها را بر روی رخت آویز قرار دهید ، زیرا اگر لباسها به مدت زیادی در ماشین لباس شویی باقی بماند ، باعث میشود که لباسها قارچ بزنند و علاوه بر آن چروک نیز بشوند .
- لباسهای از جنس نخ و پشم را به تنهایی خشک کنید و ازاینکه با لباسهای دیگر هم زمان خشک شود باید جلوگیری کند .
- اگر لباسهای خود را بر روی رخت آویز و در بیرون از خانه ، در تراس خانهتان میآویزید تا خشک شود، دقت داشته باشید که نور خورشید مستقیم بر روی لباسهایتان نتابد زیرا رنگ لباسهایتان را از بین خواهد برد و آنها را بی رنگ و رو خواهد کرد .
- برایاینکه لباستان را اتو کنید در ابتدایک پارچهی دیگر را روی آن بیندازید و بعد اتو کنید زیرا از برق افتادن و همین طور ازاینکه رنگ لباستان زود از بین رود ، جلوگیری میکند .
- هنگام اتو کردن حتما به دستوری که بر روی اتیکت آورده شده و به دمای مناسبی را جهت اتو کردن به شما داده است دقت بفرمایید .
- هنگامی که میخواهید اتو کشی کنید ، اگر پارچه مورد نظر شما پارچهی ظریفی است ، از اتوی همراه با بخار آب برای اتو کشیاین لباس خودداری بفرمایید .
- خشک کردن لباسها توسط ماشین لباس شویی ، باعث صدمه زدن به بافت لباسهایتان میشود تا آنجا که ممکن است سعی کنید لباسهایتان را به طور طبیعی خشک کنید .
بزرگترین اشتباهات در شستن لباس
اشتباهاتی که معمولا در شستن لباس ها انجام میدهید
لکهها را چطور برطرف میکنید؟ معمولا چقدر شوینده در ماشین لباسشویی میریزید؟ چقدر آن را پر میکنید؟ فیلتر آن را هر چندوقت یکبار عوض میکنید؟ کدام لباسها را با هم میشویید؟ برای شستن لباس از چه آبی با چه دمایی استفاده میکنید؟ اگر گاهی در تمیز کردن لباسهایتان ناکام میشوید، بدانید که پاسخ تمام این سوالات در کیفیت شستوشوی شما تاثیر دارد.
اگر لباسها کدر میشوند یا لکههایشان برطرف نمیشود به احتمال زیاد در روش شستن لباس مشکل دارید. این مطلب به شما کمک میکند حرفهای و هوشمند لباس بشویید و لباسهای تمیزتری داشته باشید.
اشتباه شماره ۱
لکههای را به سختی میسابید!
سابیدن سخت لکهها بر خلاف چیزی که فکر میکنید باعث برطرف شدن آنها نمیشود. بلکه باعث میشود لکه به خورد پارچه برود و در تار و پود آن نفوذ کند. شما باید با آرامش و هوشمندی لکهها را برطرف کنید. مهمترین کار این است که لکه را در سریعترین زمان بشویید.
هر چه زمان کمتری گذشته باشد موفقیت بیشتری خواهید داشت و لکههای مانده خیلی سخت برطرف میشوند. از یک پارچه سفید استفاده کنید که مطمئن باشید رنگ نمیدهد. ماده شوینده را به پارچه بمالید و به آرامی روی لکه بکشید. سعی کنید خیلی اینور و آنور نروید و به لکه محدود بمانید. با این کار کمترین آسیب را به لباس میرسانید.
میدانید وقتی لباس شما در ماشین لباسشویی رنگ میگیرد، بزرگترین اشتباه این است که دوباره آن را زیر آب بگیرید و بسابید؟ در صورتی که شما لباس رنگ شده را دوباره زیر آب بگیرید،لکهها در برابر هر نوع لکه بری مقاوم میشوند و حتی خشکشویی هم نمیتواند کمکی به پاک شدنشان بکند. پس همیشه سابیدن لباس را تنها راهحل ندانید و در چنین شرایطی کار را به دست کاردانش بسپارید.
اشتباه شماره ۲
بیش از حد از شوینده استفاده میکنید!
کف شویندهها میتواند آلودگی را از لباسها بیرون بکشد و به مناطقی که معمولا بیشتر کثیف میشوند و با شستوشوی معمولی تمیز نمیشوند، نفوذ کنند. منظور مناطقی مثل پشت یقه است. وقتی شوینده را زیاد میریزید به آن فرصت کف کردن نمیدهید و این مناطق معمولا کثیف میمانند. راهحل این است که مقدار شوینده مصرفی خود را به نصف برسانید.
