به گزارش فرارو، اگر ترشی انبه دوست دارید، دست به کار شوید و تا زمانی که فصل انبه تمام نشده است، این ترشی خوشمزه را در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی انبه همراه با نکات مهم و فوت وفنهای مربوط به تهیه این ترشی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
انبه کال: ۱ کیلو
برگه زردآلو: ۵۰ گرم
سیب ترش: ۱ عدد
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
سیاه دانه: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص ترشی: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
موسیر: ۵۰ گرم
پودر گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه: ۱ لیوان سرخالی
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به انبه
انبه یکی از میوههای گرمسیری محسوب میشود که بسیار خوشمزه، مغذی و سرشار از خاصیت است. انبه دارای ویتامین A، C، E، B و سرشار از منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسید فولیک و روی است. این میوه برای جلوگیری از سرطان، سم زدایی بدن، مبارزه با دیابت، رفع اختلالات گوارشی و اختلال کبد، تقویت سیستم ایمنی بدن و پایین آوردن سطح کلسترول خون بسیار مفید است و یک گزینه مناسب برای درمان گرمازدگی است.
هنگام خرید انبه حتما به این نکته توجه داشته باشید که انبه پوست یکنواخت داشته باشد. برای تهیه ترشی انبه در اصل از انبه سبز کال و نرسیده استفاده میکنند. در صورتی که به انبه کال سبز دسترسی ندارید، میتوانید از انبه زرد استفاده کنید، فقط توجه داشته باشید انبهای که برای ترشی انتخاب میکنید، سفتتر و کالتر باشد. انبهای که کملا رسیده و شل و له باشد، برای تهیه ترشی انبه مناسب نیست.
نکات مربوط به سرکه
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد. برای تهیه ترشی انبه بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید؛ زیرا سرکه سفید رنگ ترشی انبه را خوشرنگتر میکند.
نکات مربوط به ادویه ترشی
ادویه ترشی مخلوطی از چند ادویه است که عطر و طعم بینظیری به ترشی میدهد. ادویه ترشی را میتوانید از عطاریها و یا فروشگاههای مواد غذایی معتبر تهیه کنید؛ همچنین میتوانید ادویه ترشی را خودتان در منزل تهیه کنید. برای تهیه ادویه مخصوص ترشی ادویههای زیر را با هم مخلوط کنید:
پودر تخم گشنیز: ۵ قاشق چایخوری
پودر گلپر: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: ۲ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری
پودر رازیانه: ۱ قاشق چایخوری
ترکیب پودر مرزه، ترخان، گشنیز و نعناع خشک: ۲ قاشق چایخوری
۱ ـ برای شروع کار ابتدا انبه را پوست و هسته آن را جدا کنید. انبهها را کمی درشتتر خرد کنید؛ سپس انبههای خرد شده را داخل یک سینی بریزید و روی آنها را نمک و زردچوبه بپاشید.
۲ ـ سرکه را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذراید، وقتی سرکه جوش آمد، شکر، فلفل قرمز، نمک، سیاه دانه، پودر گشنیز و ادویه مخصوص ترشی را داخل سرکه بریزید و هم بزنید.
۳ ـ سیب ترش درختی را با پوست به صورت حلقهای خرد کنید و داخل قابلمه سرکه بریزید. برگه زردآلو و موسیر را هم به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
۴ ـ حالا انبههای خرد شده را به قابلمه ترشی اضافه کنید و صبر کنید تا ترشی حدودا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و مواد داخل ترشی کمی نرم شوند.
۵ ـ وقتی رنگ مواد تغییر کرد، اجاق گاز را خاموش کنید و بگذارید تا ترشی داخل قابلمه کاملا سرد شود؛ سپس ترشی انبه آماده را توی شیشههای خشک و تمیز بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.
نظرات