سند سرگردانی مسئولین کنونی در استان فارس !

آی تی آی، سرگردان مثل مسئولان! ۱۶ سالگی تعطیل شدن آی تی آی با پاسخ‌های تکراری مسئولان در حال سپری شدن است، نه از سرمایه گذار جدید خبری است، نه سهامدار به تعهداتش عمل می‌کند و نه کارگران به حق و حقوق خود رسیده‌اند. خبرگزاری فارس | شیراز، از اولین جلسه ” مدیریت عالی کنونی استان […]

آی تی آی، سرگردان مثل مسئولان! ۱۶ سالگی تعطیل شدن آی تی آی با پاسخ‌های تکراری مسئولان در حال سپری شدن است، نه از سرمایه گذار جدید خبری است، نه سهامدار به تعهداتش عمل می‌کند و نه کارگران به حق و حقوق خود رسیده‌اند.

کارخانه آی تی آی فارس 4

خبرگزاری فارس | شیراز، از اولین جلسه ” مدیریت عالی کنونی استان فارس “، با دستور کار  کارخانه آی تی آی تا کنون که   ۱۰ ماه می‌گذرد، در این مدت جلسات مداوم تکرار شده‌اند و جدیدترین آن هفته گذشته برگزار شد، اما مصوبات تقریبا همان مصوبات سابق بوده است،  ازجمله اینکه  اموال غیر موثر بر تولید شامل ملک مجاور کارخانه و ساختمان واقع در خیابان اردیبهشت برای تسویه بدهی‌ها به فروش رسد، همچنین سهامدار عمده به کارخانه پول تزریق کند، اما هیچ کدام عملیاتی نشدند.

یک تغییر کاربری ساده زمین مجاور کارخانه از صنعتی به تجاری،  ۸ ماه زمان برد که فقط دو ماه اولیه آن صرف یادآوری به مسئولان برای عمل به مفاد صورت‌جلسه شد که کاملا آن را پشت گوش انداخته بودند.۴ ماه نیز نامه نگاری‌های کند و سنگین بین دستگاه ها طول کشید که تنها در یک مورد معاونت عمرانی ۴۰ روز برای پاسخ دادن به یک نامه معطل کرد و سرانجام با پیگیری رسانه پاسخ ارسال شد.

۲ ماه باقی مانده نیز که بالاخره مدیرعامل مدارک را تحویل داد و تغییر کاربری زمین پس از ۸ ماه بروکراسی به کندی در حال طی کردن مراحل اداری بود، به ناگاه متوقف شد و پیگیری ها نشان داد، این توقف و تعلل دوباره، به دلیل پیدا شدن فردی بود که به عنوان سرمایه گذار قصد ورود به کارخانه را داشت.

اکنون دو ماه از احتمال ورود سرمایه گذار می گذرد، هنوز هیچ اقدام عملی رخ نداده و همه چیز در حد حرف و وعده باقی مانده است.

استاندار در گفتگویی از عدم اطمینان به سرمایه‌گذار و این احتمال که بهانه‌ای برای وقت‌کشی بیشتر باشد، گفت، اما معاونت اقتصادی استانداری می گوید مشغول رایزنی برای ورود سرمایه گذار است و مداوم تاکید می کند «ما کار خودمان را انجام می دهیم» بدون هیچ توضیحی که این کارها چیست که خروجی آن دیده نمی شود.

راه اندازی کارخانه، تسویه بدهی کارگران به بیان دیگر یک جامعه معطل وعده های زبانی و کلامی و حرفهای رد و بدل شده میان مسئولان استان و سرمایه گذار ناپیدا، مانده است.

کارخانه آی تی آی فارس 3

اصل کارخانه است که باید فعال شود

معاون اقتصادی استاندار فارس در این باره به خبرگزاری فارس گفت: به سران دو قوه مجریه و قضاییه نامه ای مبنی بر تقاضای ورود و تعیین تکلیف کارخانه ارسال شد.

محسن ربانی‌زاده افزود: با توجه به شرایط کنونی آی تی آی به نظر می‌رسد نه خریدار اولیه و نه خریداران پس از آن اهلیت لازم را نداشته و چندان همتی برای فعال کردن کارخانه نکردند.

وی با بیان اینکه از سوی هیئت حمایت هم متاسفانه جهت فعال کردن کارخانه اقدامی انجام نشد، گفت: چاره ای جز ارسال نامه به رؤسای دو قوه مبنی بر بازنگری در اصل واگذاری انجام نبود.

چپوی در واکنش به این پرسش که پاسخ روسای دو قوه چه بود، گفت: قرار نبود پاسخی داده شود. ما تقاضای بازنگری داشتیم و این اقدام فرآیند خود را دارد، کارخانه چندبار دست به دست شده، سهامداران متعدد دارد و نیاز به کار حقوقی کامل است.

ربانی زاده افزود: البته در کنار این اقدام اگر سرمایه‌گذار معتبری قصد ورود به کارخانه را داشته باشد، استقبال خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که تغییر کاربری و فروش زمین مجاور کارخانه تا کی متوقف می ماند،  گفت:  کاربری زمین مجاور کارخانه موسوم به زمین بارانداز، صنعتی است و سرمایه گذار برای این زمین هم برنامه دارد. اگر ناقص شود پروژه ای که قصد فعال شدن دارد، ناتمام می‌ماند.

معاون استاندار فارس تأکید کرد: فقط بدهکاران را نباید در نظر گرفت، اصل کارخانه است که باید فعال شده و در خط تولید قرار داده شود.

