شش فایده‌ی پرورش و نگهداری سانسوریا(گیاه ماری ) در خانه

بسیاری از افراد گیاهان آپارتمانی را به عنوان بخشی از تزئین خانه یا قسمتی از چیدمان مبتنی بر قوانین فنگ‌شویی پرورش می‌دهند. اما آیا می‌دانستید که پرورش بعضی از این گیاهان برای حفظ سلامتی هم مفید است؟ گیاه ماری یا سانسوریا یکی از این گیاهان آپارتمانی است که علاوه بر ظاهر جذابی که دارد، به […]

گیاه سانسوریاگیاه ماری 5

بسیاری از افراد گیاهان آپارتمانی را به عنوان بخشی از تزئین خانه یا قسمتی از چیدمان مبتنی بر قوانین فنگ‌شویی پرورش می‌دهند. اما آیا می‌دانستید که پرورش بعضی از این گیاهان برای حفظ سلامتی هم مفید است؟ گیاه ماری یا سانسوریا یکی از این گیاهان آپارتمانی است که علاوه بر ظاهر جذابی که دارد، به بهبود کیفیت هوا هم کمک می‌کند و همین دو ویژگی دلایل شهرت این گیاه هستند.

اگر می‌خواهید درباره‌ی گیاه‌‌‌ ماری، فواید این گیاه برای سلامتی و روش نگهداری از این گیاه بیشتر بدانید، با دیجی‌کالا مگ در این مقاله همراه شوید.

آشنایی با گیاه ماری

گیاه سانسوریاگیاه ماری 4

گیاه ماری بومی مناطق گرمسیری در آسیا و آفریقا است. شناسایی این گیاه از روی برگ‌های آن کار آسانی است. گیاه‌ ماری برگ‌هایی دراز، باریک و شمشیری‌شکل دارد که به صورت عمودی رشد می‌کنند و شبیه به برگ‌های مصنوعی به نظر می‌رسند.

از آن‌جا که گیاه‌‌‌ ماری منظره‌ای چشم‌نواز ایجاد می‌کند، نگهداری از آن آسان است و برای زنده ماندن به مقدار کمی آب نیاز دارد، بسیاری از افراد برای تزئین فضاهای بسته این گیاه را انتخاب می‌کنند.

اگرچه این گیاه به عنوان گیاهی نسبتاً بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود اما در صورت بلعیده شدن کمی سمی است. برگ‌ گیاه ماری حاوی ماده‌ای سمی است که اگر مقدار زیادی از آن بلعیده شود، می‌تواند باعث ایجاد ورم و بی‌حسی روی زبان شود. اگر می‌خواهید از گیاه ماری در خانه نگهداری کنید و احتمال بلعیده شدن آن توسط کودکان یا حیوانات خانگی وجود دارد، عاقلانه است که گیاه را دور از دسترس آن‌ها قرار دهید.

گیاه‌ ماری که با نام زبان مادرشوهر هم شناخته می‌شود، از خانواده‌ی گیاهان گوشتی (ساکیولنت‌ها) است. این گیاه مقاوم می‌تواند با شرایط مختلف سازگار شود و به رشد خود ادامه دهد. با توجه به اینکه در چه شرایطی از گیاه‌‌‌ ماری نگهداری می‌شود، برگ‌های آن بین ۱۵ سانتی‌متر تا بیش از یک متر رشد می‌کنند.

فواید نگهداری از گیاه ماری

این گیاه علاوه بر اینکه به زیباتر شدن محیط کمک می‌کند، فوایدی هم برای حفظ سلامتی دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

۱. تصفیه‌ی هوا در فضای بسته، حتی در طول شب

همه‌ی گیاهان آپارتمانی که در خانواده‌ی ساکیولنت‌ها دسته‌بندی می‌شوند و از جمله گیاه ماری به تصفیه‌ی هوا در فضای بسته کمک می‌کنند. البته گیاه ماری یک ویژگی کم‌نظیر هم دارد. تعداد کمی از گیاهان هستند که می‌توانند در طول شب دی‌اکسیدکربن (CO2) را به اکسیژن تبدیل کنند و گیاه‌ ماری از جمله‌ی این گیاهان است. این ویژگی گیاه ماری را به یک گزینه‌ی ایدئال برای تزئین اتاق خواب تبدیل می‌کند چرا که نقش مؤثری در تنظیم جریان هوای سالم دارد.

