عوارض مرگبار کندن موی بینی که همه باید بدانند

 کندن موی دماغ اصلا توصیه نمی شود زیرا از ورود میکروب ها جلوگیری نمی شود و منجر به بروز عفونت می شود. منظور از موی بینی چیست؟ اگر دقت کنید می‌بینید که داخل بینی و نزدیک به حفره‌های آن، موهای ریز و کوچکی وجود دارد. این موها در برخی از افراد کم، نازک و کوتاه […]

 کندن موی دماغ اصلا توصیه نمی شود زیرا از ورود میکروب ها جلوگیری نمی شود و منجر به بروز عفونت می شود.

منظور از موی بینی چیست؟

اگر دقت کنید می‌بینید که داخل بینی و نزدیک به حفره‌های آن، موهای ریز و کوچکی وجود دارد. این موها در برخی از افراد کم، نازک و کوتاه و در برخی، زبر، ضخیم و زیاد است. زمانی که موهای زائد بینی زیاد می‌شوند و به چشم می‌آیند، آزاردهنده هم می‌شوند.اما دانستن این نکته اهمیت دارد که وجود موهای بینی، به اندازه طبیعی، لازم و ضروری است. زیرا این موها برای گیر انداختن ذرات گرد و غبار، انواع آلودگی‌ها و میکروب‌ها و تصفیه هوا برای تنفس، کاربرد دارند. بنابراین کندن و از بین بردن کامل آن‌ها می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌ها و عفونت شود.

موی بینی 1 1

موهای زائد بینی

همانطور که اشاره کردیم، موهای زائد بینی زمانی مشکل‌ساز می‌شوند که از حجم طبیعی خودشان خارج شده و یا رشد بی‌رویه داشته باشند. گاهی اوقات اتفاق می‌افتد که این موها، خودشان را به شکل جوش‌های قرمز و یا متورم در داخل و بالای بینی نشان می‌دهند. همچنین گاهی باعث ایجاد خارش‌های شدید، ایجاد درد در بینی، حساسیت و سوزش می‌شوند که فرد را با مشکل روبه‌رو می‌کنند.همه این اتفاق‌ها و عوارض می‌توانند موهای بینی را به یک مشکل جدی تبدیل کنند و افراد را به فکر ازبین بردن آن‌ها بیندازند.

هرگز موهای بینی را از ریشه نکشید
اگر بینی شما موهای زائد دارد، از کشیدن و کندن آن‌ها خودداری کنید و هرگز آن‌ها را نتراشید. زیرا این کار، علاوه‌بر بیشتر کردن حجم موها و رویش دوباره آن‌ها، باعث می‌شود که بعضی از آن‌ها در زیر پوست ظاهر شوند. موهای زیرپوستی می‌توانند خارش، قرمزی و حتی عفونت ایجاد کنند.
با این که موی بینی ممکن است ناخوشایند باشد، اما هرگز نباید موهای بینی خود را از ریشه بکنید یا موم یا وکس بزنیدچرا که انجام این کار می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در مغز  شود. برای درک بهتر موضوع باید بدانیم ما دو نوع مو در بینی داریم:

مژک‌های میکروسکوپی که مخاط را فیلتر می‌کند و آن ‌را به پشت گلو، جایی که به معده ختم می‌شود، می‌فرستد.

بعد هم ویبریسه‌ها، یعنی آن‌هایی که می‌خواهیم از بین ببریم. این‌ها از ورود ذرات بزرگ به پشت بینی جلوگیری می‌کند. اگر این مژک‌های بزرگ را بچینید، میکروب‌های اطراف فولیکول می‌تواند به داخل آن نفوذ کند و باعث عفونت شود. اگر میکروب‌ها به مغز برگردند، می‌توانند باعث التهاب شوند که گاهی اوقات منجر به آبسه‌های مغزی می‌شود.

بنابراین، دفعه بعد فقط موی بینی را کوتاه کنید. یک راه آسان برای کوتاه کردن موی بینی وجود دارد: به سادگی از یک قیچی ابرو برای بریدن نوک موهایی که بیرون زده و زیر سوراخ‌های بینی شما قابل مشاهده است ، استفاده کنید.اگر می‌خواهید بیش از چند تار مو را کوتاه کنید یا به موهای عمیق‌تر سوراخ بینی خود بپردازید، موبرهای برقی می‌توانند گزینه خوبی باشند؛ آن‌ها بی‌خطر هستند و حتی می‌توانند راحت‌تر از قیچی مانور دهند.

