تحقیقات نشان داده اند بیشتر سقط های جنین نتیجه ی اختلالات کروموزومی در رشد جنین می باشد نه در نتیجه ی کاری که مادر یا پدر انجام داده است. سقط جنین تجربه ای بسیار تلخ و سخت برای هردو مادر و همسر اوست اما نباید باعث شود والدین از تلاش دوباره ناامید شوند. متخصصان می گویند سقط اغلب تجربه ای است که تنها یک بار خواهد بود و در اغلب مواقع هرگونه بارداری های بعدی به طور طبیعی خواهد بود، بدون اینکه هیچگونه عواقب جدی به همراه داشته باشد. …
موارد احتیاطی لازم را انجام دهید
باید بدانید چه زمانی برای بارداری دوباره ایمن و مناسب است.
اولین سوالات بعد از تجربه ی سقط شامل این است که چه زمانی باید دوباره برای بارداری اقدام کرد. زمان بندی مناسب اغلب بستگی به دو فاکتور متفاوت دارد: سلامت فیزیکی شما و سلامت عاطفی تان.
از نظر فیزیکی این احتمال وجود دارد که به محض قاعدگی دوباره و شروع زمان تخمک گذاری باردار شوید. این اتفاق اغلب چهار تا شش هفته بعد از سقط می افتد.
می توانید بعد از تمام شدن چرخه ی قاعدگی دوباره برای بارداری تلاش کنید. با این وجود می توانید در صورت تمایل کمی بیشتر منتظر بمانید.
اغلب بهتر است بعد از سقط هرچه زودتر باردار شوید نه اینکه آن را برای بعد بگذارید. تحقیقات نشان داده اند زنانی که در طول شش ماه بعد از سقط اولین بارداری خود دوباره باردار می شوند به احتمال زیاد جنین می ماند، اما برای کسانی که دو سال یا بیشتر بعد از سقط منتظر می مانند این احتمال کمتر است.
باید اطمینان یابید که از نظر عاطفی برای بارداری دوباره اماده هستید.
سقط جنین می تواند از نظر عاطفی هردو شما و همسرتان را ویران کند. از این رو بسیار مهم است که به خودتان اجازه دهید کمی سوگواری کرده و زیاد برای باردار شدن دوباره عجله نکنید.
حتی اگر از نظر فیزیکی برای بارداری دیگری اماده هستید ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشید تا از نظر عاطفی اماده شوید. از این رو شما باید قبل از تلاش برای بارداری دوباره وضعیت فیزیکی خود را بررسی کنید تا اطمینان یابید هردو از نظر عاطفی و فیزیکی اماده هستید.
با همسر خود صحبت کرده و احساسات خود را با هم در میان بگذارید. بر سر هم فریاد نزنید و به جای ان تلاش کنید تا تا احساسی که سقط روی هر یک از شما داشته است را به خوبی درک کنید.
اگر برای برخورد با سقط مشکل دارید می توانید از یک مشاور کمک بگیرید. آن ها به شما کمک می کنند روی هرگونه احساسی که دارید کار کنید، ناراحتی، عصبانیت یا احساس گناه که حس می کنید و در نتیجه می توانید این از دست دادن را بپذیرید.
باید بدانید چه چیزی باعث سقط جنین شما شده است.
سقط ممکن است بنا به دلایل متعددی اتفاق بیفتد، حتی اگر شما سالم هستید. آگاهی داشتن از علل احتمالی سقط می تواند به شما کمک کند مسیر درست برای برنامه ریزی خانواده را پیدا کنید. فاکتورهایی هستند که باعث سقط شده و خارج از کنترل شما می شوند:
اختلالات ژنتیکی در جنین که می تواند باعث تمام شدن همیشگی بارداری شود از متداول ترین علت های سقط می باشد.
اختلالات در رحم می توانند محرکی برای ایجاد سقط باشد، در شرایطی که رحم از بارداری شما پشتیبانی نکند. پلیپ های رحمی یا بافت های زخمی مثال هایی از این اختلالات هستند.
احتمال آسیب دیدن شما بر اثر سقط می تواند با فاکتورهایی مانند زیاد شدن سن یا ابتلا به بیماری های شدید بیشتر شود.
با این وجود فاکتورهایی هستند که خطر سقط را زیاد کرده و شما می توانید آن ها را تغییر دهید از جمله سیگار کشیدن، اجتناب از مصرف الکل، داشتن وزن بدنی سالم و کاهش استرس. مصرف مقدار زیاد کافئین نیز می تواند خطر سقط را زیاد کند اما مقدار متعادل از آن خطری ندارد. سعی کنید مصرف کافئین شما ۲۰۰ میلی گرم در روز باشد، این مقدار چیزی حدود یک فنجان ۳۴۰ گرمی است.