اگر دیدید لباسها کثیف از ماشین بیرون آمدند، مقدار را کمی زیاد کنید تا مقدار کافی دستتان بیاید. این قانون یک استثنا دارد؛ اگر آب محل زندگی شما سخت است، لازم است مقدار شوینده را زیاد کنید. معمولا پشت بسته شویندهها مقدار لازم برای آب سخت نوشته شده است. صرفهجویی در این یک مورد را کنار بگذارید و بر اساس دستورعمل مایع در ماشین بریزید. اما مراقب باشید زیاده روی نکنید. اگر بیشتر از نیاز و تحمل ماشین لباسشوییتان در آن شوینده بریزید، کفها از در محافظ ماشین بیرون میزنند و همه آشپزخانه شما را در تصرف خود در میآورند.
اشتباه شماره ۳
بدون توجه به برچسب لباس آن را میشویید!
برچسبی روی بعضی لباسها وجود دارد که روی آن نوشته شده: «Dry-Clean» این لباسها معمولا شامل الیاف طبیعی مثل کتان و ابریشم است. این لباسها باید با دست شسته شوند و بدون اتو و در هوای آزاد خشک شوند. این لباسها را در آب خیس کنید، بعد با یک شوینده بسیار ملایم بشویید. از چلاندن و چنگ زدن این لباسها خودداری کنید. کافی است لباس را چندبار در آب و شوینده فرو ببرید و بیرون بیاورید. در آخر آن را در آب خالص چند بار فرو کنید و به جای چلاندن، بگذارید آب از آن چکه کند و بعد آن را لای حوله بپیچید تا آب آن کاملا گرفته شود، بعد روی حوله کاملا خشکش کنید. باز هم تاکید میکنیم که شستن هر لباس و پاک کردن هر لکه فوتو فن خودش را دارد و نمیتوانید همیشه از یک راه بروید و به نتیجه برسید.
اشتباه شماره ۴
زیپ لباسها را نمیبندید!
دندانههای فلزی هم میتوانند لباسهای لطیف را نخکش کنند و هم در صورت زنگ زدن روی آنها لک غیر قابل پاک شدن بیندازند. بنابراین بهتر است زیپها را ببندید و بعد لباسها را در ماشین بیندازید.
تصور نکنید با بازگذاشتن زیپ امکان رسیدن آب و شوینده به همه نقاط آن را فراهم میکنید. مطمئن باشید حتی با زیپ بسته هم لباس شما به بهترین شکل شسته میشود. فقط کافی است ریزهکاریهایی که در این مطلب گفتهایم را رعایت کنید.
اشتباه شماره ۵
دکمههای لباس را قبل از انداختن در ماشین میبندید!
قانون بسته بودن زیپ را نمیتوانید به لباسهای دکمهدار تعمیم دهید و برای شست و شوی بهتر لباس، دکمههای آن را ببندید. بر خلاف چیزی که به نظر میرسد، بهتر است دکمههای پیراهنها را قبل از انداختن در ماشین لباسشویی باز کنید، اما دلیلش ناتوانی ماشین لباسشویی، در رساندن شوینده به لباسهایی که دکمهشان بسته است نیست، بلکه برای بیشتر کردن طول عمر لباستان باید این کار را انجام دهید.
شستوشو در ماشین به دکمههای لباس فشار وارد میکند و ممکن است آنها را لق کند. علاوهبر این وقتی دکمهها باز است ممکن است لایه درونی لباسها بهتر شسته شوند.
اشتباه شماره ۶
بیش از حد از سفیدکنندهها استفاده میکنید!
سفیدکنندهها میتوانند لباسهای رنگی را از درخشندگی بیندازند و کدر کنند. خیلی وقتها لازم نیست از این مواد استفاده کنید. برای مثال لکههای پروتئینی مثل خون یا عرق به هیچ وجه با سفیدکنندهها از بین نمیروند. بهتر است برای لکهها از لکهبرهای مخصوص خودشان و بهتر از همه لکهبرهای طبیعی استفاده کنید.
برای سفید کردن لباسهایی مثل جورابهای ورزشی یا زیرپوشها میتوانید در یک قابلمه بزرگ چند برش لیموترش بیندازید، لباسها را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه بجوشانید.
اشتباه شماره ۷
ماشین لباسشویی خود را طراز نکردهاید!