۲. از بین بردن آلاینده‌های سمی

یکی دیگر از ویژگی‌های شناخته‌شده‌ی گیاه ماری توانایی این گیاه در از بین بردن آلاینده‌های سمی موجود در هوا است. اگرچه میزان تأثیر گیاه ماری چندان زیاد نیست اما این گیاه می‌تواند آلاینده‌های سرطان‌زا را جذب کند. بعضی از این آلاینده‌ها عبارتند از:

  • دی‌اکسیدکربن (CO2)
  • بنزن
  • فرمالدهید
  • زایلین
  • تری‌کلرواتیلن
  • تولوئن

از آن‌جا که گیاه‌ ماری می‌تواند سموم مضر را جذب کرده و از بین ببرد، می‌تواند به عنوان عاملی مؤثر در مقابله با آلرژن‌های موجود در هوا عمل کند.

۳. کمک به بهبود سلامت روانی

اگرچه فواید نگهداری از گیاهان آپارتمانی بر سلامت روانی موضوعی است که برای مشخص شدن همه‌ی جزئیات آن باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود، اما در سال ۲۰۱۸ پژوهشی انجام شد که بر اساس آن این ایده‌ی کلی که گیاهان نقش مثبتی ایفا می‌کنند به خوبی ثابت شده است.

از آن‌جا که باغبانی تأثیرات درمانی دارد، امروزه باغبانی‌درمانی روشی است که حتی در درمان اختلالات روانی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای بهبود روحیه‌ی افراد حاضر در محیط‌های شغلی، تحصیلی و درمانی، قرار دادن گیاهان آپارتمانی در این محیط‌ها یک راهکار آسان و کم‌هزینه است.

۴. مؤثر در مقابله با آلرژی

گیاه سانسوریاگیاه ماری 3

از آن‌جاکه گیاه ماری‌ اکسیژن پخش می‌کند و رطوبت هوا را افزایش می‌دهد، این گیاه می‌تواند تأثیر آلرژن‌های موجود در هوا مانند گرد‌وغبار را کاهش دهد. کیفیت نامطلوب هوا در فضاهای بسته باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی و آسم می‌شود و به دلیل تأثیر گیاه ماری در مقابله با آلرژن‌ها، نگهداری از این گیاه مفید خواهد بود.

۵. کمک به افزایش انرژی مثبت بر اساس قوانین فنگ‌شویی

چینی‌ها تمایل ویژه‌ای به نگهداری از گیاه‌‌‌‌ ماری دارند و بر این باورند که این گیاه می‌تواند انرژی منفی را جذب کند. بر اساس قوانین فنگ‌شویی، قرار دادن سانسوریا در کلاس درس یادگیری را آسان می‌کند. بر اساس باورهای مرتبط با فنگ‌شویی، گیاه ماری نه تنها انرژی منفی را جذب می‌کند بلکه احساسات ناخوشایند و حسادت را هم از بین می‌برد.

بعضی از چینی‌ها که در چیدمان از قوانین فنگ‌شویی پیروی می‌کنند پیشنهاد می‌دهند که گیاه‌‌‌‌ ماری را در اتاقی که افراد معمولاً در آن مشاجره می‌کنند یا نزدیک وسایلی که پرتوهای مضر منتشر می‌کنند قرار دهید.

اگرچه شواهدی علمی برای تأیید این تأثیرات وجود ندارد، اما تجربه کردن آن‌ها هم کاملاً بی‌ضرر است.

۶. کمک به درمان بیماری‌های خفیف

برای گیاه ماری چندین فایده‌ی دیگر هم عنوان می‌شود که اگرچه از نظر علمی ثابت نشده‌اند اما بسیاری از کارشناسان نگهداری از گیاهان آن‌ها را پذیرفته‌اند. بعضی از این فواید عبارتند از:

  • التیام آسیب‌های پوستی از نوع زخم و سوختگی
  • کاهش التهاب
  • تنظیم فشار خون
  • تقویت سیستم ایمنی
  • دفع انگل‌ها
  • تسکین سردرد

درباره‌ی تأثیرات درمانی گیاه‌ ماری این باور وجود دارد که مالیدن شیره‌ی برگ‌های این گیاه روی زخم‌ها و سوختگی‌ها به التیام آن‌ها کمک می‌کند و رایحه‌درمانی با استفاده از این شیره در تسکین سردرد مؤثر است.

البته یادآوری این نکته هم لازم است که هنگام استفاده از برگ‌های گیاه‌‌‌ ماری برای اهداف درمانی باید مراقب باشید. این برگ‌ها حاوی ترکیباتی به نام ساپونین هستند که مقادیر زیاد آن‌ها سمی است. ساپونین ترکیبی است که معمولاً در تولید بسیاری از داروهای ادرارآور، ملین و کلرتیک از آن استفاده می‌شود.