بعلاوه برخی عفونت ها ( سرخچه، توکسوپلاسموز، سیتومگالوویروس، ویروس هرپس سیمپلکس، فلج اطفال ) نیز می توانند باعث سقط شده و از این رو باید برای جلوگیری از آن ها با پزشک مشورت داشته باشید.
تست هاش تشخیصی لازم را انجام دهید.
اگر چندین بار سقط داشته اید سپس نیاز است تا تست هایی را انجام داده و مشکلات را بررسی نمایید. قبل از اینکه بخواهید دوباره برای بارداری اقدام کنید می توانید تست های تشخیصی را انجام دهید تا به شما کمک کنند مشکلات باروری پنهان را متوجه شوید.
یک تست خون به پزشک شما اجازه می دهد سطح هورمون های جریان خود و هر ترکیبی در سیستم ایمنی که می تواند روی بارداری شما اثر داشته باشد را ارزیابی نماید.
تست های کروموزومی از هر دو شما و همسرتان به پزشک اجازه می دهد تا بفهمد آیا اختلالات کروموزومی ای وجود دارد که منجر به سقط شده باشد.
سونوگرافی به پزشک اجازه می دهد تصویری از اعضای داخلی لگن شما به دست آورد، و باعث می شود متوجه شود آیا مشکلی درون رحم شما وجود دارد یا نه.
هیستروسکوپی ( روشی برای بررسی داخل رحم ) یک تست تصویری دیگر است که در طول ان پزشک یک دوربین را داخل کانال زایمان قر ار می دهد تا بتواند از طریق آن دیواره های رحم و لوله های فالوپ را بررسی نماید.
تست های ژنتیکی را نیز در نظر داشته باشید.
تست های ژنتیکی دیدگاه مهمی را در مورد وضعیت ژنتیکی شما برای داشتن بچه به پزشک می دهد. ملاقات با مشاور ژنتیکی به شما اجازه می دهد بفهمید آیا به یک بیماری ژنتیکی مبتلا هستید یا نه.
برخی از اختلالات ژنتیکی در صورت وجود اختلالات کروموزومی می توانند خطر سقط را افزایش دهند.
اماده کردن بدن برای بارداری
ویتامین ها و مکمل های غذایی قبل از بارداری را مصرف کنید.
می توانید توانایی بدن برای یک بارداری سالم را با اماده شدن از قبل زیاد کنید. اطمینان از مصرف تمام ویتامین ها و مواد معدنی لازم یکی از اولین گام هایی است که باید بردارید.
بارداری نیازهای بدن شما را به شدت زیاد می کند و اماده بودن از قبل می تواند به بدن شما کمک کند برای بارداری اماده شوید.
یکی از ویتامین هایی که برای بارداری سالم نیاز است فولیک اسید می باشد. زیرا کمبود فولیک اسید می تواند خطر نقص در لوله های عصبی را زیاد کند، شما می توانید غذاهایی که فولیک اسید زیادی دارند را مصرف کنید ( مانند اسفناج، غلات، مارچوبه، بروکلی، آواکادو، انبه و پرتقال ) و یا قبل از اقدام به بارداری شروع به مصرف ویتامین های لازم کنید.
بدن شما در طول بارداری به اهن بیشتری نیز نیاز خواهد داشت. آهن دارای یک ترکیب پروتئینی به نام هموگلوبین است که برای حمل اکسیژن لازم است. مصرف مکمل های آهن یا خوردن غذاهای سرشار از آهن ( مانند اسفناج، بروکلی، گوشت قرمز کم چرب، گوشت مرغ و جگر مرغ ) قبل از بارداری نیز می تواند در طول لقاح و در مراحل اول بارداری از شما حمایت نماید.
کلسیم ماده ی معدنی دیگری است که در طول بارداری لازم است. کلسیم ماده ای اصلی است که به تولید استخوان ها و دندان های کودک کمک می کند. کلسیم در فراورده های لبنی، غذاهای دریایی، بروکلی، ماهی تن و دانه های لوبیا سبز موجود است.
وزن سالم خود را حفظ کنید.
از آنجایی که افزایش و کاهش وزن روی توانایی بدن برای حفظ بارداری اثر دارند بسیار مهم است .که وزن خود را چک کنید. اطمینان یابید که بر اساس نوع بدن و قد خود وزن سالمی دارید.