وی با اعلام اینکه ۳ سرمایه گذار برای راه اندازی کارخانه اعلام آمادگی کردند که ما در حال بررسی و پیگیری  هستیم، گفت: همه تلاش ما فعال شدن کارخانه و ایجاد اشتغال است و سعی می کنیم با اولویت  ذی نفعان کارخانه اتفاق بیفتد.

ربانی زاده در عین حال تاکید کرد: ما به امید سرمایه گذار نمی‌نشینیم، روند بررسی قانونی را دنبال می کنیم که اگر اجحافی به کارخانه شده، احقاق حق شود.

وی در پاسخ به این سوال که ۱۵ سال از بدهی کارگران می‌گذرد و باید به فکر سفره کارگر بود، گفت: بدهی کارگران که ۲۷ میلیارد بوده در این مدت افزایش یافته و می توانند به چشم سرمایه گذاری به آن نگاه کنند. چه بسا عده ای از کارگران بخواهند سهامدار کارخانه شوند.

ربانی زاده گفت: ما گاهی فکر می‌کنیم دادن پول به کارگران منفعت است، در حالی که اگر به عنوان سهامدار حضور داشته باشند، سرمایه گذاری فزاینده تری خواهند داشت.

وی اضافه کرد: البته اینکه باید سریع تعیین تکلیف شود و کارگران نیاز به نقدینگی و پول دارند را هم نباید نادیده گرفت.

معاون استاندار که پیش از این  گفته بود در ایام اعیاد و این مدت ده روزه و حتی زودتر امکان رخ دادن اتفاقات خوبی برای آی تی آی وجود دارد، نامه ها را زده ایم و طبق روال پیش می رویم؛ اکنون پس از سپری شدن این مدت به خبرگزاری فارس گفت: با فروش ملک اردیبهشت موافقت شده و ما کار خودمان را انجام می دهیم. وی البته در برابر اصرار خبرگزاری فارس که منظور از «کار خودمان» چیست که اتفاق خاصی نمی افتد و نتیجه ای برای آی تی آی ندارد؟ پاسخی نداد.

کارخانه آی تی آی فارس 2

موافقت با فروش ساختمان خیابان اردیبهشت

رئیس سازمان صمت استان فارس درباره آخرین تصمیمات در خصوص آی تی آی  گفت:  یکم خرداد جلسه ای در  دفتر استاندار برگزار و بحث ورود سرمایه‌گذار مطرح شد.

حمیدرضا ایزدی افزود: در این جلسه سهامدار عمده موظف شد مبلغ ۳۲ میلیارد تومان که شامل ۲۷ میلیارد تومان بابت اصل مطالبات کارگران بازنشسته و ۵ میلیارد تومان  بابت بخشی از طلب سازمان حمایت از صنایع ملی ایران، می‌شد، به حساب دادگستری واریز کند که بعد بتوانیم اجازه ورود سرمایه دار جدید برای راه اندازی طرح بدهیم.

وی افزود: برای واریز این مبلغ نیز یک هفته، یعنی تا ۸ خرداد مهلت داده شد، اما تاکنون که نزدیک به دو ماه می گذرد، انجام نشده است.

رئیس سازمان صمت استان فارس تصریح کرد: چهارشنبه گذشته جلسه ای برای تصمیم گیری در مورد فروش ملک واقع در خیابان اردیبهشت برگزار شد.

وی با بیان اینکه  این ملک در تملک بانک است و سهامدار تصرفی در آن نخواهد داشت، افزود: بانک هم قبول کرده که عواید فروش ۵۰ درصد برای پرداخت معوقات بازنشستگان به حساب صندوق دادگستری واریز شود.

ایزدی گفت: خریداری برای ملک خیابان اردیبهشت پیدا شده و از آنجا که قیمت کارشناسی شده همچنان اعتبار دارد، قرار شد مزایده برای بار سوم در هفته جاری برگزار شود.

دو روایت از یک جلسه!

رئیس سازمان صمت این نکته را هم افزود که در جلسه هفته گذشته بار دیگر برای واریز مبالغی که خردادماه سهامدار عمده متعهد شده بود، یک هفته دیگر مهلت داده شد، موضوعی که ربانی زاده آن را با قدرت رد می کند و می‌گوید چنین مهلتی داده نشد!

سرگردانی آی تی آی، تابعی از سرگردانی مدیران استان

سال ۱۴۰۱ تعطیلی آی تی آی وارد ۱۶ سالگی خود شد. بیش از صد کارگر باز نشسته بدون دریافت حق و حقوق خود فوت شده اند.

به نظر می رسد سرگردانی آی تی آی، بیش از هر چیز، تابعی از سرگردانی مدیران استان است. جلسات مکرر و بی نتیجه با کاغذبازی های سنگین و طولانی مدت ۱۰ ماه است ادامه دارد. نه از ورود سرمایه‌گذار خبری است، نه سهامدار عمده به تعهدات خود عمل می کند. نه برای احیای کارخانه تصمیم اساسی گرفته می‌شود.

پاسخ‌های مسئولان ماه‌هاست تکراری و تنها یک موضوع را بیان می‌کند: «داریم کار خودمان را انجام می‌دهیم!» در حالی که آی تی آی ۱۶ سال است قربانی همین امروز و فرداها شده است.گزارش از: فاطمه حبیبی

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

شرط معاون سیاسی استاندار فارس برای انتصابات که به اعضای ستاد پزشکیان گفت

جزئیات برگزاری آزمون ورودی حرفه مهندسان ساختمان در استان فارس

نظرات