تصاویر آخرالزمانی از سد اکباتان

سد اکباتان یکی از سدهای مهم استان همدان است که ۶۳ درصد از نیاز آبی شهر همدان را تأمین می‌کند. سد اکباتان  مهمترین سدهای استان همدان است. این سد از پنج کیلومتری جاده همدان به ملایر منشعب شده و راه دسترسی به آن به سمت روستای تفریجان و یلفان است، بر روی رود آبشینه، پایین‌تر […]

سد اکباتان یکی از سدهای مهم استان همدان است که ۶۳ درصد از نیاز آبی شهر همدان را تأمین می‌کند.

سد اکباتان  مهمترین سدهای استان همدان است. این سد از پنج کیلومتری جاده همدان به ملایر منشعب شده و راه دسترسی به آن به سمت روستای تفریجان و یلفان است، بر روی رود آبشینه، پایین‌تر از محل تلاقی رودخانه‌های یلفان و رود ابرو احداث شده‌است.

ارتفاع سد در زمان ساخت ۵۴ متر (از پی) بوده‌است و پس از اتمام طرح افزایش ارتفاع، هم‌اکنون ارتفاع سد اکباتان به ۷۹ متر رسیده‌است.

گنجایش فعلی مخزن هم ۳۶ میلیون مترمکعب است. ذخیره آب این سد در شهریور سال ۱۴۰۱ تقریباً به پایان رسید به گونه‌ای که ساکنان شهر همدان بیش از سه هفته قطعی آب کامل در بیشتر ساعات روز را تجربه کرد و تانکرهای آبرسانی به محلات شهر آبرسانی می‌کردند.

به دلیل ویژگی‌هایی مانند نزدیکی به شهر، فضای سبز اطراف و دریاچه سد، کاربری تفریحی نیز به آن افزوده شده بود به طوریکه در گذشته سد اکباتان یکی از مقاصد گردشگری همدانی‌ها در تعطیلات بود.درسالهای گذشته با بارشهای بهاری و آب شدن برف‌های بالادست، این سد سرریز می‌کرد و آبی که از سد اکباتان سرریز می‌شد از طریق رودخانه آبشینه از استان خارج و در مسیر خود، موجب تغذیه دشت‌ها شده و وارد استان‌های مرکزی کشور می‌شد.

به گفته مدیرعامل وقت شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در سالهای ۸۸تا ۹۸ سد اکباتان ۶ بار سرریز کرده است  و فروردین ۹۹ آخرین باری بود که سد اکباتان سرریز کرده است. حجم مخزن سد اکباتان حدود ۳۶ میلیون متر مکعب است که متاسفانه این سد در حال حاضر به دلیل بحران آبی شهر همدان، ذخیره آن رو به اتمام است.

سد اکباتان 1 سد اکباتان 2 سد اکباتان 3 سد اکباتان 4 سد اکباتان 5 سد اکباتان 6 سد اکباتان 7 سد اکباتان 8 سد اکباتان 9 سد اکباتان 10 سد اکباتان 11 سد اکباتان 12 سد اکباتان 13 سد اکباتان 14 سد اکباتان 15 سد اکباتان 16 سد اکباتان 17 سد اکباتان 18 سد اکباتان 19 سد اکباتان 20 سد اکباتان 21 سد اکباتان 22 سد اکباتان 23 سد اکباتان 24

گروه واتساپ اول فارس

مطالب مرتبط

کلاهبرداری ۴۰۰ میلیارد تومانی از همدانی‌ها در پرونده بانک رسالت/مسئولان بانک احضار شدند

عکس مرد متجاوز : ۲۰۰ زن در همدان قربانی سکوت نفر قبلی! / ترس از آبرو را دور بیندازید

تجاوز های سریالی محمد علی سلامت به ۲۰۰ زن و دختر همدانی / فردا صبح اعدام می‌شود

نظرات

  • ناشناس

    تاریخ : ۲۱ - شهریور - ۱۴۰۱

    می‌توانیم با اتکا بر دانش متخصصان داخلی اقدام به کسب تکنولوژی ساخت و تولید دستگاه ابر ساز کنیم. تنها در این صورت است که با در اختیار گرفتن زمان، مکان و میزان بارش بخشی از معضلات مربوط به کم آبی، کشاورزی، تولید برق،اشتغال،حاشیه نشینی و مسائلی از این دست مرتفع می‌گردد.


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۱ - شهریور - ۱۴۰۱

    می‌توانیم با اتکا بر دانش متخصصان داخلی اقدام به کسب تکنولوژی ساخت و تولید دستگاه ابر ساز کنیم. تنها در این صورت است که با در اختیار گرفتن زمان، مکان و میزان بارش بخشی از معضلات مربوط به کم آبی، کشاورزی، تولید برق،اشتغال،حاشیه نشینی و مسائلی از این دست مرتفع می‌گردد.البته نباید از این نکته غافل شد که اصلاح الگوی مصرف و انتخاب کشت مناسب با اقلیم از نکات کلیدی و مکمل موفقیت در اینچنین طرحهایی به شمار می‌رود. به امید هوشمندانه و جسورانه تر شدن اولویت‌های کلان کشور در خشکاندن مشکل خشکسالی.


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۹ - شهریور - ۱۴۰۱

    با توجه به اشکار شدن کف سد الان بهترین موقعیت برای لای روبی کف سد وخالی کردن ان از گل ولای وعمق بخشیدن به سد است


  • علی

    تاریخ : ۱۹ - شهریور - ۱۴۰۱

    سدسازی بدون تحقیق.افزایش بیرویه جمعیت.فاجعه بدنبال دارد