تعطیلی کارخانه قند ممسنی در رستم علیرغم وعده مسئولان /فروش کارخانه به سلطان شکر

کارگران کارخانه تعطیل شده قند ممسنی در استان فارس می‌گویند: مسئولان به موضوع مشکلات واحد قند ممسنی ورود کنند تا هر چه زودتر راه‌اندازی شود.ایلنا:با گذشت شش تا هفت سال از توقف فعالیت کارخانه «قند ممسنی» در استان فارس، تعدادی از کارگران قدیمی این کارخانه می‌گویند؛ بعد از چندین سال وعده هنوز اقدام جدی برای […]

کارخانه قند ممسنی
کارگران کارخانه تعطیل شده قند ممسنی در استان فارس می‌گویند: مسئولان به موضوع مشکلات واحد قند ممسنی ورود کنند تا هر چه زودتر راه‌اندازی شود.ایلنا:با گذشت شش تا هفت سال از توقف فعالیت کارخانه «قند ممسنی» در استان فارس، تعدادی از کارگران قدیمی این کارخانه می‌گویند؛ بعد از چندین سال وعده هنوز اقدام جدی برای بازگشایی این کارخانه از سوی مسئولان نشده است.یکی از کارگران این کارخانه با بیان اینکه سال پیش با سفر هیات دولت به استان ، معاون اجرایی رئیس جمهور از کارخانه بازدید کرده و وعده پیگیری داد، گفت: اعضای ستاد تسهیل موانع تولید تاکنون چندین جلسه برای رفع مشکلات این کارخانه و بازگشایی آن برگزار کرده‌اند که در آن کارفرمای کارخانه موظف است پیش از راه‌اندازی مجدد کارخانه بخش عمده‌ای از بدهی‌های معوقه کارگران را پرداخت کند.به گفته وی؛ واحد تولیدی «قند ممسنی» که در شهرستان رستم واقع شده، سالهاست دچار فراز و نشیب و چالش‌های کارگری بوده و به گواهی آنچه خود شاهد بوده‌ایم مشکل اصلی آن به مشکلات اقتصادی و مالی مربوط می‌شود. امیدواریم دولت در زمینه تامین منابع مالی به این کارخانه که نیاز به نوسازی و بازسازی دارد، کمک کند. در عین حال مدیران این واحد صنعتی جدا از طلب کارگران، بدهی‌های زیادی به چند نهاد دولتی و خصوصی دارند که در نتیجه آن ما به مرور شاهد تعطیلی چندین‌ساله کارخانه و بیکاری کارگران بوده‌ایم.

او همچنین اظهار داشت: تاکنون چندین بار برخی مسئولان از طریق رسانه‌ها خبر بازگشایی این واحد صنعتی را داده‌اند، اما هنوز خبری نیست.

او اضافه کرد: کارخانه قند ممسنی دارای سه حلقه چاه عمیق، پنج عدد سیلوی پنج هزار تنی، دو مدرسه ابتدایی و راهنمایی، یک مسجد، ۱۵۰ واحد مسکونی و استخر و سایر دارایی‌های دیگر همانند یک ساختمان به عنوان دفتر مرکزی در تهران است که وضعیت مشخص و خوبی ندارند.

کارگران قند ممسنی که خواهان بازگشایی دوباره محل کار خود هستند، با تاکید بر اینکه امید کارگران به اقدام نهاد ریاست جمهوری است، در خاتمه تصریح کردند: باتوجه به شرایط بد اشتغال در شهرستان رستم و اینکه شرکت قند ممسنی تنها منبع درآمدی و اشتغال دست‌کم ۳۵۰ کارگر به‌صورت مستقیم است، از مسئولان درخواست داریم برای ازسرگیری فعالیت این کارخانه و احیای آن، هرچه سریعتر چاره‌اندیشی کنند.


خصوصی‌سازی با فروش کارخانه به سلطان شکر

فارس:سال ۱۳۷۸ قند ممسنی از صنایع ملی ایران به سازمان خصوصی‌سازی رفت و سپس با مبلغی کمتر از ۲ میلیارد تومان در حالی که در بند ۱۴ قرار داد آن نوشته بود، مالک کارخانه حق تعطیل کردن آن را نداد، به شرط تداوم تولید به مالک جدید واگذارق گردید. کسی که یک دهه بعد همزمان با معرفی شدن فسادهای بزرگ اقتصادی، با عنوان نمادین «سلطان شکر» به عنوان یکی از مفسدان بزرگ اقتصادی جامعه معرفی شد.

