نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره جزئیات طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی پرداخت.
به گزارش اول فارس ، علی خضریان ا با بیان اینکه طرح دو فوریتی «کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی» در سامانه مجلس ثبت شده است به ایسنا گفت: بخش قابل توجهی از هزینه خانوارها به پرداخت اجارهبهای منزل اختصاص دارد و رشد افسارگسیخته نرخ اجاره منازل باعث ایجاد مشکلات زیادی برای مردم شده است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی هیچ راهکار کنترلی و یا قیمتگذاری در خصوص این موضوع مهم صورت نگرفته و صرفا چندی قبل ستاد ملی کرونا مصوبهای در خصوص اجاره املاک مسکونی داشت که به دلیل فقدان ضمانت اجرایی کافی، توفیق قابل توجهی در این حوزه نداشت لذا لازم است با ملاحظه اصول و قواعد حقوقی و فقهی راهکار مناسبی در این زمینه اندیشیده شود.
خضریان افزود: یکی از مشکلات موجود در مسیر قانونگذاری برای قراردادهای اجاره قوانین حقوقی و فقهی است، طبق اصول حقوقی اصل آزادی قراردادها و فقهی اصل تسلیط، مداخله اشخاص ثالث از جمله حاکمیت در حوزه توافقات خصوصی افراد از قبیل تعیین میزان ثمن معامله، میزان اجاره بها، میزان مهریه و نحوه پرداخت آنها ممنوع است و دخالت قانونگذار یا دولت در زمینه تعیین موارد مذکور و نحوه توافقات اشخاص در عقود و معاملات خصوصی، از نظر شرع و قانون اساسی مورد ایراد شورای نگهبان واقع خواهد شد.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از طرف دیگر دریافت اجارهبها توسط صاحبان منازل، یکی از راههای درآمدزایی محسوب میشود و حاکمیت میتواند در راستای ساماندهی این درآمدها با اتخاذ سیاستهای تشویقی و تنبیهی، آنها را به دریافت اجارهبهای کمتر تشویق و از دریافت اجارههای غیرمتعارف دور کند. در طرح کنترل و ساماندهی اجارهبهای املاک مسکونی پیشنهاد شده که آن دسته از صاحبان منازل که قرارداد اجاره خود را در دفتر اسناد رسمی یا در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند و میزان اجارهبهای آنها به میزان افزایش شاخص سالانه کالاهای اعلامی از سوی بانک مرکزی باشد، از امتیاز دریافت تسهیلات خرید و بازسازی مسکن به صورت خارج از نوبت و با تضامین و نحوه بازپرداخت آسانتر از سایر داوطلبان بهرهمند شده و عوارض و مالیات وصولی از آنها کاهش یابد.
خضریان ادامه داد: همچنین اگر موجر در قرارداد اجاره خود، اجارهبها را به میزان بیش از شاخص فوق افزایش دهد، در خصوص مبلغ مازاد مکلف به پرداخت مالیات بر درآمد اجاره به نحو مضاعف می شود. با این راهکار بدون دخالت در توافقات خصوصی اشخاص در معاملات، ایراد حقوقی و شرعی بر این قانون وارد نمی شود و با سیاستگذاری، افراد به تعیین اجارهبهای متعارف سوق داده میشوند.
وی در پایان گفت: در طرح پیشنهادی با پیشبینی سازوکارهای غیر کیفری، ضمانت اجرای مناسبی نیز برای الزام صاحبان منازل به ثبت قرارداد در سامانههای مربوطه پیشبینی شده است. امیدواریم با تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی یکی از دغدغههای اصلی خانوادهها رفع و از افزایش افسارگسیخته هرساله اجاره بهای منازل مسکونی در کشور جلوگیری شود.
ناشناس
تاریخ : ۱۹ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
تورا خدا یه فکری به حال مستاجر بکنید صاحب خانه ها خیییلی بی رحم شدن