طرز تهیه کباب سرداشی سنتی همدان در خانه +مواد لازم

کباب سرداشی، یکی از انواع غذاهای سنتی استان همدان می باشد. البته این کباب اصیل ابتدا در داخل تنور سنگی و یا ظرف ‌های رویی طبخ می ‌شد که البته طعم و عطر خاص و منحصر به فردی داشت. اسم این نوع کباب نیز به خاطر روش طبخ آن بود. در واقع در گذشته ابتدا […]

کباب سرداشی، یکی از انواع غذاهای سنتی استان همدان می باشد. البته این کباب اصیل ابتدا در داخل تنور سنگی و یا ظرف ‌های رویی طبخ می ‌شد که البته طعم و عطر خاص و منحصر به فردی داشت.

اسم این نوع کباب نیز به خاطر روش طبخ آن بود. در واقع در گذشته ابتدا افراد مواد لازم این نوع کباب را در منزل تهیه و برای طبخ آن را به محل ‌های نانوایی می بردند تا آن را در تنور طبخ نماید. از این رو اسم این نوع کباب در همدان، به عنوان «سر داش» معروف و مشهور شده است.

کباب سرداشی شباهت بسیاری به غذای کباب تابه ای نیز دارد و شاید بتوان تفاوت آن را در مواد اولیه سیب زمینی و همچنین روش طبخ آن در فر دانست. مواد اولیه برای تهیه و طبخ این نوع کباب خیلی ساده و دردسترس می باشد و همچنین به راحتی و در کمترین زمان در منزل آماده می شود. پیشنهاد می کنیم که این کباب معروف شهر همدان را در منزل تهیه و از طعم و عطر آن لذت ببرید.
از دیگر انواع کباب خوشمزه و راحت می توان به ساج کباب، کباب تابه ای در فر، جوجه کباب فرانسه، جوجه کباب حلزونی، کباب بختیاری، کباب بلغاری، کباب ژاپنی، کباب علی نازیک، آدانا کباب و کباب ترش اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه کباب سرداشی

  • گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
  • سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
  • پیاز متوسط: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۱ عدد
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • فلفل سبز: به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

کبابسرداشی

مرحله اول:برای تهیه کباب سرداشی همدانی ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و ۲ عدد سیب زمینی داخل غذاساز یا چرخ گوشت می ریزیم تا با هم به صورت یکدست چرخ شوند. پس از میکس کردن مواد باید آب اضافی سیب زمینی و پیاز را بگیریم.

در صورتی که میکسر در دسترس نداشه باشیم می توانیم سیب زمینی و پیاز را رنده کنیم و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنیم. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه می کنیم و آنها را چند دقیقه ورز می دهیم.

پس از اینکه مایه کباب منسجم و یکدست شد آنرا در کف یک تابه مناسب به صورت یکدست پهن می کنیم. نکته مهم در مورد این کباب این است که اگر مایه آن را به خوبی ورز نداده باشیم از هم باز می شود و ظاهرش خراب می شود.

در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن می کنیم تا گرم شود، سپس گوجه فرنگی ها و سیب زمینی باقیمانده را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و به همراه فلفل های سبز روی گوشت می چینیم و روی تابه را با فویل می پوشانیم.

در صورتی که از گوشت پر چرب استفاده کنیم نیاز به روغن نیست ولی اگر گوشت مان کم چرب است بهتر است کمی روغن کف تابه بریزیم. در ادامه تابه را به مدت ۱ ساعت در فر قرار می دهیم تا کباب سرداشی آماده شود.

۸ صبحانه مفید و موثر برای رفع فوری یبوست

مطالب مرتبط

دستگیری چند شکارچی بیرحم حین خوردن کبک های بیچاره

طرز تهیه کباب وزیری به روش سنتی در خانه

دستور تهیه کباب مرغ کنجدی بسیار خوش طعم و متفاوت

نظرات