رای از بین بردن موهای زائد و اضافی بینی، می‌توانید خودتان در منزل دست‌به‌کار شوید.
۱. کوتاه‌ کردن و اصلاح موهای زائد، بهترین راه خلاص شدن از شر آن‌هاست. اگر از وجود این موها احساس بدی دارید، آن‌ها را به وسیله یک قیچی سر گرد و یا ماشین اصلاح، کوتاه کنید.این کار تا حد زیادی از بیشتر شدن این موها و ایجاد زخم و عفونت جلوگیری می‌کند.
۲. اگر محل موهای زائد شما ورم، قرمزی و التهاب دارد، از کمپرس آب گرم استفاده کنید.
۳. مقدار کمی از پاک‌کننده‌های طبیعی و ضدعفونی‌کننده‌هایی همچون روغن درخت چای را تهیه کنید‌.سپس آن را روی محل موها بزنید. با استفاده مداوم و مکرر از این مواد، می‌توانید میزان رشد موها را کاهش دهید.

درمان پزشکی موهای زائد بینی

گاهی میزان رشد این موها به اندازه‌ای است که درمان های خانگی برای آن کارساز نیست. در این شرایط، لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید و با استفاده از راهکارها و داروهای خاص آن را از بین ببرید. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- آنتی‌بیوتیک‌ها بسیاری از پزشکان، برای از بین بردن این موها و کاهش رشد آن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها را تجویز می‌کنند‌.اگر موهای زائد شما عفونی و آلوده شوند، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند تا حد زیادی عفونت آن را برطرف کند. همچنین در صورتیکه موهای زائد، در بینی ایجاد آبسه کرده باشند، پزشک به وسیله یک برش کوچک، آن را از چرک و عفونت خالی می‌کند‌.

۲- رتینوییدها

این نوع داروها برای استفاده و استعمال مستقیم روی پوست تجویز می‌شوند. با مصرف رتینویید، یک لایه‌برداری سطحی روی پوست انجام می‌شود که جوش‌های ایجاد شده توسط موهای زائد را از بین می‌برد.

۳- پمادهای استروییدی

پزشک معالج شما، ممکن است استفاده از پمادهای استروییدی را پیشنهاد دهد. این پمادها به کاهش التهابات ناشی از موهای زائد در بینی کمک می‌کنند.

هر التهاب و جوش در بینی موی زائد نیست

موی بینی 1

موهای زائد در بینی می‌توانند مشکلات زیادی از جمله جوش، آبسه بینی، التهاب و قرمزی و … را ایجاد کنند‌. اما باید توجه کنید که هر نوع ورم و جوشی در بینی، نشانه موی زائد نیست. بعضی جوش‌ها و التهابات نیز می‌توانند شبیه به علائم موهای زاید ظاهر شوند. اما با آن‌ تفاوت اساسی دارند:

۱. جوش
گاهی اوقات، بسته شدن منافذ پوست توسط چربی‌ها و سلول‌های مرده باعث بروز جوش می‌شود. این جوش‌ها ممکن است به اشکال گوناگون سرسفید، سرسیاه، چرکی و کیست نمایان شوند. وجود جوش در بینی شما همیشه نشانه موی زائد نیست. بلکه گاهی به دلیل عادات غذایی، فعالیت هورمون‌ها یا ایجاد باکتری بروز می‌کند. بنابراین پیش از هر اقدامی، علت بروز آن‌ها را پیدا کنید.

۲. فولیکولیت
فولیکولیت هنگامی اتفاق می‌افتد که فولیکول مو عفونی شود. عفونت ناشی از این اتفاق، معمولا به وسیله باکتری ایجاد می‌شود و علائمی شبیه به موی زائد دارد. از جمله این علائم‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد خارش و حساسیت
قرمز شدن و التهاب
درد یا سوزش

بروز جوش‌ها و پوسته پوسته شدن نواحی اطراف بینی

موی بینی

۳. آبسه بینی
آبسه بینی به شکل عمیق در فولیکول مو و در داخل یا روی بینی ظاهر می‌شود. این نوع آبسه گاهی به عنوان موی زائد تلقی می‌شود که در بسیاری از موارد درست نیست. آبسه‌ها عموما زیر پوست و شبیه به یک کیسه پر از چرک هستند. آبسه بینی منجر به مشکلاتی از جمله تب و درد می‌شود. اگر آن را درمان نکنید، ممکن است به دیگر نواحی بینی منتقل شده و به سلولیت تبدیل شود.

نکات مهم درباره از بین بردن موهای زائد بینی

  • ۱. به هیچ عنوان موهای بینی را از ریشه خارج نکنید‌. این کار به تنهایی باعث رشد مجدد و بیشتر موهای
    شما می‌شود.
  •  ۲. چنانچه موهای زائد در بینی شما اذیت کننده است، با قیچی و یا ماشین اصلاح آن را کوتاه کنید.
  • ۳. در اکثر موارد، گذشت زمان می‌تواند این موها را برطرف کند.
  •  ۴. ابتدا علت اصلی جوش، خارش، قرمزی و التهاب بینی‌تان را پیدا کرده و سپس برای درمان آن اقدام کنید‌.
مطالب مرتبط

کدام مدل خط چشم مناسب چشم‌های شما است؟

۱۸ توصیه طلایی که در زیبایی پوست صورت معجزه می کند!

۱۰ ترفند آرایشی طلایی برای درشت نشان دادن چشم ها

نظرات