وی پرونده سنگینی از رانت خواری، زمین خواری، کلاهبرداری و ارتشا داشت و به شکل برنامه‌ریزی شده اقدام به خرید کارخانجات قند و شکر کشور می‌کرد که قند ممسنی نیز یکی از چندین کارخانه گرفتار شده در دام او بود.

مالک کارخانه سال ۹۲ پیش از آنکه برای طی دوران محکومیت راهی زندان شود، درگذشت و کارخانه که دیگر کاملا خاموش و از تولید خارج شده بود، در اختیار  ورثه او قرار گرفت.

پس از آن قند ممسنی که دیگر هیچ اثری از تولید در آن نبود، چند بار فروخته شد و چند دست گشت تا سرانجام در اختیار مالک کنونی قرار گرفت، کسی که تا کنون حتی یکبار نیز  رنج حضور در کارخانه را بر خود  نگذاشته است.

مشکلات قند ممسنی روی میز نهاد ریاست جمهوری

طبق گزارش شبکه خبر، در نشست رفع مشکلات کارخانه تعطیل شده قند نور آباد و ممسنی درباره نحوه و زمان‌بندی اقدامات لازم برای آغاز به کار دوباره این کارخانه توافق شد.

در این نشست همچنین مقرر شد با همکاری ستاد رفع موانع تولید پس از استمحال مطالبات معوق دستگاه‌ها از این کارخانه، مالک کارخانه هم برنامه زمانی بازسازی و آماده‌سازی کارخانه را تا ۱۵ آبان آماده و وزارت صمت هم برای رفع تأمین سرمایه در گردش این واحد تولیدی اقدام کند.

عبدالعظیم خادم حمزه، سرپرست وقت معاونت اقتصادی استانداری فارس، سال گذشته ادامه این روند را اینگونه برای خبرگزاری فارس تشریح کرد: دو جلسه در کارگروه رفع موانع تولید مطرح شد،  با مالک اتمام حجت کردیم و برنامه هایشان را خواستیم، در نهایت تصمیماتی گرفته شد که در حال اجراست. با استفاده از ظرفیت کارگران قبلی کارخانه، راه اندازی کارخانه در ۲ فاز،  فاز اول تولید شکر از شکر خام و فاز دوم از چغندر قند را شروع کرده است.

انتظار است پایان سال ۱۴۰۰ یا اوایل سال آینده شاهد بهره برداری از فاز اول باشیم و در سال ۱۴۰۱ برای فاز دوم که خط چغندر قند است خیز بردارند و هم زمان هم تکلیف کردیم که به محض راه‌اندازی خط دوم وارد قرارداد با کشاورزان شوند که از محصولات منطقه استفاده شود.

اکنون ۴ ماه از آغاز سال می‌گذرد، نه از راه اندازی فاز یک خبری است و نه قدم خاصی برای فاز دو برداشته شده است.

قند ممسنی

مشکل، شخص مالک است

دادستان شهرستان رستم در خصوص وضعیت کارخانه قند ممسنی به خبرگزاری فارس گفت: از دی ماه، تا کنون نزدیک به ۱۰ بار به کارخانه سرزده ایم و قبل از هر جلسه شورای تأمین شهرستان، به اتفاق اعضای شورا بازدیدی از کارخانه داشته و روند راه اندازی را رصد کرده ایم.

وی با بیان اینکه همه از مسئولان شهرستان تا نماینده مردم در مجلس، همچنین مسئولان استانی انصافا پیگیری کرده اند،  تاکید کرد: مشکل اصلی مالک است که اصلا حسن نیت ندارد.

حیدری گفت: طلب کارگران حدود ۹ میلیارد تومان است که با تلاش زیاد کارگران را راضی کرده ایم که صبر کنند، تا شرایط راه اندازی کارخانه دچار مشکل نشود.

وی تصریح کرد: اما به نظر می‌رسد مالک اراده‌ای برای راه‌اندازی کارخانه ندارد.

دادستان شهرستان رستم ادامه داد: هرچند اقداماتی انجام شده و به گفته خودشان ۸۰ درصد تعمیرات نیز انجام شده است.