اگر ماشین لباسشویی شما صاف روی زمین قرار نگرفته باشد، بخشهای مختلف ماشین صاف روی هم نمیلغزند و ممکن است آسیبهای بسیار جدی به آن وارد شود و قطعات پیش از موعد معمول فرسوده شوند. علاوهبر اینکه این کار باعث میشود ماشین لباسشویی صدای بسیار زیادی هم تولید کند. شما میتوانید دکمهای را به یک نخ وصل کنید و آن را روی لبه ماشین قرار دهید و مشاهده کنید آیا با آن طراز است یا نه. اگر نبود لازم است زیر پایههای ماشین چیزی بگذارید تا کاملا طراز شود. این کار جلوی لرزش ماشین را هم خواهد گرفت.
اشتباه شماره ۸
قبل از خشککردن به ماشین استراحت میدهید!
خیلیها فکر میکنند اگر بعد از شستن لباسها و قرار دادن آنها در خشککن یک ساعت فاصله بیندازند، ماشین لباسشویی خنک میشود و احتمال کمتری دارد که خراب شود. در حالی که ماشینهای لباسشویی برای استفاده خشککن بعد از بخش شستوشو طراحی شدهاند و از گرمای تولید شده در بخش شستوشو برای خشک کردن لباسها استفاده میکنند و همین کار باعث کاهش مصرف انرژی میشود. پس منتظر نمانید و بلافاصله بعد از شست و شو خشککن را روشن کنید.
اشتباه شماره ۹
قانون ویژه جورابها را نمیدانید!
خیلیوقتها جورابها در ماشین لباسشویی لای لباسهای دیگر میمانند و هم خوب تمیز نمیشوند و هم موقع خشک کردن باید مدتی دنبال آنها بگردید. پیشنهاد ویژه ما این است: جورابها را اول از همه در مخزن ماشین لباسشویی بیندازید و بعد لباسهای دیگر را اضافه کنید. با این کار کمترین احتمال وجود دارد که جورابها خود را به لباسهای دیگر بچسبانند و لای آنها پنهان شوند. البته هنگام شستن لباس مراقب جورابهایی که رنگ تند دارند باشید. خیلی وقتها این جورابهای کوچک مسئول رنگی شدن لباسهای عزیزتان هستند.
دو اشتباه دیگر:
ماشین لباسشویی خود را نمیشویید؟
این واضح است که باید فیلتر ماشین لباسشویی خود را بعد از هر بار استفاده تمیز کنید. پرزهای لباسها در فیلتر گیر میکنند و ممکن است آن را مسدود کنند. در این صورت خطرات جدی ماشین لباسشویی شما را تهدید خواهد کرد. هرچند خیلیها در این مورد هم تنبلی میکنند و فیلتر ماشین لباسشویی خود را خیلی دیر تمیز میکنند، اما حتی اگر مرتب این کار را انجام دهید، باز هم ممکن است ماشین لباسشویی شما در اثر پرز یا آلودگی لباسها دچار مشکل شود.
برای خلاص شدن از این مشکل بهتر است مخزن ماشین را هم هر چند ماه یک بار تمیز کنید. از یک مسواک استفاده کنید. تمام سوراخهای مخزن را به دقت تمیز کنید. میتوانید از یک شوینده ملایم مثل صابون مایع هم استفاده کنید. بعد مخزن را پاک کنید، در ماشین لباسشویی را نبندید و بگذارید مخزن در هوای آزاد کاملا خشک شود. با این روش از رشد احتمالی قارچها هم جلوگیری کردهاید.
لباسها را کنترل نمیکنید!
بعد از بیرون آوردن لباسها از ماشین لباسشویی باید آن را کاملا بررسی کنید تا لباسی در آن باقی نمانده باشد. یک دستمال کوچک یا یک لنگه جوراب میتواند در ماشین باقی بماند و بعد از چند روز ماندن در رطوبت باعث کپک زدن و رشد قارچ در مخزن ماشین شود. در این صورت تمام لباسهای شما در دفعات بعد ممکن است به قارچ آلوده شوند. بهتر است دقیقا کنترل کنید که چه چیزی را به ماشین لباسشویی منتقل کردهاید تا بتوانید خروجی آن را هم کنترل کنید.
لباستان رارنگی کردهاید؟
میدانید وقتی لباس شما در ماشین لباسشویی رنگ میگیرد، بزرگترین اشتباه این است که دوباره آن را زیر آب بگیرید و بسابید؟ در صورتی که شما لباس رنگ شده را دوباره زیر آب بگیرید،لکهها در برابر هر نوع لکه بری مقاوم میشوند و حتی خشکشویی هم نمیتواند کمکی به پاک شدنشان بکند. پس همیشه سابیدن لباس را تنها راهحل ندانید و در چنین شرایطی کار را به دست کاردانش بسپارید.
نظرات