هرگز این گیاه را به شکل خوراکی مصرف نکنید و از مصرف نوشیدنی حاوی شیره‌ی آن اجتناب کنید. به علاوه اینکه قبل از استفاده از گیاه ماری برای درمان هر گونه علائم مرتبط با بیماری‌ها، حتماً با پزشک مشورت کنید.

نگهداری و پرورش آسان

گیاه سانسوریاگیاه ماری 2

از فواید نگهداری از گیاه‌ ماری که بگذریم، نگهداری و پرورش این گیاه کار آسانی است و همین ویژگی یکی از دلایلی است که باعث شده گیاه‌‌‌ ماری به یکی از گیاهان آپارتمانی پرطرفدار تبدیل شود.

در سراسر جهان از گونه‌های مختلف سانسوریا به عنوان گیاه آپارتمانی نگهداری می‌شود. از آن‌جا که این گیاهان به مراقبت زیادی نیاز ندارند و در کنار پنجره‌ها به خوبی رشد می‌کنند، گزینه‌هایی ایدئال برای نگهداری در فضاهای بسته هستند.

علاوه بر این، گیاه‌‌‌‌‌ ماری گیاهی مقاوم است و می‌تواند با شرایط مختلف سازگار شود. این گیاه می‌تواند کمبود نور، دریافت نور مستقیم، کم‌آبی، قرار گرفتن در معرض هوای سرد و کمبود رطوبت را تحمل کند. همچنین گیاه ماری به این زودی‌ها به تعویض گلدان نیاز ندارد و از طرفی دیگر به ندرت مورد هجوم آفت‌ها قرار می‌گیرد.

در واقع همین ویژگی‌ها دلایل محبوبیت گیاه‌‌‌ ماری هستند و باعث شده‌اند که این گیاه طرفداران زیادی پیدا کند.

نگهداری از گیاه ماری

گیاه سانسوریاگیاه ماری 1

اگر می‌خواهید در خانه یا محل کار از گیاه ماری نگهداری کنید، باید این چند نکته را رعایت کنید:

در آبیاری زیاده‌روی نکنید. نقطه ضعف این گیاه آب زیاد است. برای نگهداری از گیاه‌‌‌ ماری حتماً گلدانی را انتخاب کنید که به تعداد کافی سوراخ‌های زهکشی داشته باشد و تنها زمانی برای آبیاری گیاه اقدام کنید که خاک کاملاً خشک شده باشد. زیاده‌روی در آبیاری می‌تواند پوسیدگی ریشه را به دنبال داشته باشد.

نور غیرمستقیم بهتر است. اگرچه گیاه‌‌ ماری می‌تواند در مکان‌های کاملاً سایه یا کاملاً آفتاب‌گیر رشد کند، اما در مکان‌های نیمه‌سایه‌ای که مقداری نور غیرمستقیم دریافت می‌کنند بهترین عملکرد را خواهد داشت. اگر از گیاه‌‌‌ ماری در مکانی کاملاً سایه نگهداری شود، رنگ گیاه تیره و کدر می‌شود و ممکن است برگ‌ها هم کمی پژمرده شوند.

نتیجه‌گیری

گیاه ماری به همان اندازه که ظاهری جذاب دارد، مفید هم است. این گیاه به مراقبت کمی نیاز دارد و می‌تواند در شرایط مختلف رشد کند. علاوه بر نگهداری آسان، گیاه ماری می‌تواند به حفظ سلامتی شما کمک کند.کیفیت هوا در فضای بسته با سلامت افراد در ارتباط است و گیاه‌‌ ماری می‌تواند این هوا را تصفیه کند. اگر برای تزئین خانه یا محل کار به دنبال گیاهی زیبا و مفید هستید، گیاه‌‌ ماری پیشنهاد ایدئالی است.

منبع: Healthline


حتما بخوانید:

فال حافظ امروز ۳۰ خرداد با تفسیر زیبا و دقیق


مطالب مرتبط

چرا برگ ‌های گیاه سانسوریا ناگهان از پایین و بالا زرد می ‌شوند؟

علت زرد شدن گیاه سانسوریا بعد از تعویض گلدان چیست؟

دلایل اصلی زرد شدن برگ گیاه سانسوریا

نظرات

  • ناشناس

    تاریخ : ۲۵ - خرداد - ۱۴۰۱

    منم از این گل دارم خیلی قشنگه ولی قارچ گرفته و داره به ریشه میرسه وخشک میشه