وی با تأکید بر اینکه الان مسئله راه‌اندازی خط تولید شکرخام است، گفت: هیچ اقدامی برای خرید شکر انجام نشده است و در حالی که تهیه آن وظیفه مالک است می گوید دولت باید به من بدهد.

حیدری تأکید کرد: از سمت مالک، ما چندان خوش‌بین نیستیم.

مالک کارخانه قند ممسنی طلب کارگران را عامدانه پرداخت نمی‌کند!

دادستان شهرستان رستم در خصوص طلب کارگران گفت: ماه گذشته جلسه ای با مالک در شیراز داشتیم و قول داد طلب کارگران را در مدت یک هفته پرداخت کند.

وی تصریح کرد: مجموع طلب باقی مانده کارگران حدود ۹ میلیارد تومان است و مالک در جلسه می‌گفت این پول برای من اصلا پول زیادی نیست، ولی با این وجود تا الان پرداخت نکرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که با این توصیفات، برخوردی با مالک قرار نیست انجام شود؟ گفت: نهایت کار این است که کارخانه به مزایده گذاشته شده، بدهی کارگران از آن پرداخت شود و مالک جدید کارخانه را راه‌اندازی کند.

حیدری توضیح داد: فرد بدهکار نیست، کارخانه بدهکار است و برای تسویه بدهی اگر مالک همکاری نکند، بحث مزایده پیش می آید، البته این راه آخر است و ما امیدواریم مالک به تعهداتش عمل کند تا به مرحله مزایده کارخانه نرسیم.

وی افزود: الان اگر مالک کارخانه را راه‌اندازی کند و فقط ۲ ماه کار کند، خیلی راحت می‌تواند بدهی را پرداخت کند.

قصد مالک گرفتن تسهیلات است

این مقام قضایی تصریح کرد: چیزی که بنظر می رسد، مالک از این طریق دنبال گرفتن تسهیلات است که در جای دیگر هزینه کند، وگرنه مالک می تواند به راحتی کارخانه را راه اندازی کند.

دادستان شهرستان رستم در انتها تأکید کرد: تا آخر و به شکل کامل موضوع کارخانه قند پیگیری خواهد شد.

تعلل های مداوم مالک کارخانه قند ممسنی

سیدرضا ساداتی، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اقدامات استان برای احیای کارخانه قند ممسنی را اینگونه برای خبرگزاری فارس تشریح کرد: مهمترین مسائل کارخانه، بدهی کارگران است که البته عدد بزرگی نیست و تا الان مدیریت شده است.

وی ادامه داد: اما چالش اصلی و مطالبه استان، فعال سازی کارخانه است که می تواند تولید، اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند.

ساداتی با بیان اینکه احیای کارخانه، مطالبه مجموعه استان، هم سازمان صمت، هم استاندار است، گفت: در جریان سفر ریاست جمهوری، کل واحدهای تعطیل از جمله کارخانه قند ممسنی جزء مطالبات مردمی بود که در دستور کار گرفت.

معاون سازمان صمت استان فارس بیان کرد: تا کنون چندین جلسه با حضور استاندار در کارگروه رفع موانع تولید با مالک داشته ایم و  فرجه زمانی مشخص کردیم که ابتدای اردیبهشت فعالیت کارخانه، با هر ظرفیتی که وجود دارد آغاز شود.

وی افزود: در ادامه با پیگیری ها و بعد از مکاتباتی که با مالک داشتیم، اعلام کرد در مرحله اول تسویه شکر را شروع می کند.

ساداتی گفت: گرچه این امر مطلوب ما نبود، بخش خرید چغندر، با توجه به اینکه در این منطقه چغندرکاری وجود دارد، خیلی مهم است و می تواند اقتصاد منطقه را متحول کند.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن اینکه چغندرقند توسط کارخانه های دیگر خریده خواهد شد، با تسویه شکر موافقت کردیم. تا کارخانه راه اندازی شود و در ادامه مسیر بخش چغندر فعال شود و چرخه تولید تکمیل گردد.

معاون سازمان صمت استان گفت: مالک در پی درخواست استان برای فعال سازی بخش چغندر، یک ماه، که ابتدای خرداد می‌شد، فرصت خواست.

