کشف هرم یک ملکه ناشناخته و صدها مومیایی درسایت تاریخی سقاره

کشف صدها مومیایی و هرم یک ملکه ناشناخته در مصر، باستان‌شناسان را شگفت‌زده کرد. به گزارش اول فارس به نقل از دیجیاتو ، پژوهشگران به‌تازگی مجموعه‌ای از مقبره‌ها، تابوت‌ها و هرمی متعلق به یک ملکه ناشناخته را در سایت تاریخی سقاره مصر پیدا کرده‌اند. باستان‌شناسان کمی آن‌طرف‌تر از مقبره توت‌عنخ‌آمون یا شاه توت، هرم یک […]

سایت تاریخی سقاره مصر 2

کشف صدها مومیایی و هرم یک ملکه ناشناخته در مصر، باستان‌شناسان را شگفت‌زده کرد.

به گزارش اول فارس به نقل از دیجیاتو ، پژوهشگران به‌تازگی مجموعه‌ای از مقبره‌ها، تابوت‌ها و هرمی متعلق به یک ملکه ناشناخته را در سایت تاریخی سقاره مصر پیدا کرده‌اند.

باستان‌شناسان کمی آن‌طرف‌تر از مقبره توت‌عنخ‌آمون یا شاه توت، هرم یک ملکه پیش‌تر شناخته نشده از مصر باستان را پیدا کرده‌اند و با تعداد زیادی تابوت، مومیایی و مصنوعات دیگر برخورد کرده‌اند. پژوهشگران می‌گویند در زیر این هرم مجموعه‌ای از تونل‌ها وجود دارد که به یکدیگر وصل هستند.
باستان‌شناسان در دو سال اخیر در حال کار در یک سایت تاریخی به‌نام «سقاره» در منطقه «جیزه» در جنوب شهر «قاهره» بوده‌اند. آن‌ها اخیراً مجموعه‌ای از تابوت‌ها و مومیایی‌ها را کشف کرده‌اند که متعلق به برخی از نزدیک‌ترین ژنرال‌ها و مشاوران توت‌عنخ‌آمون بوده‌اند. پژوهشگران همچنین به بررسی هرمی در نزدیکی این سایت پرداخته‌اند که به «تتی»، اولین شاه ششمین سلسله مصر تعلق داشته است.
سایت تاریخی سقاره مصر 4

«زاهی هواس»، مصرشناسی که در این سایت مشغول به کار بوده و پیش‌تر در اداره آثار باستانی مصر کار می‌کرده است، می‌گوید: «تتی در دوره پادشاهی نوین [مصر] به‌عنوان یک خدا پرستیده می‌شد و به همین خاطر مردم می‌خواستند نزدیک او دفن شوند. ولی اکثر مقبره‌های شناخته‌شده در سایت سقاره، یا متعلق به پادشاهی کهن یا دوره متأخرند.»

سایت تاریخی سقاره مصر 3

او مدعی است که آنها ۲۲ حفره به‌هم‌متصل را پیدا کرده‌اند که عمقشان بین ۹ تا ۱۸ متر است و همگی دارای مقبره‌هایی از دوره پادشاهی نوین‌ هستند. باستان‌شناسان درون این حفره‌ها تابوت‌دان‌هایی از جنس سنگ آهک و ۳۰۰ تابوت از دوره پادشاهی نوین پیدا کرده‌اند.

سایت تاریخی سقاره مصر 1

کشف صدها مومیایی در سایت تاریخی مصر

آنها می‌گویند درون این تابوت‌ها مومیایی‌هایی با شرایط مناسب وجود داشتند که اتفاق شگفت‌انگیزی است. هواس می‌گوید: «این نشان می‌دهد که فرایند مومیایی‌کردن در دوره پادشاهی نوین به نقطه اوج خود رسیده بود. برخی تابوت‌ها دو در داشتند و جذاب‌ترین تابوت دارای ماسک زنی است که به‌طور کامل از طلا ساخته شده.»

به گفته هواس، درون این تابوت‌ها و حفره‌ها مصنوعات متنوعی از جمله بازی‌های باستانی مثل «سِنِت»، مجسمه‌های کوچک شابتی، مجسمه خدایی به‌نام پتاح و حتی یک تبر فلزی در دست یک سرباز ارتشی پیدا شده است. به‌علاوه، محققان هرمی را کشف کرده‌اند که به یادبود ملکه‌ای ناشناخته ساخته شده است.

هواس می‌گوید: «ما تاکنون دریافته‌ایم که نام او نیت بود و اثری از او در اسناد تاریخی دیده نشده است.» بخشی از تابوت‌ها و آثار باستانی کشف‌شده در این سایت قرار است سال آینده میلادی در موزه بزرگ مصر در جیزه به نمایش گذاشته شوند.

مطالب مرتبط

بازسازی چهره آمنهوتپ اول فرعون مصر در ۳۵۰۰ سال پیش با دقیق ترین جزئیات

کشف نقاشی‌های عجیب روی دیوار قصر یک ملکۀ باستانی (+تصاویر)

شمشیر « رامسس دوم »فرعون مصر پیدا شد

نظرات

  • ناشناس

    تاریخ : ۲۶ - آبان - ۱۴۰۱

    عالیه چه آثار ارزشمندی . و چقدر جذب توریست میشه براشون . و خیالشون راحته که دولت از این آثار محافظت میکنه


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۶ - آبان - ۱۴۰۱

    خوشبحالشون میدونن که معادن و ذخائر طلاکوب محفوظ می شود در کشورشون . و از آثار باستانی نفسم بخوبی حفاظت میشه .