اصلا گوجه سبز ارزش غذایی برای خوردن دارد؟

گوجه سبز یکی از میوه‌های نوبرانه فصل بهار، بسیار پرطرفدار و از اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است. به گزارش  اول فارس ،  گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار از ویتامین سی، اسید مالیک و اسید […]

گوجه سبز یکی از میوه‌های نوبرانه فصل بهار، بسیار پرطرفدار و از اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است.

به گزارش  اول فارس ،  گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار از ویتامین سی، اسید مالیک و اسید سیتریک است. اما باید توجه کنید مصرف بیش از اندازه گوجه سبز باعث نفخ معده خواهد شد. گوجه سبز دارای خواص بسیاری برای بدن است. باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی بدن، لاغری، سلامت دهان و دندان است.
گوجه سبز 1

گوجه سبز به آلوی وحشی سبز رنگ معروف است، این میوه سبز دارای مقدار زیادی از پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدرات‌ها و نمک‌های معدنی، اسید‌های ارگانیک سبز آن شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک، اسیدبنزوئیک، اسید تاتاریک است و تمامی این مواد برای برطرف کردن تشنگی، اشتها آور، برطرف کننده خستگی را دو چندان می‌کند.

ارزش غذایی گوجه سبز
گوجه سبز دارای خواص بسیار و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. دارای کالری بسیار و در هر ۱۰۰ گرم آن ۵ درصد ویتامین آ، پنج درصد کلسیم، سرشار از ویتامین ب و پنج درصد آهن و دارای نیاسین و ۱۳ درصد ویتامین ث، ۲ درصد فسفر و ۳.۶ درصد پتاسیم برای هر فرد تأمین می‌شود.

دستگاه گوارش
وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان می‌شود. خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده کمک می‌کند. از آنجا که گوجه سبز منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم جلوگیری می‌کند.

سیستم ایمنی بدن
مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را به طور طبیعی تقویت می‌کند. خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال‌های آزاد مخرب مقابله می‌کند، از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

دهان و دندان
مصرف مداوم گوجه سبز به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین C به سلامت لثه‌ها و تقویت دندان‌ها کمک می‌کند. همچنین خوردن گوجه سبز به صورت خام باعث کاهش درد دندان٬ برطرف کردن خونریزی لثه‌ها و رفع بوی بددهان می‌شود.

جلوگیری از کم خونی
خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود می‌بخشد. همچنین به دلیل بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند.

تناسب اندام
فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما نیز مفید است. نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلول‌های آن اثبات شده است. همچنین ویتامین C این میوه باعث دفع چربی‌های اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن به صورت خام در سالاد به عنوان یک وعده غذایی می‌تواند تأثیر بسزایی در کم کردن چربی‌های دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.

جلوگیری از آسیب‌های داخلی
خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز از آسیب‌های داخلی سلول‌های چربی مغز و جریان خون جلوگیری می‌کند و سلول‌های بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

محافظت از ریه‌ها
کسانی که بیشتر گوجه سبز می‌خورند کمتر دچار مشکلات ریه مانند آسم، سرطان ریه، سرما خوردگی، سرفه و بیماری‌های مزمن ریوی می‌شوند.

جلوگیری از انحطاط عضلانی
گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آن‌هایی که دوران نقاهت را می‌گذرانند مفید است، زیرا از انحطاط سلول‌های عضلانی جلوگیری می‌کند و بینایی را تقویت می‌کند.

کلیه و مثانه
گوجه سبز ادرارآور است و اعمال کلیه‌ها را تنظیم می‌کند و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می‌کند. توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود و ترش و اسیدی بودن آن باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود. همچنین به دلیل بالا بودن میزان اسیدی که دارد باعث ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود. گوجه سبز به دلیل طبع سردی که دارد، بهتر است آن را با گلپر مصرف کرد و همچنین هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

فرق بین گوجه سبز و آلوچه
گوجه سبز در میان مردم به آلو سبز معروف است. گوجه سبز و آلو سبز از نظر ظاهری با هم فرق دارند. گوجه سبز، کال و نارس، اما آلو سبز به صورت تک دانه و آلوی نارس و خام هست. در شهر‌های شمالی ایران گوجه سبز را به نام گوجه کال می‌نامند، عده‌ای از هموطنان ما گاهی آن را گوجه باغی می‌نامند.

هشدار‌های مهم هنگام مصرف گوجه سبز

– اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می‌تواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگ‌های متبلور در مجاری ادراری شود.

– گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلاء به بیماری‌های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت‌های غذایی را مطرح می‌سازد.

– گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنید.

– هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

– با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
گوجه سبز 2
– همچنین کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد می‌توانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن‌ها اطمینان داشته باشند.

– برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب کنند.

مطالب مرتبط

به این دلایل هرگز گوجه سبز نخورید!

فرق گوجه سبز و آلوچه ، فواید خوردن گوجه سبز و چند غذای خوشمزه با گوجه سبز

آغاز گرده افشانی نخیلات گراش ، برداشت گل محمدی دیم داراب و گوجه سبز نوبرانه در فارس

نظرات