اگر دچار اضافه وزن هستید سعی کنید قبل از باردار شدن کمی وزنتان را کم کنید. این جای خوبی برای تحلیل رژیم غذایی تان است و باید شروع به خوردن غذاهای سالم تر برای خودتان ( و کودکتان ) کنید.
یک برنامه ی ورزشی منظم را شروع کنید که می توانید در طول بارداری نیز ادامه دهید. می توانید پیاده روی یا شنا را امتحان کنید، که اغلب انجام ان ها در طول بارداری بی خطر است.
اگر وزن شما کم است شاید بخواهید رژیم غذایی خود را دوباره بررسی کرده و اطمینان یابید به اندازه ی کافی مواد غذایی و کالری برای حمایت از خود در طول بارداری دریافت می کنید. در طول بارداری بسیار مهم است که کالری و مواد غذایی لازم را دریافت کنید تا کودک شما رشد سالمی داشته باشد.
مصرف کافئین خود را محدود کنید.
نوشیدنی های کافئین دار باید زمانی که برای بارداری تلاش می کنید به کل کنار گذاشته شوند. بالا رفتن میزان کافئیت باعث سقط جنین خواهد شد.
محققان پیشنهاد می دهند زمانی که قصد بارداری دارید باید میزان کافئین دریافتی خود را به کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز برسانید.
همچنین میزان کافئین نوشیدنی های دیگر را نیز چک کنید ( مانند چای ها و نوشابه ها ) و حتی کافئین موجود در داروها.
سطح استرس خود را کاهش دهید.
استرس می تواند روی سلامت و بارداری شما با اثر گذاشتن روی بدن، اشتها، سطح انرژی و الگوهای خوب موثر باشد. گام هایی را برای کاهش استرس خود برداشته و یاد بگیرید قبل از بارداری و در طول آن سطح استرس خود را مدیریت نمایید.
بالا رفتن میزان استرس در اوایل بارداری می تواند فشار خون را بالا برده و اثراتی منفی روی کودک شما خواهد داشت.
از انجایی که استرس روی میزان انرژی و اشتهای شما اثر می گذارد می تواند در زمان تلاش برای بارداری تاثیری منفی روی وزن شما بگذارد.
با شرکت در فعالیت هایی مانند مدیتیشن، تمرینات تنفسی و یوگا سطح استرس خود را کاهش دهید.
سیگار کشیدن، نوشیدن الکل یا استفاده از مواد مخدر را کنار بگذارید.
الکل، سیگار و داروهای غیرقانونی نه تنها برای سلامت شما مضر هستند بلکه به سلامت جنین نیز آسیب خواهند رساند. استفاده از مواد مخدر مضر احتمال باردار شدن شما را کم کرده و خطر سقط را زیاد می کند و می تواند روی توانایی شما برای یک بارداری سالم اثر بگذارد.
الکل، نیکوتین موجود در سیگار و مواد سازنده ی برخی داروها می توانند اثرات مضری روی رشد جنین داشته باشد. ایده ی خوب این است که قبل از بارداری مصرف این مواد را کنار بگذارید.
در طول بارداری از خودتان مراقبت کنید
تمامی چک آپ های پیش از بارداری را انجام دهید.
چک اپ های پیش از بارداری به پزشک شما اجازه می دهند وضعیت سلامت شما را بررسی کرده و اطمینان یابید نوزاد رشد سالمی داشته و شما دچار هیچ مشکلی نیستید.
افزایش وزن خود را دنبال کنید تا مطمئن شوید عادی است.
داشتن وزن سالم کمک می کند بارداری سالمی برای هردو مادر و جنین داشته باشید. اگر قبل از بارداری وزن شما مناسب بوده است یک افزایش وزن عادی اغلب چیزی حدود ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرم است.
رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی داشته باشید.
کودک در حال رشد شما به مواد غذایی و کالری کافی نیاز دارد و از این رو بسیار مهم است که رژیم غذایی سالمی داشته باشید که به حمایت از هردو شما و کودک کمک می کند.
از نظر فیزیکی فعال بمانید.
ورزش منظم نه تنها برای داشتن وزن سالم ضروری است بلکه کمک می کند زایمان راحتی داشته باشید. زایمان و تولد نوزاد همه بار زیادی برای بدن هستند. داشتن سیستم قلبی عروقی قوی و حجم مناسب ماهیچه می تواند در طول ساعات طولانی زایمان به شما کمک کرده و باعث زایمانی ساده و راحت تر شود.
نظرات