وی تصریح کرد: اما اکنون نیمه تیر را هم طی کرده ایم و مالک اقدام خاصی انجام نداده و تعلل‌های بسیاری داشته است.

همکاری‌های پیوسته استان با مالک کارخانه قند ممسنی

معاون صنعت سازمان صمت به مساعدت های استان نسبت به مالک اشاره کرد و گفت:  حتی در حوزه مطالبات کارگری جلسه ای که با حضور معاونت سیاسی امنیتی برگزار شد، با نمایندگان کارگران صحبت شد و سعی کردیم کارگران را آرام کنیم که این دو، سه ماه به مالک فشار نیاورند، تا مالک به تعهداتش عمل کند.

وی با بیان اینکه مجموعه استان همه جوره همراهی کرد، افزود: مالک بحث تسهیلات را مطرح کرد، که با توجه اینکه به تعهداتش عمل نکرده بود، موافقت نشد، اما مجموعه استان قول داد، وقتی فاز نخست راه اندازی شد و چرخ کارخانه به حرکت درآمد، در این زمینه همکاری کند.

سیدرضا ساداتی در توضیح شرایط کنونی کارخانه گفت: الان کارخانه در حال اورهال است.

وی با بیان اینکه رئیس اداره شهرستان را به نمایندگی صمت استان چندبار به کارخانه مراجعه کرد که از نزدیک عملکرد کارخانه را بررسی کند، اعلام کرد: انتظار داشتیم تیم اورهال تعداد بیشتری را مستقر کند و کار را سرعت بدهد، اما متأسفانه تعداد نیروهایی که برای انجام اورهال به کار گرفته شده کم است و با سرعت پایین کار پیش می رود.

کارخانه باسابقه قند ممسنی، تنها واحد صنعتی دو شهرستان محروم نورآباد ممسنی و رستم است.

احیای این کارخانه ۳۰۰ شغل مستقیم و ۱۰۰۰ شغل غیر مستقیم در منطقه  ایجاد می کند، همچنین پشتوانه ای برای خرید محصول زراعی چغندر قند کشاورزان منطقه خواهد بود.

گروه واتساپ اول فارس

اشاره

فال حافظ ۲۲ تیر با تفسیر زیبا و معنی دقیق

مطالب مرتبط

قیافه‌های حاضرین لحظه‌ای که یک زن فرماندار شد+عکس

اعلام هشدار سطح زرد برای ورود سامانه بارشی جدید در برخی شهرهای فارس

افزایش آمار خشونت و قتل در استان فارس در مهر و آبان ۱۴۰۳

نظرات

  • کاظمی

    تاریخ : ۲۳ - تیر - ۱۴۰۱

    داره اورهال میشه این چرت است اصلا یک مخروبه است و بس


  • هوشمندی

    تاریخ : ۲۲ - تیر - ۱۴۰۱

    در حال حاضر این کارخانه در حال بازگشایی است


  • احمد

    تاریخ : ۲۲ - تیر - ۱۴۰۱

    خاک مالک بر سر …. ما یه ادم دوریال نیرز همه را سر کار گذاشته واقعا خجالت داره .مالک دارای شخصیت دوگانه است کارخانه را دکلت بخرد ومشکل را حل کنه


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۲ - تیر - ۱۴۰۱

    این همه تعلل و مسامحه با مالک کذایی (بعید نیست مالک شخص یا ارگان دیگری باشد) چرا؟؟!
    آخه این شهرستان با این وسعت منابع خدا دادی چرا محروم باشد و تنها کارخانه صنعتی را نتوانند راه اندازی کنند
    آقای دادستان داد مردم محروم منطقه را بستان و حق این کارگران و مردم را از حلقوم از خدا بی خبران بیرون بکش
    واقعا جای تعلل و مسامحه نیست
    برخیز


  • عابد

    تاریخ : ۲۱ - تیر - ۱۴۰۱

    همش وعده و دروغ
    خجالت بکشید


  • باهر

    تاریخ : ۲۰ - تیر - ۱۴۰۱

    با توجه به کاهش شدید آب شیرین دشتهای استان فارس ضروری هست که کاشت چغندر قند که یک محصول آببر هست تعطیل شود و از کشتهای محصولات جایگزین که به آب کمی نیاز دارند استفاده شود.
    جلو ضرر هر زمان که گرفته شود مفید هست.